FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

exclusiv Contra le răspunde fanilor lui Dinamo: „Să fie sănătoși! Eu știu adevărul”

Cosmin Contra, 45 de ani, a reacționat pentru Gazeta Sporturilor după ce a fost criticat dur de fanii lui Dinamo, fosta sa echipă.
Cosmin Contra, 45 de ani, a reacționat pentru Gazeta Sporturilor după ce a fost criticat dur de fanii lui Dinamo, fosta sa echipă.

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 17:17 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 17:47

Cosmin Contra, 45 de ani, a reacționat pentru Gazeta Sporturilor după ce a fost criticat dur de fanii lui Dinamo, fosta sa echipă.

„Orice punct de vedere am nu o să intereseze pe nimeni. Dacă cei din DDB se simt mai bine când mă acuză pe mine, atunci să fie sănătoși. Eu știu cât am suferit 4 luni acolo și cât am încercat să fac treabă într-o atmosferă imposibilă creată de spanioli. 

Am crezut într-un proiect care a fost o minciună de la început. Eu le doresc celor de la DDB să reușească să salveze echipa de la retrogradare. Să acuzăm oameni care chiar au vrut să facă ceva e ușor. 

După 6 luni de zile am luat 2 salarii fără să ameninț pe nimeni și fără să mă bată gândul să dau în judecată clubul”, a declarat Contra pentru GSP.ro.

Cosmin Contra a revenit în antrenorat la Al Ittihad FC (Arabia Saudită), ocupanta locului 4 din prima ligă saudită. Conform presei locale, fostul selecționer a semnat un contract valabil un singur sezon.

Cosmin Contra, atacat de fanii lui Dinamo

Chiar dacă a scăpat de interdicția de a face transferuri, Dinamo rămâne un club cu mari probleme financiare, unde viitorul plutește în ceață, iar amenințarea retrogradării e din ce în ce mai serioasă.

Suporterii din grupul DDB Italia, extrem de vocali în interiorul proiectului în ultima perioadă, susțin că vinovații pentru situația actuală de la Dinamo sunt antrenorul Cosmin Contra și Juan Melero Marin, omul care a fost în umbra lui Cortacero în momentul în care spaniolii au pus stăpânire pe club. Acestora le sunt aduse acuzații extrem de grave.

Suporterii au găsit vinovații pentru degringolada din club și vin cu 10 argumente

„Sperăm ca mâna lungă a justiției să ajungă și la cei care au stat în spatele cohortei, mai exact creierul mare al distrugerii lui Dinamo, Melero Marin și creierul mic, Cosmin Contra.
Iată cele 10 argumente ale vinovăției celor doi: 

1. Ei l-au căutat Cortacero, l-au găsit și l-au convins să accepte rolul de paravan în manevra care trebuia să îngroape Dinamo. Tocmai din acest motiv, Guriță și-a permis să lovească teatral în ”angajatul” Cortacero. 

2. Să nu uităm că Melero și Contra sunt cei care i-au convins pe jucătorii spanioli să semneze cu Dinamo și le-au oferit salarii prin care falimentul clubului să fie asigurat. 

3. Pentru cei care se întreabă ce aveau de câștigat groparii din această afacere? Răspunsul e tot mai clar: Dacă un singur jucător spaniol reușește să obțină 500.000€ în urma memoriului depus la Fifa, să nu vă imaginați că banii câștigați rămân la jucător. Cei doi nu au căutat jucători care să ajute Dinamo, ci jucători care să accepte astfel de jocuri murdare. Așa se explică faptul că majoritatea celor aduși erau spanioli. 

4. Priviți cum jucătorii aduși de Contra și Melero și-au găsit echipe în Spania, acolo unde Melero are mare influență. Doar portarul spaniol adus de Contra la Dinamo, René Román Hinojo, 38 de ani, s-a întors la pensie și așteaptă bani frumoși de la Dinamo. Pentru a-i face loc la echipă, Contra l-a dat afară pe Straton, un portar bun, devotat, dar cu un salariu prea mic în care nu încăpeau comisioanele pungașilor. 

5. Să nu uităm că Guriță s-a ocupat de aceste țepe dintr-o poziție de oficial UEFA, poziție în care a ajuns și după ce a plecat de la Dinamo.

 6. Are cineva impresia că fostul antrenor a rămas în pagubă după plecarea de la Dinamo? Nicidecum. A forțat clubul să-i achite zeci de mii de euro, sub amenințarea memoriului la FIFA. 

7. Foarte interesant este de ce Guriță a refuzat propunerea de a-și primi banii (oricum nemeritați) în vară. Omul era convins că până la vară Dinamo va fi în faliment. Doar muncise din greu pentru asta. 

8. Culmea e că toți acești țepari se plâng că la rândul lor au fost păcăliți de alții. Contra a încercat să lase de înțeles că a apărut în schemă abia în vara lui 2020, când s-a lăsat cu greu convins să vină la Dinamo ca antrenor. Adevărul este de fapt altul. Contra era în spatele manevrei încă din APRILIE, atunci când ne prezenta GARANȚII pentru ”un investitor foarte potent financiar din Spania”. El și Țălnar au garantat de la început pentru grupul de săpași din Granada. 

9. Să nu uităm că grupul Contra-Melero-Șerdean era sigur că va pune mâna pe banii din drepturile TV. Nu se așteptau că suporterii, prin ProgramDDB, să aibă puterea și inteligența de a bloca acele sume prin împrumuturile garantate tocmai cu acele drepturi tv. 

10. Oare dintr-un meci jucat cum trebuie la pariuri cam câți bani se pot face? Vă mai amintiți cum pierdea Dinamo meciurile cu Chindia sau cu Sepsi, din poziția de mare favorită, prin prisma valorii umflate a lotului? - Comunicat DDB Italia”

Cornel Cernea: „Am fost dinamovist în tinerețe. M-a fascinat echipa făcută de Lucescu”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

DDB nu uită și nu iartă » Suporterii au găsit doi vinovați pentru degringolada din club: „Creierul mare și creierul mic”

Dinamo a stabilit în ce condiții îi dă drumul lui Sorescu » E mai aproape să rămână în „Ștefan cel Mare” decât să plece

Playtech: ȘOC! Unul dintre cei mai cunoscuți milionari din România a murit în urmă cu câteva ore! Sfârșitul lui a fost tragic


Comentarii (23)
dragdim
dragdim  •  02 Septembrie 2021, 00:48

Nu a mâncat nici flori și nici gura nu ii miroase. Toți au scuze și circumstanțe atenuante, nici unul nu are nimic pe conștiința, pentru simplul motiv ca nu au așa ceva. Dumnezeu, karma, E.T. ….. o sa îi aibă in grija și după fapta și rasplata.

trink
trink  •  02 Septembrie 2021, 00:23

eu cred ca sunteti pe dinafara indiferent ce acuze aduceti sa va fie de bine si sa va lingeti pe bot!

parle
parle  •  01 Septembrie 2021, 22:39
Postat de nelu_faget pe 01 Septembrie 2021, 19:01

La Mimao sărăcia e literă de lege.

La FC FCSB umilințele și ilegalitățile sunt pietre de temelie.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează