FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Avem noul contract semnat de Bogdan Vintilă cu FCSB » Gigi Becali îi garantează postul pe viață doar la TV! Ce scrie în acte de fapt

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 09:00

Gigi Becali garantează în public că Vintilă poate rămâne antrenorul FCSB oricât va dori el, dar i-a prelungit contractul doar până în vara lui 2021. Cu 5.000 de euro lunar, ”principalul” vicecampioanei e tehnicianul din Liga 1 cel mai prost plătit.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, de la ora 20:00. Meciul poate fi urmărit liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Digi, Telekom și Look.

Gigi are încredere deplină în Bogdan Vintilă, numai că își manifestă sprijinul pentru antrenor exclusiv la TV. În realitate, contractul lui Vintilă urma să expire la 30 iunie, deci pe parcursul play-off-ului, și era nevoie ca patronul să extindă înțelegerea, pentru ca echipa să nu rămână fără antrenor în ultimele patru etape.

Cu salariul lui e la retrogradare

Durata noului contract care i-a fost oferit lui Bogdan: doar 12 luni. Lunile pe care le-a petrecut la FCSB nu l-au transformat pe fostul portar într-un tehnician suficient de credibil în fața lui Becali.

Nu doar durata colaborării viitoare e mică, și salariul e dintre cele mai mici din tot campionatul! "Principalul" roș-albaștrilor va încasa 5.000 de euro în fiecare lună, până în iunie 2021. Doar Ilie Poenaru, de la Clinceni, și Adrian Mihalcea, de la Dinamo, mai încasează atât de puțini bani.

Petrescu, adversarul lui Vintilă din derby-ul programat duminică la Cluj, câștigă de opt ori mai mulți bani și venitul lui ajunge, de fapt, aproape de un milion de euro anual, cu tot cu bonusurile.

Europa i-ar înmulți câștigul

Bogdan are și el posibilitatea să-și dubleze salariul, condiția e s-o califice pe FCSB în grupele Europa League. Ar încasa 60.000 de euro pentru performanța aceasta, o primă egală cu salariul pentru un sezon întreg. E o misiune în care s-a mai aflat și în sezonul curent. Gigi tocmai îl angajase înaintea returului cu Guimaraes, din play-off. În prima manșă fusese 0-0, într-o partidă disputată la Giurgiu.

Apariția lui Vintilă pe bancă n-a avut niciun efect pozitiv în Portugalia, roș-albaștrii au pierdut cu 0-1 un joc în care fuseseră dominați clar.

Clubul a ratat grupele Europa League și încasări de 15 milioane de euro, tehnicianul n-a bifat prima de 60.000 de euro, a rămas doar cu salariul de 5.000 de euro lunar. 

I-a crescut venitul de zece ori

Vintilă e prost plătit, într-o comparație cu Dan Petrescu, dar el poate fi mulțumit cu progresul pe care l-a înregistrat brusc. Astă-vară, înainte ca Becali să-l oferteze pentru FCSB, Bogdan antrena copii într-un mic club de juniori din București și încasa 500 de euro lunar pentru munca aceea, adică de zece ori mai puțini bani decât îi plătește Gigi. La FCSB a primit de la început salariul de 5.000 de euro pe lună și a rămas cu aceeași sumă la reînnoirea contractului, petrecută recent. Până să ajungă să antreneze copii, Vintilă fusese demis de la Metaloglobus, din Liga a doua. El a rezistat cel mai mult, în cariera de tehnician, ca asistent al lui Hagi la Viitorul.

"Nici nu mă interesează dacă e antrenor bun!"

Becali n-a avut încredere să-i ofere lui Vintilă un contract mai lung de 12 luni, dar i-a garantat postul într-o intervenție prin telefon la DigiSport: "Vintilă rămâne la FCSB chiar dacă nu câștig campionatul, chiar dacă retrogradez! Eu nu-l dau afară! Trebuie să facă doar ceea ce a făcut și până acum: rugăciune și biserică. Pe mine biserica mă interesează, nu contează ce știe să facă el ca antrenor. Se duce la rugăciune? Atunci e frate cu mine! O să vedeți voi ce reguli va face Dumnezeu în play-off ca să luăm noi titlul! Până acum nu câștigam campionatul din cauza păcatelor mele. Dar l-am adus pe Alexandru Tudor, care e de zece ori mai bisericos decât sunt eu, și-l am și pe MM Stoica. MM a luat-o și el pe drumul credinței".

"I-a fost pusă eticheta, gata!"

Gnohere l-a jignit pe Vintilă, imediat după ce atacantul a semnat rezilierea contractului cu FCSB: "Am avut relații bune cu Reghecampf, cu Dică și cu Teja. Cu antrenorul de acum, relația a fost dezastruoasă. Așa-zisul antrenor, că nici nu pot să-l consider antrenor adevărat! Toată lumea știe că nu lui îi aparțin deciziile". Ilie Dumitrescu nu se miră că "Bizonul" s-a repezit așa la tehnicianul FCSB-ului: "Pe mine nu m-a dat pe spate declarația lui Gnohere. E careva mirat de ce a spus el? Vintilă este deja etichetat și gata! Toată lumea știe că sunt momente în care el i se subordonează patronului". 

Citește mai multe știri despre FCSB

FCSB. Gigi Becali se teme după rezultatele din amicale și anunță că-și schimbă tactica: „Mai întrebi?!”

FCSB. Primul atac la Harlem Gnohere după plecarea de la FCSB : „Venea din vacanță gras sau accidentat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  10 Iunie 2020, 18:22
Postat de 4patraulea pe 10 Iunie 2020, 12:21

pentru 5000 pe luna asi accepta si eu ca un prost sa-mi dea indicatii, daca-i prost si plateste...

De fapt Becali da 5000 pe luna pentru licenta pro, alfel Mache ar fi fost indeajuns.

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  10 Iunie 2020, 18:19
Postat de ccristian0 pe 10 Iunie 2020, 16:08

Urmatoarea achizitie a lui Becali va fi inaltpreasfintitul Teodosie al Tomisului, acesta ar putea face ca unele meciuri cu rezultate nefavorabile FCSB-ului sa se rejoace, asa cun a "rejucat" invierea din acest an, dupa pofta sfintiei sale!

Big like :)

1566178743642986
Vlad Hartea  •  10 Iunie 2020, 18:13

Salariul este destul de bun !! Pentru ce anume ciobanul fardat sa-i dea mai multi bani ?? Pentru ca asista la antrenamente ?? Nu el face tactica echipei si nici primul 11, asadar este un simplu asistent al “inteligentului” patron !! Pentru un asistent, 5000 de euro sunt chiar multi bani !!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează