FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cosmin Contra nu renunță! Câți bani cere și ce riscă Dinamo dacă nu plătește + de ce se opun DDB și Nicolae Badea

Cosmin Contra e încă liber după ce a plecat de la Dinamo +36   FOTO
Cosmin Contra e încă liber după ce a plecat de la Dinamo

Articol de , , - Publicat vineri, 12 februarie 2021 23:05 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 23:29

DINAMO. Cosmin Contra a acceptat să îi fie plătite doar două luni din contractul valabil doi ani. Ar avea de încasat 50.000 de euro, bani pe care DDB și Nicolae Badea nu sunt de acord să îi achite

Dinamo continuă negocierile cu Cosmin Contra ca să capete licența pentru sezonul următor. Antrenorul ar avea dreptul să pretindă 600.000 de euro, salariul din tot contractul. A apelat însă la comisiile FRF și a solicitat inițial să încaseze aproape 80.000 de euro, cu mult mai puțin față de suma totală din acordul pe care-l avea cu clubul.

Dinamo îl presează pe Cosmin Contra

Ba chiar recent și-a mai redus pretențiile. Acum vrea doar 50.000 de euro, salariul pentru două luni. Clubul nu e de acord nici cu cererea aceasta, deși Contra a lucrat la Dinamo timp de patru luni! În baza istoricului care-l leagă de Dinamo și ca jucător, și ca antrenor, oficialii din asociația „Doar Dinamo București” susțin că „Guriță” ar trebui să renunțe la toate pretențiile. 

Dinamo insistă ca instanțele interne să-și decline competența, în baza contractului care prevede că antrenorul poate să-și rezove procesele la Tribunalul Arbitral de la Lausanne. Acolo unde Cosmin nu a mers tocmai ca să nu fie nevoit să pretindă toți banii din contract, 600.000 de euro! Practic, a acceptat să renunțe la o mare parte din venit, dar și-a complicat situația. 

Cosmin, 45 de ani, a fost sub contract cu „câinii”de pe 26 august până pe 3 decembrie 2020 și ar mai fi avut un acord valabil încă un an și jumătate.

25.000 de euroîncasa Contra lunar de la Dinamo. El a semnat cu clubul când era șomer și nu a mai lucrat de atunci nicăieri, a rămas liber de contract din decembrie 2020

4.000 de europrimește Ionel Gane lunar, antrenorul principal al lui Dinamo. El a avut salariul acesta când era secundul lui Contra și l-a păstrat după ce a rămas numărul unu

Dinamo trebuie să-l plătească acum pe Contra

Dinamo trebuie să găsească o soluție ca să-i achite lui Contra restanțele sau să îl convingă pe Cosmin să semneze pentru amânarea creanței pentru lunile viitoare. 

Pentru a căpăta licența pentru prima ligă, clubul trebuie să demonstreze la 31 aprilie că a achitat toate datoriile scadente la 31 decembrie 2020. Pentru licența de Europa League, demonstrația trebuie să fie făcută la 31 martie. Dinamo are datorii către toată lumea: jucători, cluburi, ANAF. Ar trebui să-i convingă pe toți până la 31 aprilie, fie să îi plătească, fie să îi facă să accepte amânarea plăților. Licența europeană ar conta dacă echipa ar câștiga Cupa României, o competiție în care se află deja în sferturi de finală.

VIDEO Mario Nicolae, după Dinamo - FCSB, 1-0: „Lucrurile sunt spre bine. Vrem să câștigăm Cupa!”

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din meciul Dinamo - FCSB 1-0 

+32 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Încă o umilință! Dinamo a zdrobit-o pe FCSB, în duelul „sateliților” » Cătălin Hîldan jr. a fost titular

Dinamo a numit un nou director general, într-un Consiliu de Administrație la care Cortacero nu a avut reprezentant!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (76)
creeperno290
creeperno290  •  13 Februarie 2021, 22:48

Sa-i ceara actionarului majoritar

manutd.steaua
manutd.steaua  •  13 Februarie 2021, 22:23

Garcia?

danut1971
danut1971  •  13 Februarie 2021, 19:26

contra un tradator ipocrit!***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează