FOTBAL  »  Superliga  »  COMENTARIU

Cornel Dinu, replică dură pentru Marius Niculae: „Onoarea recunoștinței e floare rară în aceste vremuri. Exhibiții-șușe cu caricaturi!”

Cornel Dinu
Cornel Dinu

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 16:04

Legendele cluburilor importante din Bucureşti s-au unit astăzi pentru mai multe meciuri demonstrative, în cadrul evenimentului "Trofeul Legendelor Capitalei".

Evenimentul are loc în Sala Dinamo din București și este organizat în parteneriat cu Asociaţia " Marius Niculae". Jucători de la Steaua, Dinamo, Rapid și Sportul au fost chemați pentru a juca și-au acceptat invitația.

În această dimineață, la TV Digi Sport, Marius Niculae a declarat că la aceste meciuri a fost invitat și Cornel Dinu pentru a sta pe banca lui Dinamo, dar „Mister” a refuzat. Fostul jucător emblematic și antrenor legendar al clubului din Ștefan cel Mare a ținut să-i răspundă ex-atacantului pentru declarațiile făcute în această dimineață.

Redăm integral punctul de vedere al lui Cornel Dinu:

(Bolduirile și sublinierile din text aparțin redacției)

"M-au surprins oarecum declarațiile lui Marius Niculae de azi dimineață, la emisiunea lui Viorel Grigoroiu de pe Digi, că voi sta pe banca lui Dinamo la evenimentul organizat de el. O fi vrut, pentru că s-a anunțat acum două zile prin Florin Cheran că vine să mă invite personal. Dar n-a apărut. Și nu era prima dată. Am vrut și eu să vorbim mereu în ultimii ani și am rămas cu dorința. Știu, onoarea recunoștinței e floare rară în aceste vremuri decadente pe care le suportăm.

Am crescut mulți jucători și eu la Dinamo. Las feluritele interpretări pentru Judecata de Apoi, de care nu scapă nimeni. Pe Marius l-am montat în prima echipă direct de la juniorii lui Dragnea la 17 ani. Câțiva venetici decidenți din tribuna oficială mă condamnau că joc cu un judoka în atac. Mulți văd, puțini pricep și-n fotbal. De aceea și condamnă. Instinctual, pentru că nu pot avea judecăți de valoare.

Nici de la el nu m-am așteptat să-mi reconfirme adevărul celebrei romanțe din Târgoviștea mea: "Uitarea-i  scrisă-n legile omenești". Oricum nu veneam. Sunt spre final și nu mai am îngăduința compromisului ce-ți aduce doar zbucium și suferință.

În ultimii ani, la astfel de întâlniri apar prea mulți practicanți și prea puțini fotbaliști. Și la Dinamo, unde și mai puțini au înțeles adevăratul spirit al acestei grupări fotbalistice în timp. Născută prin acceptarea sacrificiului creștin avut de negustorimea oborului ce i-a dat viață. Spirit ce s-a mai păstrat până de curând prin dăruirea de a câștiga mereu pentru a onora atașamentul nobil al atâtor sute de mii de suporteri. Indiferent de vântul dezbinării naționale ce a pătruns și printre ei.

Din păcate, promiscuitatea acestor devenite doar exhibiții-șușe s-a reconfirmat parcă ieri. Paradoxal, chiar cu ocazia așa-zisului joc al Centenarului de la Ploiești. Unde au apărut alături de fotbaliștii adevărați ai sfârșitului de secol trecut și caricaturi exhibiționiste: Dani Oțil și un paznic cu alură doar de bucătar de la Parlamentul atât de decadent și el pe scara necrutățoare a istoriei de la noi. Dacă ar fi numai ei...

Da, am mai evoluat și eu la Old-Boys. Demult. Aceia care au fost în Mexic '70 ce umpleau până la refuz după 1980 multe din tribunele țării. Atât, și pentru că erau numai fotbaliști cu viza de Mexic. Ce lăcrimau când li se cânta imnul național, oricare a fost el. Jucam pentru țară și pentru români. Trăiri pierdute pentru că ne distrugem în toate ciclic elitele, adevărate motoare ale societăților care-și vor binele".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
2036290743290484
Ion Marin  •  21 Ianuarie 2019, 17:55

Draga Marius , fara ajutor financiar si fara valoare la toate nivelurile , va dispare.Placerea de a juca fotbal nu dispare , nu stadionul conteaza , conteaza profesionistii , jucatori , antrenori , conducatori.Implicati va si ajuati clubul care v a dat tuturor un nume si v a facut legende , nu stati si critiocati la Negoita .pANA ACUM DE CAND A LUAT ECHIPA , EL A FACUT FOARTE MULT , PE CAND VOI NIMIC , TIRIAC , LUCESCU , TU SI ALTII.Criticati si va uitati la el cum se duce la vale , acum e n moarte clinica baiatule , are nevoie de perfuzii , adica de bani si de jucatori valorosi si la copii si la seniori, nu te stifturi aduse de Contra si Bratu.La lupta baiti , luati exemplul lui nea Cornel din meciul cu Portugalia de la Bucuresti , cana a facut marcaj la Eusebio , care nu era nici Becalu , nici Mimi Stoica.Faceti si voi ceva , ca Negoita a facut enorm.

2036290743290484
Ion Marin  •  21 Ianuarie 2019, 11:00

Nea Cornel , sfatuieste l pe David sa i faca roste de bani lui REDNIC si sa si aduca un fundas central, si un atacant de valoare.Iiti doresc sanatate.

2036290743290484
Ion Marin  •  21 Ianuarie 2019, 10:57

Ii cant lui Negoita anumite solutii de cand a preluat echipa si pana acum si aici si pe email , nu a tinut seama de nimic , s-a inconjurat de la inceput de ageamii si uite ce a iesit.Pana acum singurele pete de culoare activa cu rezultate in selectie, au fost cei doi dinamovisti pur sange Mircea Rednic si Ioan Andone, chiar daca ultimul s a suparat pe mine cand i am zis sa mearga la sa i vada pe Petre si pe Man. Becalu si cu Mimi ., nici nu auzisera de ei.I-am zis lui Borcea prin cineva sa l ia pe Sanmartean cand avea 18 ani, nu a vrut.Si asa mai departe, sunt multe de zis , dar din pacate clubul Dinamo se afla in cea mai grea situatie din istori clubului, si il atentIonez pe Mircea Rednic , ca daca in regim de urgenta nu si aduce un fundas central de valoare cu stiinta jocului in aparare , si un atacant care sa stie sa dea gol, DINAMO VA JUCA IN B LA ANUL, dar nu l mai are pe Moldoveanu , nu rimeaza s ar putea sa scape.Am spus sa se implice o organizatie a suporterilor ca O.N.G , DUPA LEGEA SPORTURILOR , care sa stranga bani de la suporteri in fiecare inceput de tur si retur si sa sprijine echipa , sa apeleze la suporteri , la fosti sportivi dinamovisti si sa salveze echipa, altfel Mircea REDNIC SINGUR , VA AVEA VIATA FOARTE GREA.Dragi suporteri aduceti -va aminte de spiritul lui Dinamo si cel al legendarului CORNEL DINU , cand era jucator si cu banderola de capitan pasea inainte PE GAZON si a castigat marile dueluri.Am fost in Mexic, si am jucat o semi, DE CCE

Vezi toate comentariile (7)
Comentează