FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Corespondență GSP din Polonia » Schimbarea radicală a unui jucător exponențial din echipa lui Hagi: "Asta a fost cheia"

FOTO: Ionuț Coman
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2018 18:36

Mijlocașul Viitorul, Ionuț Vînă, are cifre impresionante, depășind 11 kilometri alergați în fiecare meci disputat în Liga 1

Reprofilat de Gică Hagi din atacant în mijlocaș, Ionuț Vînă s-a numărat printre oamenii de bază ai Viitorului în ultimele două sezoane. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a impresionat prin performanțele fizice, având cifre spectaculos.

"Este jucătorul care aleargă cel mai mult”, a anunțat "Regele". Mai exact, Vînă a devenit acel mijlocaș box-to-box atât de căutat în fotbalul modern. Mai mult, a apărut și la finalizare, punctând în duelurile cu FCSB și Dinamo.

"Înainte jucam extremă și nu-mi plăcea să alerg prea mult, doar când aveam mingea la picior. Restul, nu prea conta. Credeam că are cineva ceva cu mine, când mi se reproșa acest lucru. În ultimii doi ani, m-am maturizat și mi-am dat seama că, dacă nu ești în permanentă mișcare în teren, nu ai nici o șansă să joci la nivel înalt.

Când am văzut că Mister mă bagă mijlocaș, am realizat că trebuie să fac ambele faze. Singura mea șansă era să muncesc foarte mult ca să fac față. Am pus cărămidă peste cărămidă, antrenament după antrenament, am dat tot ce putea și așa am ajuns la aceste performanță.

Sincer, nu cred că dădeam sută la sută la fiecare antrenament. Asta am schimbat de când am fost trecut în rolul de mijlocaș, asta a fost cheia. Îmi este dor să dau goluri, dar, în primul rând, mă gândesc la pasele decisive pentru atacanții mei.”, povestește Vînă.

Experiență la AS Roma

Mijlocașul grupării de pe Litoral are în spate o experiență la AS Roma, unde a ajuns când avea doar 18 ani. Nu a rezistat decât un an în Italia, revenind la FC Viitorul.

"Mă uit în spate și mă gândesc cum eram când am plecat, la 18 ani, și cât de mult m-am schimbat în gândire. Credeam că totul mi se cuvine, că sunt cel mai tare, dar nu realizasem nimic. De aceea nu am reușit, chiar dacă m-am antrenat cu echipa mare, alîturi de Totti. Abia acum realizasem unde am fost și ce șansă am avut.

Cred că, după acești ani, am învățat multe și sunt pregătit să fac pasul spre un campionat puternic de peste hotare. Mi-aș dori să fie cel din Spania, cred că se joacă un fotbal care mi se potrivește”, explică Vînă, care visează la o convocare la naționala tricoloră: „Visul meu de mic este să joc la națională, simt că pot să fac pasul acesta, important este să fiu pregătit când va veni momentul".

“Obiectivul este să mergem în play-off, de trei ani suntem acolo și nu avem voie să mergem mai jos”
Ionuț Vînă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează