FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Încă o promisiune a lui Cortacero către jucătorii de la Dinamo! Ce se va întâmpla înainte de meciul cu UTA

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2020 09:17 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 09:32

Pablo Cortacero s-a întors în week-end în România, iar Cosmin Contra le-a promis jucătorilor că vor încasa astăzi o parte din restanțele salariale.

  • Dinamo - UTA Arad se joacă azi, de la 21:00. Partida va fi liveTEXT, VIDEO și foto pe GSP.ro și în direct pe Look Plus, Digi Sport 1 și TV Telekom Sport

Pablo Cortacero s-a întors în România și va asista diseară la meciul cu UTA, urmând a petrece mai multă vreme la București pentru a se ocupa de reorganizarea clubului. Mai ales că este săptămâna Derby-ului de România. Sunt zile importante având în vedere că "Nuevo Dinamo" trebuie să se mute de la 1 octombrie de la RIN Grand Hotel, probabil pe Calea Dorobanților, iar managementul iberic își va intra în drepturi și printr-o ședință a acționarilor. 

Foarte important, după ce li s-a promis de câteva săptămâni plata celor două luni de leafă restante, jucătorilor li s-a transmis că azi vor avea parte de o surpriză plăcută. Cosmin Contra s-a luptat în numele fotbaliștilor ca un adevărat lider sindical, chiar dacă le-a transmis pe un ton categoric elevilor săi să nu se mai plângă în afara clubului de restanțe!

Antrenorul-manager a mărturisit că elevii săi vor primi azi o parte din lefurile restante, urmând ca în cel mai scurt timp, el ar vrea în octombrie, să se ajungă cu plățile la zi. 

„Eu zic că se vede că e proiect serios, au venit fotbaliști de calitate. Sunt anumiți jucători cu restanțe salariale, au venit alții noi care nici n-au făcut o lună de plată. Am toată convingerea că până la ora jocului cu UTA, salariile vor fi plătite. Le-am zis jucătorilor să fie cu mintea la meciul de luni, doar la asta, sunt alte obiective prioritare, decât să ne gândim la restanțe, cu toate că mi-aș dori să se ajungă la normalitate cu banii. Am convingerea că așa va fi", a comentat „Guriță".

Da, mai vreau 3-4 jucători, eu îmi doresc să mai aducem oameni care să îmbunătățească valoarea lotului. Avem nevoie de cât mai mulți fotbaliști de calitate
- Cosmin Contra, antrenor Dinamo    

1,5 milioane de euroeste suma pe care Cortacero și fondul de investiții pe care-l reprezintă trebuie să o investească la club până la jumătatea lunii octombrie, conform protocolului de la semnarea actelor cu Negoiță

Tratative cu Romera

„Câinii" poartă tratative în acest moment pentru "repatrierea" lui Jose Romera, 33 de ani. Fostul fundaș dreapta cu două goluri și 6 assist-uri în 68 de meciuri la Dinamo, care și-a reziliat acordul cu Almeria, a devenit liber de contract. Jucătorul a contribuit la locul 3 și Cupa Ligii din 2017, iar "Guriță" ia în calcul aducerea fostului său elev. 

Mai ales că Romera s-a simțit foarte bine în Ștefan cel Mare, iar la plecare, în 2018, a avut un mesaj emoționant pentru suporterii dinamoviști, existând o afecțiune reciprocă între părți. În acest moment, doar venezueleanul Gonzalez este fundaș dreapta de meserie la Dinamo. Staff-ul tehnic al „câinilor" caută să mai aducă încă un fotbalist pe banda stângă, acolo unde îl au acum doar pe Isma Lopez. Andrei Sin nu mai intră în calculele lui Contra, e la echipa secundă. 

 

N-au mai bătut acasă din februarie

Dinamo parcurge o criză de rezultate pe teren propriu. Practic, în campionat, n-a mai învins în meciurile de acasă de la victoria cu 2-1 din Derby de România, cu FCSB, de la mijlocul lunii februarie. De atunci, roș-albii au mai reușit trei succese în Liga 1, toate pe teren advers: 3-1 cu Clinceni, 2-1 cu Voluntari și 3-1 cu Gaz Metan. „Câinii" mai au o singură victorie pe teren propriu în 2020, cu Astra (2-0), în prima rundă oficială a anului calendaristic. De la acea victorie cu FCSB, acasă, Dinamo a strâns trei eșecuri și patru remize. 

Capel nu e o prioritate

Diego Capel, 32 de ani, nu este un subiect ardent pentru managementul dinamovist. „N-am luat o decizie în privința lui Diego Capel, vom vedea zilele viitoare ce se va întâmpla", a confirmat Contra informațiile Gazetei de vineri, roș-albii nefiind presați să ia un jucător cu două Cupe UEFA în palmares, dar cu o pregătire fizică precară. "Guriță" nu este convins, momentan, să urgenteze tranzacția. Se va lua în calcul afacerea doar dacă fotbalistul va accepta un salariu minim, 5.000 de euro pe lună până la iarnă. 

 

L-au trezit pe Fabbrini

Italianul Diego Fabbrini nu mai este sigur de locul său de titular la echipă. Ultima rundă a început pe bancă, însă fotbalistul de 30 de ani a intrat 11 minute în victoria cu Gaz Metan (3-1) și a fost eficient, a oferit un assist, având cifre remarcabile în timpul scurs pe gazon. 

Mijlocașul ofensiv nu a impresionat în mod deosebit până acum la "câini", doar un gol și 3 pase decisive în 23 de meciuri, însă sosirea unei concurențe puternice, spaniole, pare să-l fi impulsionat pe jucător. Și la antrenamente, acolo unde este mult mai implicat. În minutele jucate la Mediaș, Diego a avut 100% procentaj la acuratețea paselor și a câștigat 4 din cele 7 dueluri pentru balon.

VIDEO Cosmin Contra anunță noi transferuri: „Ne dorim încă 3-4 jucători”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Pablo Cortacero renunță la Bogdan Bălănescu! A anunțat pe cine aduce în locul lui: „A scris multe cărți”

Fabulos! Ce vrea să facă Dinamo cu Diego Capel: „Luni dau răspunsul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
robert_t_
robert_t_  •  28 Septembrie 2020, 11:48

Auzi ca Dinamo nu a mai castigat acasa de foarte mult timp ....ultima data a batut niste prosti ..sa speram ca o facem diseara si etapa viitoare batem aceeasi prosti !

 •  28 Septembrie 2020, 11:29

Dinamo n-a mai batut acasa? Lasa ca vine meciul cu fc sran si bran, si se regleaza problema...

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  28 Septembrie 2020, 10:29
Postat de vasi1986 pe 28 Septembrie 2020, 09:36

M-as bucura sa-si revina Fabrini, am zis ca mai merita o sansa pentru ca are calitate, acum are si colegi buni, are cu cine juca si sper sa joace din ce in ce mai bine.

SIngurul lucru care ma scoate din sarite la el este ca...una doua este pe jos. Un fel de Tanase de la fcsb. Zici ca sunt la balet.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează