FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cosmin Contra a dezvăluit echipa de la care se va inspira Academia lui Dinamo: „Va fi adus un nou șef!”

Rodri, în duel cu Firmino, este un produs al Academiei lui Villarreal
Rodri, în duel cu Firmino, este un produs al Academiei lui Villarreal

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 22:37 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 21:19

Cosmin Contra (44 de ani) a dezvăluit modelul pe care spaniolii vor să îl reproducă la Academia lui Dinamo: cel de la Villarreal. 

În discursul de prezentare la Dinamo, Pablo Cortacero a pus accent pe Academia clubului. A insistat că vrea să dezvolte acest segment și că va copia modele din succes din străinătate. Nu a dat nume, dar antrenorul Cosmin Contra l-a dat de gol astăzi. 

Dinamo se inspiră de la Villarreal

„Investitorul spaniol își dorește o academie de nivel european, în care fiecare grupă de juniori să aibă propriul antrenor, preparator fizic, nutritionist.

Nu știu dacă aveți în minte modelul Villarreal, dar asta doresc investitorii. Din păcate, în ultimul timp, Dinamo nu a vândut jucători pe foarte mulți bani. Va fi adus un șef la centrul de copii și juniori, unul care va coordona tot ce înseamnă Academia Dinamo”, a declarat Cosmin Contra la Fotbal Club, de la Digi Sport. 

Villarreal, academie de seamă în Europa

Academia lui Villarreal este una dintre cele mai puternice din Spania, cu școli de fotbal deschide în toate colțurile lumii, mai insistent în zona Americii de Sud. 

Printre jucătorii contemporani formați de „Submarinul galben” se numără Rodri (mijlocaș central, Manchester City), Gerard Moreno (atacant, Villarreal), Samu Chukwueze (extremă, Villarral), Pablo Fornals (mijlocaș ofensiv, West sau Borja Iglesias (Betis Sevilla).

VIDEO. Pablo Cortacero are planuri mari cu Academia lui Dinamo

DINAMO 2020-2021

  • Antrenor: Cosmin Contra (nou)
  • Veniri/reveniri: Măgureanu (Afumați), G. Crețu (Rapid), Eșanu (Farul), Fl. Bejan (Clinceni), Dudea (CSM Reșița), Petrișor (Turris Tr. Măgurele), L. Gheorghe (Modelu), V. Achim (Viitorul), Janusz Gol (liber), Isma Lopez (Tenerife), Alexander David Gonzalez (Mirandes), Adam Nemec (liber), Borja Valle (liber)
  • Plecări: Piscitelli (Nacional), Skovajsa (Budejovice), I. Filip (liber), Kostrna (liber), Perovici (liber), N'Diaye (liber), Montini (liber), Kilyen (Viitorul)

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Jucătorii lui Dinamo au început să încaseze banii restanți! Pablo Cortacero, obligat să plătească noi datorii

Cosmin Contra, vești mari pentru Dinamo! Cine mai vine la echipă și ce investiții pregătește Cortacero

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
158180581397392
Bala Nicolae  •  06 Septembrie 2020, 18:40

SEMN RAU PT DINAMO. GICA CONTRA ANTRENOR,CIORBA REINCALZITA,UN ANTRENOR PT DINAMO 3-4 SA MANANCE O PAINE NU LA PRMA ECHIPA. S-A REPEZIT SI LA NATIONALA SI A CAZUT CA BOBOCUL IN C... am crezut ca s-a dat la fund dar el insista in prostie

pompescu
pompescu  •  06 Septembrie 2020, 12:44
Postat de Cosmin Bajescu pe 06 Septembrie 2020, 08:41

Hagi este unul. A scos ce a putut. Daca ar fi 10 academii ca ale lui am avea jucatori precum ai Germaniei. Pentru ca natia asta este dotata pentru fotbal. O dovada sunt generatiile anterioare, cele crescute intr-un sistem organizat, cel comunist, care, cu toate minusurile lui, a fost benefic pentru fotbal

Nu ma innebuni! Hai, spune-mi un singur jucator format la academia rejelui care a ajuns fotbalist adevarat, care joaca regulat la o echipa importanta?

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  06 Septembrie 2020, 12:30
Postat de Costel Chelaru pe 06 Septembrie 2020, 09:02

E vorba de mentalitate, generatiile de azi nu vor sa munceasca. Niciodata nu vom mai fi ce am fost

Bine zis!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează