FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Contra crede ca timisorenii nu au cum sa rateze competitiile europene in sezonul viitor

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2007 00:00

Cosmin Contra a ales sa-si petreaca vacanta la Timisoara, pentru a fi alaturi de familie. "Gurita" a ales sa faca miscare ieri dupa-masa alaturi de echipa a doua a clubului, dupa ce dimineata nu s-a putut prezenta la antrenamentul lui Dusan Uhrin. Contra a facut o alergare usoara, dupa care a intrat la un joc scoala alaturi de "minjii" lui Rotariu.

- Cosmin, cum vezi Poli in sezonul urmator?
- Baietii au deja o experienta foarte buna impreuna si cu trei achizitii facute, zic ca sint printre favoriti pentru o cupa europeana. Acum doua merg in Liga Campionilor si patru in cupa UEFA, deci va fi o lupta strinsa.

- Era momentul pentru un antrenor strain?
- O sa vedem, daca eram momentul. Din cite am inteles eu, Dusan a venit cu o alta mentalitate, a venit cu lucruri noi, e mai multa liniste, din punctul de vedere al fotbalistilor.

- Cit de folositor crezi ca va fi Ganea?
- Foarte folositor, atit in cadrul vestiarului, cit si in joc. El este un atacant care da goluri indiferent la echipa care joaca, iar Poli avea nevoie de un atacant care sa marcheze. Ma bucur ca s-a impacat cu domnul Iancu, mai ales ca, dupa neintelegeri, impacarile sint mai frumoase.

" Dinamo, favorita la titlu"
- Care crezi ca sint favoritele la titlu?
- Va fi cel mai disputat campionat din ultimii ani. Favoritele sint aceleasi ca in ultimii doi ani, dar zic sa fim atenti si la Urziceni si la Craiova. Mai sint cele trei mari din Bucuresti. Dinamo a facut achizitii foarte bune, Steaua a facut si ea unele miscari si mai incearca si acum, iar Rapidul a adus multi straini. Cred ca tot Dinamo este favorita, pentru ca a ramas blocul de jucatori de anul trecut.

- S-a terminat cu jocurile de culise?
- Fiind in strainatate se aud anumite lucruri, dar oricum, sint mult mai putine jocuri suspecte decit in anii trecuti. Un lucru bun e faptul ca Ionut Lupescu va desemna arbitri si nu vor mai exista presiuni. Se incearca sa se indeparteze si ultimele speculatii in ceea ce priveste arbitri. Un campionat e mult mai frumos atunci cind se joaca in teren.

Intilnire cu Iancu
- Domnul Iancu ar dori sa te intorci inca de acum la Poli.
- Voi avea o intilnire cu Marian Iancu si Rosianu saptamina viitoare si vedem ce se va intimpla. Nu cred ca se poate lua o decizie de a reveni la Timisoara in cursul acestui an, desi, totul este posibil. Mai vedem...

- Totusi, nu i-a cazut bine ca ai negociat cu Steaua.
- Neintelegerile sint neintelegeri, dar, dupa ele, pot urma impacari dulci si profitabile.

- Unde crezi ca va ajunge Chivu?
- De trei saptamini numai Chivu e la toate stirile! Cred ca va ajunge la Inter, daca pozitia lui a fost ori Inter ori Roma. Eu zic ca va pleca la Roma. Nu s-au mai batut echipele asa pe un jucator de pe vremea mea, cind ma doreau prea multe echipe!.

Policardurile in vinzare
De astazi se gasesc in vinzare policardurile pentru editia 2007/2008 a Ligii 1, informeaza siteul oficial al clubului timisorean. Abonamentele pot fi achizitionate, de luni pina vineri, intre orele 9-17, de la sala de conferinte de la stadionul "Dan Paltinisanu". Preturile abonamentelor sint urmatoarele: 150 de lei (peluze), 300 de lei (tribunele I si II), 600 de lei (tribuna 0), respectiv 500 de euro (loje). Cei care isi vor rezerva policardul pina pe 21 iulie inclusiv, il vor putea folosi si la amicalul cu Fiorentina din 22 iulie.

Saptamina incarcata
Dupa un weekend liber, elevii lui Dusan Uhrin jr au revenit de ieri la antrenamente. Jucatorii lui Poli au programate pentru astazi doua antrenamente, unul de la ora 10, iar al doilea incepind cu ora 17. Miercuri, lotul pregatit de cehul Uhrin jr va sustine o alta sedinta de pregatire, dupa care delegatia timisoreana se va deplasa la Novi Sad, pentru amicalul cu Vojvodina. Incepind de joi, 12 iulie, accesul presei si publicului la antrenamente va fi restrictionat. (Mihai Mateas)

Adversari de liga secunda
Dupa partidele de verificare din Ungaria si Austria, Poli va mai disputa alte 4 amicale pina la startul sezonului. In afara de meciurile din 11 iulie, cu Vojvodina, la Novi Sad si 22 iulie, cu Fiorentina, pe "Dan Paltinisanu", banatenii vor mai sustine doua teste, in 14, respectiv 18 iulie. "Vom juca, la Timisoara, cu doua echipe de liga secunda din Serbia sau Ungaria. Miine (n.r. azi) vom afla exact si numele adversarilor", a explicat Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al banatenilor. (Mihai Mateas)

Din nou la treaba
Dupa doua zile libere, jucatorii timisoreni au fost luati ieri in primire, de Dusan Uhrin jr, care le-a pregatit elevilor sai un antrenament in nota deja obisnuita, bazat pe alergari si exercitii de finalizare. "A fost greu sa incepem pe caldura, mai ales ca antrenorul ne-a luat tare inca de la primul antrenament. Parca sintem intr-un alt minicantonament, cu singura diferenta ca acum sintem la Timisoara", s-a lamentat, la final, Artiom Karamian, adaugind: "Trebuie sa tragem tare insa, pentru ca mai avem de jucat citeva amicale." (Adrian Bucur)

"Uhrin nu e dur!"
Patronul timisorenilor, Marian Iancu, a respins eticheta de dur capatata de Uhrin jr, dupa antrenamentele intense efectuate in stagiile de pregatire din Ungaria si Austria. "Nu este un antrenor dur, ci unul serios. Din primul cantonament, mi-am dat seama ca si-a luat rolul in serios si absolut toti jucatorii s-au angajat total la antrenamente", a spus bossul lui Poli, adaugind: "Asteptam concluziile antrenorului dupa perioada de pregatire. Dinsul va hotari daca mai e nevoie de o completare a lotului".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează