FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - LEGIA VARŞOVIA 0-1

Copos i-a acceptat demisia lui "Vamă": "Dinu Gheorghe nu va plăti cei 400.000 de euro"

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 11:48

George Copos a anunţat într-o conferinţă de presă că i-a acceptat demisia lui Dinu Gheorghe, fără a-i cere daune. Patronul Rapidului a vorbit despre noaptea neagră a echipelor româneşti în Europa League, dar şi despre ce aşteaptă de la formaţia lui Răzvan Lucescu în viitor.

Despre Dinu Gheorghe: "Îmi pare rău că Dinu Gheorghe a renunţat la contractul de management şi că a luat decizia de a nu mai lucra la Rapid. El a depus o astfel de cerere încă din septembrie. Eu am discutat cu el atunci şi i-am spus că vreau să continuăm să lucrăm împreună. Este un bun preşedinte, un bun lider, dar asta e decizia lui. Sînt sigur că împreună cu conducerea tehnică vom găsi persoana potrivită care să ajute clubul în perioada următoare.

Am încercat să-i explic că viaţa este complicată şi va fi şi mai complicată. Astăzi Consiliul de Administraţie a aceptat demisia lui Dinu Gheorghe. El nu va plăti cei 400.000 de euro. Eu am stipulat acea sumă pentru a avea continuitate. El mi-a fost prieten, îmi este prieten, mă doare această decizie pe care a luat-o.

Dacă n-am fi găsit încă din primăvară soluţii la bănci am fi fost mai rău decît este Craiova astăzi. Nu vreau ca numele meu să se lege de falimentul Rapidului", a spus Copos.

Despre Europa League: Patronul Rapidului a vorbit şi despre seara neagră a echipelor româneşti în Europa League: "Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întîmplat aseară cu echipele româneşti. Păcat că Rapid n-a reuşit să facă măcar un egal, cred că n-avem noroc pe National Arena. Poate că ar fi trebuit să aducem un părinte să sfinţească gazonul. Sînt convins că mulţi care au fost pe stadion s-au bucurat de spectacolul pe care l-a făcut galeria Rapidului".

Despre viitorul preşedinte "Vă spun clar că domnul Sichitiu nu va mai veni niciodată la Rapid. Am toată consideraţia pentru domnia sa, dar nu mai poate veni la Rapid. De asemenea, Mihai Stoica nu va veni niciodată la Rapid. Îl apreciez foarte mult pentru cum lucrează ca preşedinte, dar nu are cum să vină vreodată în Giuleşti pentru că nu are nici o legătură cu acest club".

Despre viitorul echipei "Îmi aduc aminte că nici în 2005-2006 nu am avut succes de la început. Aseară, chiar dacă am făcut greşeli multe, chiar dacă nu am abordat meciul aşa cum trebuia, jucătorii şi-au dorit foarte mult victoria şi au făcut totul pentru a o obţine şi pentru asta îi felicit. Mergem la Varşovia ca să cîştigăm, mai avem meciurile cu Maccabi şi PSV şi am speranţe că ne putem califica".

Despre situaţia financiară "Rapid a reuşit în ultima perioadă să plătească aproape 10 milioane de euro datorii către stat şi în acest moment clubul are certificat fiscal. Pentru mine, după salariile oamenilor, aceasta este prioritatea numărul 1, taxele, de aceea trebuie să fin atenţi cum pe gestionăm. Fotbalul este foarte multă emoţie şi nu ne putem juca cu această emoţie. Nu vrea ca numele meu să fie legat de un eventual faliment al Rapidului de aceea nu trebuie să ne jucăm cu această emoţie".

"Steve Jobs a fost un dictator":D
George Copos a evitat să dea o replică la afirmaţiile lui Nicu Gheară făcînd o referire la Steve Jobs: "Cine este Nicu Gheară? Este acţionar cumva? Eu vorbesc doar despre cei care fac parte din club. Aşa pot vorbi şi eu despre Apple şi să spun că Steve Jobs a fost un dictator. Chiar vreau să daţi asta pe toate canalele". :)


.............................................................
Iniţial, Dinu Gheorghe spusese că e în concediu pentru trei zile şi că aşteaptă conferinţa de presă a lui George Copos, programată azi, la ora 11:00. Aseară însă, preşedintele rapidist a dat cărţile pe faţă şi a admis că nu vrea să mai lucreze în Giuleşti: "Nu pot să mai stau la un club unde nu mai sînt dorit!". Problema o reprezinta clauza de 400.000 de euro pe care ar trebui să o plătească dacă-şi dă demisia. "Vamă" speră să-l convingă pe Copos să rezilieze înţelegerea de comun acord, dar patronul nu mai pare dispus să renunţe la numărul 1 executiv: "Se afirmă că aş dori îndepărtarea lui Dinu de la club. Total fals! Insist ca el să rămînă aici cît mai mult!".

Sichitiu stă la pîndă
Finanţatorul rapidist nu vrea să accepte ruperea angajamentului şi pentru că nu are variante de înlocuire. După ce a fost refuzat de Roberto Verdeş, singura soluţie rămîne Grigore Sichitiu, de care s-a despărţit cu scandal în urmă cu un an şi jumătate. Astfel, cel mai probabil, azi, Copos îi va da un ultimatum lui "Vamă" şi îi va cere să revină la birou. În caz contrar, îi va impune să achite clauza de 400.000 de euro!

"Pînă la ora aceasta eu n-am discutat nimic cu Copos despre venirea mea în Giuleşti. Dinu Gheorghe e preşedintele Rapidului"
Grigore Sichitiu, ex-preşedinte Rapid

"Ăsta e Rapidul! Cînd lucrurile merg bine apare scandalul! Dar de data asta e groasă, fără Dinu Gheorghe şi fără Răzvan Lucescu, deoarece ar pleca şi antrenorul, rapidiştii vor ajunge la retrogradare!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
adrianrpd20
adrianrpd20  •  21 Octombrie 2011, 18:32

nu zica ca george copos nu e vinovat.....da nici nu mi se pare normal sa aduci jucatori pe nepotisme si preferinte....cum e surdu care are salariu 250 de mii de euro....si sa le faci salarii de peste 200 de mii la niste jucatori de 2 lei care n au facut mai nimic la rapid...aici il mai intelegi si pe copos...pai rapid are cele mai mari salarii din liga 1 dupa vaslui si ei nu sunt in stare sa lege doua pase....pai cassio asta n a dat un gol sezonu asta si are un salariu de nu ti vine sa crezi...pe coman l a adus pe un salariu mai mare decat bornescu....prea le a facut vama salarii babane la astia cunsocuti si nu e normal...

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  21 Octombrie 2011, 16:33

SI EU ZIC (ca co)pos e un mare impostor.acum zice ca a dat 10 milioane taxe ca sa supravietuim.pai dupa ce imi pui punga pe fata,vii si te dai mare ca m-ai salvat de la moarte ca mi-ai scoso?nu tot el este cel care a ghidonat transferurile,cel care nu a platit ca-ca tul ala de chirie la giulesti,utilitatile care valorau cat banii lui de buzunar.NOI TE RUGAM COPOASE,BAGA-NE TATA IN FALIMENT,FA-NE SA PLANGEM,DACA TU CREZI CA NOI DIN ASTA PLANGEM.VINDE ODATA DACA NU ESTI IN STARE SA DUCI BRANDUL ASTA.CREZI CA NE TEMEM CA O SA JUCAM IN C?CA SA SCAPAM DE TINE POTI SA NE DUCI SI IN ONOARE.INEARCA NUMAI SA DISTRUGI RAPIDUL SI IN 3 ANI O SA FIE MULT MAI PUTERNIC.DAR TU NU O SA MAI POTI IESI DIN CASA

rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  21 Octombrie 2011, 15:37

Hai ca ti-ai "revenit" Copose!Nu inteleg ce vrei de la clubul asta...lasa-ne te rugam frumos,chiar te imploram!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează