FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÎRGU MUREȘ

Corespondență din Antalya » Mutu vrea să fie iar "Briliant" » Adi a început ascensiunea alături de noii săi colegi

Primul antrenament al lui Mutu la ASA +2   FOTO
Primul antrenament al lui Mutu la ASA

Articol de , - Publicat marti, 19 ianuarie 2016 00:00

Atacantul de 37 de ani spune că de-abia aşteaptă antrenamentele pentru a redeveni "Il Fenomeno" al "naţionalei".

Adrian Mutu a fost adus la ASA pentru ca ardelenii să forţeze ceea ce au pierdut primăvara trecută în ultimele minute ale campionatului: titlul!

Adi a venit la formația mureșeană și la insistențele bunului său amic Eduard Stăncioiu, cu care a şi fost în vacanţă în Cuba, luna trecută, cînd s-a şi însurat, dar, mai ales, pentru a-şi spori şansele de a ajunge din nou la echipa naţională. Şi, mai presus de toate, la Euro, în Franţa.

Ajuns aseară în Antalya, alături de noua sa echipă, Mutu a trecut direct la muncă. Antrenorul Petre Grigoraş a programat o şedinţă de pregătire, chiar dacă mai lejeră, la nici două ore de la aterizarea lîngă Marea Mediterană. Stretching, mişcări de dezmorţire şi cîteva ture de teren, iar de astăzi se începe programul normal, cu două antrenamente zilnice.

Adrian n-a dat semne că s-ar fi întrebuinţat serios ca să ducă la bun sfîrşit şedinţa de pregătire, este gata de antrenamente şi mai dure. O ploaie rece, ce-a dat în grindină, i-a lovit aseară pe mureşeni, de-abia scăpaţi de viscolul din ţară.

Mesajul selecţionerului

"Briliantul" a explicat chiar el de ce a ales să se întoarcă în fotbalul românesc: "Aş minţi dacă aş spune că participarea la Euro nu e un obiectiv foarte mare. Am avut o discuţie cu nea Puiu Iordănescu, mi-a zis că de abia aşteaptă să mă vadă la antrenamente, apoi la meciuri. Dînsul va şti dacă mă va convoca. Vreau să mă pregătesc bine, să joc bine şi apoi vom vedea.

Abia aştept perioada de antrenamente! O să am timp să-mi cunosc propriii colegi, deşi îi ştiu pe majoritatea. Cred că ASA e o echipă solidă, e alegerea mea, cred în acest club".

Duelul cu Marica

Golgeterul all-time al "naţionalei" aşteaptă confruntarea cu un alt vîrf de marcă revenit în fotbalul intern: "Mă bucur pentru Ciprian, este în beneficiul ambelor echipe şi al nostru, al jucătorilor, să fim la două formaţii de top în România. Sper să şi ridicăm nivelul campionatului, să arătăm oamenilor că experienţa acumulată în străinătate aduce un plus".

Încearcă iar în India

De-abia a ajuns la ASA că Mutu a şi anunţat că ar putea părăsi în vară echipa: "Eu mai am de gînd să joc mulţi ani, sper eu pînă la 43! Vom vedea ce va fi din vară încolo. Sînt din nou în discuţii cu cei din India".

Fashionist

Adrian nu şi-a pierdut stilul trendy nici la 37 de ani. Atacantul a venit îmbrăcat casual, dar elegant, ieri, în Antalya, făcînd notă discordantă faţă de restul echipei. Aceasta întrucît el a sosit direct la Otopeni, la aeroport, iar mureşenii n-au mai apucat să-i dea echipamentul. Mutu a avut cîteva piese de la Louis Vouitton, dar şi un rucsac Bottega Veneta. Plus verigheta, fiind proaspăt căsătorit.

Lîngă Petrolul

Mutu a părăsit Liga 1 în urmă cu un an şi trei luni, după ce a plecat de la Petrolul. În Antalya, a dat iar peste ploieşteni. Petrolul, ASA şi CSMS Iaşi împart baza sportivă a stadionului Mardan. Adrian s-a întreţinut aseară cu foşti coechipieri.

Totodată, cei trei tehnicieni, Constantin Schumacher, Petre Grigoraş şi Nicolo Napoli, au avut aseară o întîlnire pentru a-şi împărţi orele şi terenurile de antrenament.

"Nu vreau să intru în polemici, să discut despre cluburile cu care am tratat. Puteam merge în Japonia şi în Australia. Nu am avut nimic de la Viitorul, deşi s-a vehiculat ideea"
Adrian Mutu, atacant ASA

"Îl voi primi bine pe Mutu. De fapt, el trebuie să mă primească, pentru că a venit în ţara lui. Nu l-am mai văzut de cînd juca la Petrolul, sper să facem treabă bună împreună"
Ousmane N'Doye, mijlocaş ASA

"Mă bucur mult, deşi, iniţial, nu credeam că se poate face transferul. Adi are obiective clare. Eu i-am spus care-i atmosfera la echipă, n-am înflorit cu nimic, ştie la ce să se aştepte"
Eduard Stăncioiu, portar ASA

"Cred că participarea la Euro l-a atras cel mai tare. Cu o pregătire bună şi cu această motivaţie, va intra în atenţia selecţionerului. Ar fi frumos un duel între el şi Marica, o confruntare a golgeterilor"
Cosmin Contra, antrenor

11puncte sînt acum între Astra, liderul clasamentului, şi ASA, locul 6, ultimul ce duce în play-off

4goluri şi un assist a avut Mutu pentru Pune City în toamnă în 10 meciuri, avînd o reuşită în medie la 164 de minute jucate

35de goluri în 77 de meciuri are Adrian la prima reprezentativă. Cel mai bun marcator, alături de Hagi

Cum ar putea arăta ASA în primăvară

Stăncioiu - Velayos, Ivan Gonzalez, M. Constantin, Balici - G. Mureşan, N'Doye - Jazvici, Mutu, Brandan - Ţucudean

Amicalele mureşenilor din Turcia

Adversar Data
FC Zira (Azerbaidjan) 22 ianuarie
Sepahan (Iran) 24 ianuarie
Pogon Szczecin (Polonia) 27 ianuarie
Slovan Liberec (Cehia) 30 ianuarie
Spartaki (Georgia) 2 februarie

Lotul deplasat în Antalya

Portari: Stăncioiu, Viciu, Fejer
Fundaşi: Velayos, G. Matei, I. Balaur, Ivan Gonzalez, M. Constantin, Balici, Candrea
Mijlocaşi: G. Mureşan, Gorobsov, N'Doye, L. Buş, Jazvici, Feketics, Cl. Voiculeţ, Dedov, Borza, Brandan, Diaby, Băcilă, Kortzorg, Luis Pedro
Atacanţi: Ad. Mutu, Axente, Ramiro Costa, Ţucudean, Ciolacu, Păcurar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
submarina
submarina  •  19 Ianuarie 2016, 12:03

Petre Grigoras nu va avea probleme cu disciplina "Briliantului ", dinsul singur e cointeresat sa ajunga la Euro, de aia o sa munceasca din rasputeri pentru a-l impresiona pe Iordanescu. Pentru 6 luni se lasa de femei etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close