FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Corespondență din Polonia » Interviu cu noul "bătrân" din echipa lui Hagi: "Nu voi fi titular doar pentru ce am în CV"

Luchin, ultima achiziție a Viitorului, a pozat pentru Gazetă în cantonamentul din Polonia // FOTO: Ionuț Coman
Luchin, ultima achiziție a Viitorului, a pozat pentru Gazetă în cantonamentul din Polonia // FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 13:08

FC Viitorul și-a ales veteranul pentru următorul sezon, mizând în defensivă pe experiența lui Srgian Luchin.

La 32 de ani, Srgian Luchin a devenit în această vară veteranul celei mai tinere echipe din Liga 1. Fundașul cu 11 prezențe în naționala României, care are în palmares două titluri de campion, a câștigat de două ori Cupa României și a bifat și Supercupa, a încheiat conturile cu CFR Cluj și a ales să continue sub comanda lui Gică Hagi.

"Nu a fost greu, Viitorul fiind deja un nume important în fotbalul românesc. A fost campioana României în urmă cu un sezon. În plus, am lucrat cu domnul Hagi și la Timișoara. Lucrurile au fost simple. M-a întrebat dacă vreau să vin și am răspuns rapid: Da!", povestește Luchin, care se numără printre puținii jucători care au evoluat la FCSB, Dinamo și CFR Cluj în ultimul deceniu.

"CFR este istorie"

Chiar dacă a devenit campion în tricoul clujenilor, ultimul sezon nu a fost unul strălucit pentru Luchin. A strâns doar 99 de minute în cele trei partide disputate în campionat și are un singur meci ca integralist în Cupa României. "Am lăsat totul în urmă, este deja istorie. Deși nu am jucat, am învățat foarte multe de la domnul Petrescu și cred că experiența aceasta mă va ajuta. Nu am primit însă prea multe șanse. Acum îmi doresc mai mult decât orice să joc, pentru că-mi lipsesc meciurile oficiale. Nu m-a interesat partea financiară, pentru că vreau din nou să fac performanță pe teren", explică fundașul cu diplomație.

"Banii nu sunt decisivi"

Visează la un nou titlu de campioană, chiar dacă este conștient că sunt cel puțin doi adversari cu o forță financiară mult mai mare decât cea a grupării de pe Litoral. "O să o luăm pas cu pas, iar obiectivul meu este să câștigăm fiecare meci. Nu-mi place să pierd nici la jocurile dintre noi, la antrenament, darămite la jocuri oficiale. Este diferență foarte mare de buget, între noi, CFR și FCSB, dar Viitorul a demonstrat în urmă cu un sezon că nu contează doar banii. Avem acest exemplu și depindem doar de noi. Important este să crezi, să-ți dorești, să-ți stabilești obiective mărețe. Dacă nu visăm, nu putem progresa, spune Luchin.

"Mi-era dor de fotbal!"

Luchin spune că se va simți din nou tânăr printre puștii lui Hagi. 

- Srgian, te simți bătrân printre atâția copii la Viitorul?
- Sper ca prin experiența mea să-i ajut pe cei tineri și să întineresc și eu o dată cu ei, să-mi dea din entuziasmul lor. Pretențiile la Viitorul sunt foarte mari, nu înseamnă că voi fi titular doar pentru ce am în CV. Sper să nu-l dezamăgesc pe Mister. Joc unde este nevoie, fundaș central sau dreapta, indiferent de sistem sau de adversar.

- Vii la Viitorul după un sezon în care ai jucat foarte puțin.
- Da, sincer să fiu, mă simt ca la început de carieră. Mi-era dor de fotbal, de meciurile oficiale. Știm cu toții stilul lui Mister. Viitorul joacă un fotbal plăcut, ofensiv, abia aștept să fiu acolo, în iarbă.

- Startul se dă cu Europa League, peste două săptămâni.
- Un drum cât mai lung în cupele europene este unul dintre obiectivele noastre. Știu că în primul tur avem un adversar facil, dar nu trebuie să-l neglijăm. Ținta este calificarea!

"Nu vreau să comentez prea mult ce se întâmplă la Dinamo, este problema lor, strategia lor. Poate că au pus ceva la cale și își doresc să se bată la titlu"

"Timișoara este un oraș mare, cu trei echipe, dar fotbalul nu este pe un drum bun. Toate formațiile sunt în liga secundă. Sper ca măcar una să promoveze în sezonul următor" Srdjan Luchin

150.000 €este cota lui Luchin pe transfermarkt

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  29 Iunie 2018, 21:40

Așa e banii nu contează... nici lungimea...

fibra
fibra  •  29 Iunie 2018, 13:43

Draga Srgian,te rog sa-mi amintesti si mie (asa sunt eu mai uituc) cand ai jucat ultimul meci cat de cat bine? In ultimii doi ani ai jucat 23 de meciuri la Levski si 3 la CFR.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează