FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA // Problema numărul 1 pentru Dică în acest moment » La FCSB se poate elibera un post de titular!

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 09 iulie 2018 09:00

Dică își arată intențiile în Olanda. Florinel Coman, poreclit ”Mbappe de la FCSB”, are postul disputat, el nu a funcționat în amicale și poate să elibereze un loc de titular.

Dică pregătește în Olanda echipa pentru sezonul următor și arată ce are de gând. În amicalele cu FC Bruges și cu Ajax, 1-1 de fiecare dată, a folosit formula pe care o consideră cea mai bună. O schimbare s-a petrecut de la un joc la altul, Pintilii a intrat titular contra olandezilor în locul lui Dragoș Nedelcu, utilizat din start în primul joc.

Postul de mijlocaș defensiv nu constituie întrebarea principală. Pintilii arată mai degrabă ca un om de bază, grație experienței și a randamentului concret. Și cu Ajax a contat mult, s-a terminat egal și datorită lui. S-a bătut la propriu cu olandezii, a intrat într-un conflict cu Zakaria Labyad, pe care l-au aplanat arbitrul și Teixeira, care a intervenit să discute cu marocanul.

Problema numărul 1 o constituie Coman. El a fost sub media echipei în ambele jocuri, deși a apărut din start de fiecare dată, și a fost schimbat mereu cu Teixeira. Filipe poate juca și extremă stânga, ba chiar efortul ar fi mai mic decât în centrul liniei de mijloc, unde e nevoie să acopere ambele faze la fel.

Dacă iese din echipă Coman, favoritul lui Becali pentru că a costat 2,6 milioane de euro, Qaka pare ales să-l înlocuiască, deși Moruțan e și el o variantă. Teixeira ar deveni atacant și albanezul ar prelua rolul de mijlocaș central.

Cealaltă poziție de inter pare să fie a lui Ovidiu Popescu. Mijlocașul ex-Poli nu e creativ, nu e marcator, dar e puternic și capabil să facă naveta pe care o cere postul, e prezent în majoritatea fazelor.

Echipa cu Coman: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălașa, J. Morais - Ov. Popescu, Pintilii, Teixeira - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Echipa fără Coman: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălașa, J. Morais - Ov. Popescu, Pintilii, Qaka - Man, Fl. Tănase, Teixeira

Azi cu PAOK, de la 20:00

FCSB va disputa în seara asta al treilea amical din Olanda, cu PAOK Salonic, de la ora 20:00, liveVIDEO și TEXT pe GSP.ro. Formația lui Răzvan Lucescu a revenit ieri în Olanda, pentru al doilea stagiu. E vicecampioana Greciei și-l are în componență pe Varela, fostul fundaș al FCSB. Partida se va disputa în baza WWNA, în care se antrenează roș-albaștrii. Ieri s-au pregătit pe un teren secundar ca să păstreze gazonul foarte bun pentru amical.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Iulie 2018, 09:11

De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere... desi ar putea s-o faca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează