FOTBAL  »  Superliga  »  SPANIA / GETAFE - FC BARCELONA 2-0

Cosmarul

Articol de GSP - Publicat luni, 12 noiembrie 2007 00:00

Marturisirea a facut-o simbata Joan Laporta si se referea la dezastruosul 0-4 cu Getafe din Cupa, acum o jumatate de an, venit dupa ce catalanii cistigasera acasa cu 5-2. N-au invatat insa nimic din lectia primita. Intoarsa la locul umilintei, trupa pregatita de Frank Rijkaard a incasat o noua corectie (0-2), desi din rivala de atunci n-au rezistat decit Casquero si Del Moral.

Inoperanta. Fara idei si ambitie, adormita, dezorganizata. Asa a aratat Barca, slabiciuni de care Getafe a profitat. A si stiut cum. Esential, i-a facut "invizibili" pe Ronaldinho si Messi, principalele pericole. Brazilianul abia a atins mingea, netragind nici un sut la poarta. Iar argentinianul a fost tinut in friu impecabil si curat, fiind faultat de doar doua ori in 71 de minute.

Capitanul Puyol a acuzat lipsa de atitudine a jucatorilor: "Nu sintem o echipa solidara". "N-am avut intensitate si mobilitate", l-a completat Rijkaard, convins ca "in deplasare nu functionam". Are dreptate. In acest sezon, FC Barcelona a adus de "afara" numai 6 din 18 puncte posibile, dintr-o singura victorie (4-1 cu Levante) si 3 remize.

ANGLIA / Chelsea - Everton 1-1

Stopati
Tocmai cind londonezii se pregateau sa celebreze al 5-lea succes consecutiv in Premier League, Cahill i-a surprins cu o "foarfeca" de senzatie, egalind in ultimul minut.
Albastrii au dominat, au avut multe ocazii, dar Howard, portarul oaspetilor, i-a exasperat, aparind minge dupa minge. Nu s-a opus si loviturii de cap a lui Drogba, de la mijlocul reprizei secunde. Apoi, n-a fost 2-0, ci 1-1. sutul lui McFadden a fost respins, Belletti a ezitat, iar Cahill a reluat acrobatic, pe spate.
"Aceasta a fost una dintre cele mai bune partide ale noastre", a declarat Avram Grant, managerul lui Chelsea. "Am jucat excelent, rapid, spectaculos, ne-am creat o multime de sanse. Ceea ce ma deranjeaza este ca la unica ocazie a lui Everton, am fost egalati".

GERMANIA / Stuttgart - Bayern 3-1

"N-am existat"

Prima infringere a sezonului, 1-3 cu Stuttgartul lui Marica, le-a picat greu la stomac sefilor lui Bayern. Antrenorul Ottmar Hitzfeld considera ca echipa lui "n-a existat pe teren". Iar presedintele Franz Beckenbauer a spus ca "Bayern a jucat dupa motto-ul . Parca evolua intr-un amical". Kaiser Franz i-a pus la zid in special pe fundasul Christian Lell, "toate fazele golurilor au plecat de pe partea lui", si pe portarul Kahn: "sutul lui Basturk, de 2-0, era de aparat". (Aurelian Botezatu)

ANGLIA / Tottenham - Wigan 4-0
Primul succes, Ramos!

Aceasta a fost intiia victorie in campionat pentru Tottenham de cind Juande Ramos, fostul antrenor al Sevillei, a preluat echipa. Gazdele, care nu mai invinsesera in Premier League de 9 etape, s-au jucat cu adversarii. si, daca nu ar fi ratat atit de mult, scorul ar fi luat proportii. La pauza era deja 3-0, goluri Jenas, de doua ori, si Lennon. De-abia dupa reusita lui Lennon a zimbit si Ramos, care a mai avut un motiv de bucurie in repriza a doua, cind Bent a facut 4-0. "Atacul nostru e foarte puternic. Cu Berbatov, Keane, Lennon si Jenas vom incepe ascensiunea", a afirmat Gustavo Poyet, asistentul lui Ramos. (Theodor Jumatate)os, cu incredere!".

Valencia - Murcia 3-0
Revitalizati

Valencia s-a incalzit pe seama Murciei dupa dusul rece primit cu Rosenborg, in Liga. Primul triumf (3-0) cu Ronald Koeman pe banca a pus capat seriei de 4 esecuri la rind. Trei au fost atuurile: talentul lui David Silva (enorm), instinctul lui Villa (letal) si forta lui Albelda (dezarmanta). Primul a dat doua pase decisive, al doilea - doua goluri. Koeman a explicat: "Am jucat serios, ordonat, agresiv".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează