FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu a dezvăluit de ce n-a participat la celebrarea a 37 de ani de la meciul Dinamo - Liverpool: „Am conștiința necurată că am greșit”

Cornel Dinu a dezvăluit de ce n-a participat la celebrarea a 37 de ani de la meciul Dinamo - Liverpool: „Am conștiința necurată că am greșit” +5   FOTO
Cornel Dinu a dezvăluit de ce n-a participat la celebrarea a 37 de ani de la meciul Dinamo - Liverpool: „Am conștiința necurată că am greșit”

Articol de GSP - Publicat luni, 26 aprilie 2021 23:13 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 23:16

Cornel Dinu, 72 de ani, a explicat de ce nu a participat azi la reunirea jucătorilor care au evoluat cu Liverpool, acum 37 de ani. 

„Nu pot să serbez înfrângerile. Îmi lasă pe conștiință urme că am greșit. Liverpool era net superioară, la București a fost presiune după meciul din tur. Am avut un conducător care făcuse niște schimburi, se ratase ca jucător și antrenor, se ocupase cu un spionaj dubios pe timpul lui Pacepa. 

Se făcuse un schimb de jucători, Bumbescu - Turcu, între Dinamo și Steaua. Am greșit atunci, și eu, și antrenorul Nicușor. Am jucat cu Turcu, care n-a atins mingea. L-am retras pe Augustin. Am conștiința necurată că am greșit”, a spus Dinu la Telekom Sport.

Duminică, 25 aprilie, s-au împlinit 37 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. După 0-1 în Anglia, „câinii" au cedat și în manșa secundă, 1-2, la capătul unui meci disputat pe un teren greu, îmbibat de apă, care i-a favorizat pe oaspeți. 

Ioan Andone, Gigi Mulțescu, Ioan Mărginean, Cornel Țălnar, Costel Orac, Lică Movilă, Ionel Augustin, Marin Dragnea și Ion Marin, printre alții, au celebrat astăzi performanța de răsunet a roș-albilor, la o terasă de lângă Lacul Tei. Detalii AICI!

Cornel Dinu a dezvăluit de ce n-a participat la celebrarea a 37 de ani de la meciul Dinamo - Liverpool: „Am conștiința necurată că am greșit”

Dinamo - Liverpool 1-2 (în tur 0-1)

  • Semifinale CCE, retur
  • 25.04.1984
  • Au marcat: Orac (39') / Rush (11', 85')
     
  • Dinamo: Moraru - Mărginean (77' Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu - Rednic, Dragnea, Augustin - Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov)
  • Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu
     
  • Liverpool: Grobbelaar - Neal, Lawrenson, Hansen, Kennedy - Lee, Johnston, Souness, Whelan - Dalglish (77' Nicol), Rush
  • Antrenor: Joe Fagan
     
  • Stadion: „23 August”
  • Spectatori: 70.000
  • Arbitru: Dieter Pauly (RFG)

Cornel Dinu despre un meci suspect între Dinamo și Viitorul, în 2013: „Știu jucătorii și antrenorul care au participat atunci”

EXCLUSIV VIDEO Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
victor333
victor333  •  06 Februarie 2024, 10:45

Nu a existat niciun schimb Bumbescu-Turcu. Schimbul a fost Bumbescu-Alexandru Nicolae. Turcu a venit la Dinamo mult dupa aia, imprumut de la Steaua, pentru dubla cu Dinamo Minsk, pentru ca Dinamo nu mai avea varf de atac. Turcu a marcat impotriva lui Dinamo la un Dinamo-Steaua imediat dupa ce Dinamo eliminase pe Hamburg. Tin minte perfect faza golului, cap de la distanta, Turcu, cu o mana bandajata. (in ghips?)

156957794959669
Vili Georgescu  •  27 Aprilie 2021, 17:17
Postat de morzadobflicster pe 27 Aprilie 2021, 16:29

Sarbatorim revenirea Forestei de la 0-4, si victoria cu 5-4.

Memeluș tu ești? Ți-ai găsit altă simpatie? Iar ți-a luat jiji jucăriile?

morzadobflicster
morzadobflicster  •  27 Aprilie 2021, 16:29
Postat de Vili Georgescu pe 27 Aprilie 2021, 08:30

Cu Foresta și eu sunt de acord, dar am un dubiu: ce să sărbătorim, titlul câștigat în anul ăla sau retrogradarea Forestei?

Sarbatorim revenirea Forestei de la 0-4, si victoria cu 5-4.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează