FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

VIDEO EXCLUSIV Povestea aducerii lui Moruțan la Botoșani » Cum a fost ascuns de Hagi, FCSB și Dinamo + previziunea de la prezentarea oficială

Olimpiu Moruțan, FC Botoșani
Olimpiu Moruțan, FC Botoșani

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 12:31 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 13:24

Povestea transferului lui Olimpiu Moruțan (21 de ani) la FC Botoșani e una spectaculoasă, plină de momente amuzante. Cornel Șfaițer, președinte la acea vreme în Moldova, își aduce aminte cum a fost nevoie să-l ascundă pe „Oli” pentru a nu fi deturnat de Hagi, FCSB și Dinamo, care-l urmăreau atent.

Olimpiu Moruțan a devenit unul dintre tinerii de la care fotbalul românesc așteaptă sclipirea. Azi e unul dintre cei mai în formă fotbaliști români, jucătorul ce dă ritm și estetică la mijlocul FCSB-ului. Cum a ajuns el fotbalistul de acum?

În urmă cu 4 ani, un puști talentat din Cluj lăsa Universitatea pentru a face pasul spre o echipă de Liga 1. A ales Botoșani, un oraș nu foarte ofertant din zona Moldovei. Nu Craiova, nici București și nici măcar Constanța.

Hagi l-a urmărit 6 ani, Botoșaniul „l-a furat”

Pe Olimpiu Moruțan nu-l voia la acea vreme doar Botoșaniul. Nici n-avea cum să nu fie remarcat de ochiul viclean al lui Hagi. În 2011, la Cupa Hagi Danone, puștiul alintat „Ol”i a „desenat” jocul lui U Cluj chiar sub privirile „Regelui”. Cel mai tehnic jucător al turneului, cel mai bun om al finalei cu Școala de Fotbal „Gică Popescu”, premii adjudecate de Moruțan. 

6 ani a încercat „Regele” să-l aducă la Academia sa. Apoi, U Cluj a intrat în faliment, însă „Oli” a ales altceva. Pe FC Botoșani. Cornel Șfaițer, președinte la acea vreme al echipei moldovene, povestește cum l-a ademenit pe actualul „vrăjitor” de la mijlocul echipei lui Toni Petrea.

Cum l-au ratat FCSB și Dinamo pe Moruțan

„Leo Grozavu a fost cel care l-a debutat la o vârstă fragedă. Îl știa de la 8 ani. N-a crezut însă niciodată că-l vom putea aduce la Botoșani”, povestește Cornel Șfaițer, omul care s-a dat peste cap pentru a pune mâna pe puștiul de aur. 

„M-am ambiționat! L-am urmărit mult! M-am interesat cine-l impresariază. Mi-a fost greu, nu-l doream numai eu. Hagi, Dinamo, FCSB îl voiau și ele”, își amintește Șfaițer, care continuă să depene povestea unui transfer amuzant.

Moruțan, „izolat” forțat :)

„Îmi aduc aminte povestea cu Vulturar, impresarul lui Oli. Mi l-a promis, i-am și zis că dacă nu mi-l aduce, nu-i mai răspund la telefon. Aveam mare încredere în el. L-am simțit că e fotbalist mare”, a zis Șfaițer. 

„Oli era un copil atunci. Era cunoscut însă de cei care se ocupau de scouting. L-am adus la Botoșani, am discutat cu el. Am profitat de oportunitate atunci când U Cluj avea probleme financiare grave. I-am zis atunci să nu mai vorbească cu nimeni, i-am schimbat și numărul de telefon. Era la țară, la bunica lui, lângă Cluj. Am vorbit cu el la telefon și mi-a promis că va veni la Botoșani”, a explicat Cornel Șfaițer. 

O strategie care a funcționat și care a adus 1,4 milioane de euro clubului, plus încă 10% procente dintr-un transfer viitor. „A fost o bună rampă de lansare pentru el. Avea nevoie de pregătire și acomodare cu Liga 1. I-a prins bine la timpul respectiv”.

Previziunea de la conferința de prezentare

Cornel Șfaițer și Leo Grozavu au fost oamenii care au avut cea mai multă încredere în Olimpiu Moruțan, nu doar în perioada Botoșani. Cei doi au vorbit la superlativ despre mijlocașul FCSB-ului și în momentele delicate pe care acesta le-a traversat în carieră: „Am zis de la prezentare că va fi un bun național! Puteți să vă uitați pe filmările de atunci. 

Mereu l-am lăudat. Am zis că va ajunge un jucător bun pentru naționala României. La cum se prezintă azi, cum e pregătit, cum s-a maturizat, îi prevăd un viitor extrem de frumos”.

800.000 euroe cota pe transfermarkt a lui Moruțan, despre care se spune că e dorit de Inter Milano

Oli e acum la un club cu greutate. Istoricul a dovedit. Sunt puțini cei care au reușit la FCSB, deși mulți s-au perindat pe acolo. E greu să reușești la ei. O fac doar jucătorii puternici, cu tărie de caracter. Am crezut mereu în el. E un jucător talentat.

Moruțan încă mai are nevoie de FCSB. Are o vârstă fragedă deocamdată. Îi prinde bine să mai joace. Dacă echipa va ajunge în grupele europene, cota lui Oli poate crește mult, ca și încrederea lui. Nu-l sfătuiesc să plece imediat, FCSB îl va ajuta să crească mult.

Vedeți că el a devenit și căpitan de echipă la FCSB! E o doză de încredere în plus pentru el. Are explozie, aleargă mult, calități de număr 10 clasic. Poate face diferența în orice moment. E bine că acum stă foarte bine și mental.

 - Cornel Șfaițer, manager Sepsi

Citește mai multe știri despre Olimpiu Moruțan:

Olimpiu Moruțan, avertisment pentru rivale după victoria cu UTA: „Păstrez golurile pentru play-off”

Olimpiu Moruțan, contrat dur de fostul patron: „Nu va mai termina niciodată liceul! L-am luat la mișto”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
creeperno
creeperno  •  08 Decembrie 2020, 22:47

Ai dreptate! Steaua e pe locul 1, fcsb 2 pe locul 2 si spartac pe locul 3

steauaeuna
steauaeuna  •  08 Decembrie 2020, 19:13
Postat de Marcel Popa pe 08 Decembrie 2020, 15:29

Numai talente avem in tara asta ,Tase,Denis Man,Florinel Coman si surpriza Olimpiu Morutan.Toti astia joaca la marea echipa Fcsb care de trei anisori nu mai prinde Europa.Laude si iar laude au femei fac sex azi maine si copii dar ei sant inca talente.

Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc, STEAUA E, STEAUA E...

853246084756615
Marcel Popa  •  08 Decembrie 2020, 15:29

Numai talente avem in tara asta ,Tase,Denis Man,Florinel Coman si surpriza Olimpiu Morutan.Toti astia joaca la marea echipa Fcsb care de trei anisori nu mai prinde Europa.Laude si iar laude au femei fac sex azi maine si copii dar ei sant inca talente.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează