FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Corespondență din Belek » Back in business » Chipciu îşi revine fizic foarte bine după entorsa la genunchi

Chipciu în 90 de minute cu Djurgardens: 31 de pase reuşite, 2 driblinguri, un şut spre poartă şi patru recuperări
Chipciu în 90 de minute cu Djurgardens: 31 de pase reuşite, 2 driblinguri, un şut spre poartă şi patru recuperări

Articol de , - Publicat sambata, 06 februarie 2016 00:00

Vîrful, al doilea golgeter al toamnei pentru campioni, a rezistat chiar 90 de minute în ultimul amical, jucînd pe trei posturi. Se înscrie deja pentru titularizare.

Recuperarea lui Alex Chipciu a funcţionat perfect pînă acum. Vîrful de 26 de ani a evoluat în ultimele două partide de verificare ale Stelei, cu Djurgardens (2-2) a fost chiar integralist, evoluînd cu intensitate pe trei posturi diferite.

A început în linia mediană, în spatele lui Marica, după care a evoluat ca atacant, pentru a încheia în banda dreaptă. Internaţionalul a alergat, a băgat piciorul, n-a avut nici o temere, fiind în trei rînduri aproape de finalizare. De două ori a calculat greşit fazele, o dată a tras în plasa laterală.

Însă Reghe a fost extrem de mulţumit de cum s-a mişcat unul dintre oamenii de bază ai roş-albaştrilor și îi va oferi minute şi cu Trencin, în ultimul amical al iernii, mai ales că Alex a fost în top şi la testele fizice. Tot la fel îl va folosi în mai multe poziţii, mai ales că este polivalent.

Nivelul concurenţei a crescut pentru Chipciu, mai ales în banda stîngă, acolo de unde a început cele mai multe meciuri în ediţia de toamnă. "Juju" Hamroun este golgeterul din amicale, cu 3 reuşite, cel puţin în prima etapă, cu Chiajna, algerianul urmînd să înceapă titular acolo.

Nu este exclus ca, în condiţiile evoluţiilor oscilante ale lui Marica în amicale, Chipciu să înceapă la Chiajna, pe 15 februarie, ca vîrf împins, de unde a marcat cel mai mult în toamnă.

"A fost o perioadă foarte grea pentru mine, dar acum sînt bine. Am trecut peste accidentare, deşi aveam o anumită teamă"
Alexandru Chipciu, atacant Steaua

Din ce poziţii a punctat Chipciu în toamnă

Poziţie Goluri Pase decisive Meciuri
Atacant 4 2 9
Aripă stînga 2 1 14
Aripă dreapta - - 2
Mijlocaş ofensiv - - 1

Ce-a făcut Chipciu în cele două amicale

Meci Min jucate Pase bune Driblinguri reuşite Şut la/spre poartă Baloane recuperate
Ludogoreţ (0-3)  45 11 1 0 1
Djurgardens (2-2)  90 31 2 1 4

369este media de minute de care Chipciu a avut nevoie pentru a înscrie în sezonul de toamnă

5partide oficiale a pierdut în toamnă, pe final, din cauza accidentării la genunchi

2.500.000 €este cota vîrfului pe transfermarkt.de, aceasta scăzînd din iunie 2014, cînd era cifrată la 4 milioane de euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
calinescu_
calinescu_  •  06 Februarie 2016, 11:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

travka
travka  •  06 Februarie 2016, 10:57

s a recuperat fizic dar are nevoie sa se recupereze fotbalistic, de vreo 2 ani tot incearca

randoom_._
randoom_._  •  06 Februarie 2016, 10:18
Postat de ottobraun pe 06 Februarie 2016, 10:00

EXCLUSIV | Colonelul Talpan, juristul CSA Steaua, sesizează FIFA că FRF ignoră sentinţele instanţelor: "Domnul Burleanu să dispună de urgenţă retrogradarea echipei domnului Becali!" „Nu înţeleg de ce FRF a permis unei echipe nou-înfiinţate, precum SC FC SB SA, să joace în prima ligă, fapt total ilegal“ FRF a fost notificată de acum şapte luni, dar a „uitat“ să răspundă! În schimb, a permis echipei lui Becali să joace în cupele europene sub titulatura „Steaua“

esti in urma rau de tot. ce spui tu,au spus tradatorii armatei romane aka talpan si boroi inca din august 2015. dar uite ce au spus recent cei de la frf: CSA Steaua are o decizie definitiva si irevocabila pentru marca, nimic altceva. In decizia respectiva de la ICCJ se spune ca marca respectiva era folosita si pentru celelalte sectii ale clubului Armatei, nu doar pentru fotbal, iar asta a fost unul dintre argumentele pentru care au castigat la ICCJ. Curtea Suprema a anulat niste marci, dreptul de proprietate intelectuala, dar nu se specifica nicaieri ceva despre nume sau dreptul de participare intr-o competitie„, a spus Stangaciu. Sa ne arate domnul Talpan documentele care atesta asta, sa ne arate unde scrie in acea decizie ca Steaua pierde dreptul de a participa intr-o competitie, iar Federatia nu va refuza sa puna in aplicare decizia. In plus, daca va uitati, si la Registrul Comertului echipa este trecuta SC FC Steaua Bucuresti, nu s-a schimbat nimic. Daca Registrul Comertului nu a schimbat numele, cum sa-l schimbam noi, ca Federatie?„, a explicat Stangaciu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează