FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA // Pufi în HD » FCSB a preluat o metodă de bază din Bundesliga

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 07 iulie 2018 08:58

Marius Popa îi filmează pe Bălgrădean și pe rezervele lui, pentru ca erorile să le poată fi demonstrate video și corectate. O noutate în România, metoda filmării pregătirii e de bază pentru noua generație de tehnicieni din Germania. 

Greșelile se văd și după antrenament, nu mai e nevoie ca portarul să fie certat de antrenor. Și e mai greu ca jucătorul să aibă impresia că tehnicianul are ceva cu el, de-i tot reproșează. Pentru că are filmarea în față, erorile sunt înregistrate.

FCSB a început să filmeze și antrenamentul portarilor, nu doar pe al jucătorilor de câmp. Marius Popa, antrenorul goalkeeperilor, a venit cu metoda asta și folosește filmările ca să corecteze și post-antrenament greșelile oamenilor cu care lucrează.

Sergiu Radu a explicat în Gazetă că metoda video e de bază în Bundesliga, mai ales pentru antrenorii din noua generație.

Julian Nagelsmann, revelația de la Hoffenheim, lucrează deja de doi ani în prima ligă, deși are numai 30 de ani. "El a adus un monitor uriaș la marginea terenului de antrenament și le arată pe loc jucătorilor ce nu fac corect", a povestit Radu, fost atacant la Rapid și stabilit în Germania, lângă Koln, după ce a jucat un deceniu în 1. și 2.Bundesliga . 

Filmarea e utilă atunci când erorile nu sunt grave, adică de remediat pe loc. Bălgrădean, Andrei Vlad și Răzvan Ducan sunt portarii din lotul vicecampioanei. Doar Bălgrădean e experimentat, rulat mult la nivelul Ligii 1, convocat și la echipa națională. Ceilalți doi sunt foarte tineri. Vlad are 19 ani și nu s-a descurcat când a fost forțat ca titular, în sezonul trecut. Ducan e și mai mic, are doar 17.

Popa a intervenit în timpul antrenamentului ca să-i explice juniorului ce greșea. "Nu-ți fie teamă! Portarul trebuie să apere, nu să se apere!", a strigat când a sesizat că puștiului îi era frică de mingile trimise tare cam de la 10 metri distanță. Marius a tras apoi în diagonală, în colțul din dreapta, un gol pe care copilul l-a încasat ușor, a căutat să blocheze mingea cu piciorul, din șpagat. "De ce faci asta? Întinde-te cu mâinile! Întins ai doi metri și jumătate, n-ai cum să nu ajungi la mingea aia!". Portarul s-a întins, s-a uitat în spatele lui și a văzut că într-adevăr ajungea cu degetele dincolo de limita barei. Așa ar fi scos mingea.

178
de meciuri a adunat Marius Popa în Liga 1. În 2005 s-a transferat de la FC Național la Poli Timișoara pe 500.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
whiteredarad
whiteredarad  •  07 Iulie 2018, 15:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

113057495799230
Dorin Dorin  •  07 Iulie 2018, 14:40

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  07 Iulie 2018, 14:25
Postat de Radu Fifea pe 07 Iulie 2018, 11:10

Steaua, cea mai profesionsta echipa romaneasca ever. Datorita acestu-i profesionalism, Steluta noastra mult iubita a inregistrat si inregistreaza cele mai importante rezultate internationale din fotbalul romanesc.

Cele mai mari rezultate, ai vrut să spui, alea de încep cu 5. FC5B nu este Steaua.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează