FOTBAL  »  Superliga  »  REPLICĂ

Contre între glorii » Claudiu Vaișcovici, după declarațiile lui Victor Pițurcă: „Nu a fost un fotbalist extraordinar”

57 de goluri a marcat Vaişcovici pentru Dinamo în perioada 1987-1990, în 61 de meciuri
57 de goluri a marcat Vaişcovici pentru Dinamo în perioada 1987-1990, în 61 de meciuri

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 08:34

Claudiu Vaișcovici, 57 de ani, fotbalist emblematic din istoria lui Dinamo, a comentat declarația făcută de fostul rival stelist Victor Pițurcă (61), care consideră că „Adrian Bumbescu ar fi plătit acum cu 20 de milioane de euro pe an”.

„Să fim serioși și să respectăm adevărul: Bumbescu a fost un fotbalist bun, dar nu extraordinar, ieșit din comun. Păi fotbaliști ca Belodedici, Sameș, Ștefănescu și Andone înseamnă că ar fi valorat azi 50 de milioane de euro, nu 20! Bumbescu avea un joc bun de cap, plasament, dar la jocul la firul ierbii era deficitar.

Plus că, la cât de bun era, a și alunecat caraghios la unul din golurile lui Gullit din finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, cu AC Milan (n.r. când Steaua a pierdut, scor 0-4). L-am tachinat un pic atunci, însă e un băiat cu simțul umorului. Și un om deosebit, în afara terenului. Eu am jucat cam în fața tuturor fundașilor din acea vreme, pot să îmi dau cu părerea”, a spus Vaișcovici, conform Prosport.

VIDEO AC Milan - Steaua 4-0

(1:10 este minutul fazei în care Bumbescu alunecă înaintea unui gol marcat de Gullit)

Contre între glorii » Claudiu Vaișcovici, după declarațiile lui Victor Pițurcă: „Nu a fost un fotbalist extraordinar”
  • Bumbescu (cel în plan depărtat) a jucat la Universitatea Craiova, Dinamo, FC Olt, Steaua și Steaua Mizil

Victor Pițurcă l-a lăudat pe Adrian Bumbescu:

„Bumbescu, dacă era tânăr acum și juca meci de meci, câștiga 20 de milioane de euro pe an. Eu nu văd în lume fundaș ca Bumbescu. Mă uit și nu văd. Era foarte bun. Deposeda bine și avea un joc excelent de cap. 

Lovea toate mingile din careu. Avea o plăcere diabolică de a lovi mingea cu capul și avea un plasament fantastic. În plus, nu pierdea mingea și avea un procentaj excelent al paselor”

VIDEO Echipa ideală a lui Claudiu Vaișcovici

Citește mai multe știri de actualitate:

„Liga 1 pe 5 iunie? Va fi bâlci, miuță!” » Tehnicianul român care contestă vehement propunerea LPF

Gigi Becali, dezvăluiri despre cum îi aducea femei lui Gheorghe Hagi: „I-am închis în casă cu cheia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
871799126620814
Ebervein Petru  •  23 Aprilie 2020, 16:03

Va salut !! Nu vreau sa comentez fiecare are punctul lui de vedere, cine a fost mai bun e diferit de la unul la altul !! Dar ce pot sa va spun e ca la faza pe care o menționați mai sus Bumbescu nu a avut nici o vină a fost faultat clar Gulit marcînd după aceea !! Va mai precizez ca am fost dinamovist nu stelist

emil1986
emil1986  •  24 Aprilie 2020, 09:05
Postat de Claude SH pe 24 Aprilie 2020, 08:46

Diferența netă între Bumbescu si Vaiscovici, în favoarea celui din urmă, golgetter și om de echipa cum doar Cămătaru sau Lăcătuș mai erau. Poate ulterior, Raducioiu, Ilie Dumitrescu și Ganea s-au mai apropiat de calitatea jocului.

Mai ai frati taticu? In primul rand ca n-ai cum sa compari un fundas cu un atacant. Doi la mana, daca am compara, totusi, ceva intre cei doi am face-o doar din punct de vedere al perfotmantelor fotbalistice, iar Vascovici e la ani lumina de Bumbescu. Unu-i campion european la nivel de club cu Steaua, dar si vicecampion, celalat e un nimeni din acest punct de vedere. Apoi, Bumbescu este de 7 ori campion al Romaniei si 4 cupe castigate, Vascovici 1 campionat si o cupa. Chair la nivel de echipa nationala, Bumbescu are 15 ca titular si 1 gol, in timp ce Vascovici are 10 meciuri, si nu stiu daca in 2 a fost titular si NICIUN gol marcat. Cam asta-i diferenta mestere. Nu mai abera ca te face de ras, asa cum te faci cam de fiecare data.

189254898748309
Claude SH  •  24 Aprilie 2020, 08:46

Diferența netă între Bumbescu si Vaiscovici, în favoarea celui din urmă, golgetter și om de echipa cum doar Cămătaru sau Lăcătuș mai erau. Poate ulterior, Raducioiu, Ilie Dumitrescu și Ganea s-au mai apropiat de calitatea jocului.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close