FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Corpul de Control al MAI face verificări la CS Dinamo, în problema stadionului din Ștefan cel Mare » Ministerul are o cerință importantă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 mai 2017 11:16

Stadionul Dinamo este pe lista arenelor care trebuie să se modernizeze pentru EURO 2020, dar situația este complicată, din cauza unui contract între CS Dinamo și Nicolae Badea. 

Corpul de Control al MAI a fost trimis pentru a face verificări la CS Dinamo pentru a analiza situația stadionului din Ştefan cel Mare, potrivit Mediafax.

Din cauza intârzierii găsirii unei soluții, MAI a decis să facă un control amânunțit și cere ca modernizarea să înceapă cât mai curând.

În plus, potrivit informațiilor, Ministerul vrea să poată folosi stadionul după ce arena se va moderniza, considerând că așa este normal cu un bun al statului.

În prezent, între CS Dinamo și Nicoale Badea există un contract prin care lui Badea i s-a cesionat stadionul, iar dacă acest contract nu va fi anulat, stadionul nu poate fi modernizat.

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

CUM S-A AJUNS AICI

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.

În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:

  • dacă societatea lui Badea intră în faliment
  • dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
  • dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
standart
standart  •  10 Mai 2017, 15:27

Pana se hotarasc astia intra dinamu in faliment si se face cutzodrom !

romulus65
romulus65  •  10 Mai 2017, 14:42

Daca Nicolae Badea ar iubi clubul Dinamo atat de mult pe cat pretinde ar rezilia contractul cu CS Dinamo si cu asta basta.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  10 Mai 2017, 14:05

Cum era cantecul ala? ”Nu te pune, ba, cu militia, militia/ Ca te baga, ba, la gherla, la gherla / Si nu te scoate, ba, nici *** ta, nici tac-tu...” Asa ca, nu va faceti griji, se aranjeaza... ”Ca asa e ei, dastepti. Toti!”

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează