FOTBAL  »  Superliga  »  MATEI, DEPISTAT POZITIV

Veste ESENȚIALĂ în cazul lui Cosmin Matei: a scăpat de suspendarea provizorie!

Cosmin Matei // foto: Imago Images
Cosmin Matei // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 18:32 / Actualizat luni, 18 martie 2024 19:16

ANAD, Agenția Națională Antidoping, a emis un comunicat în cazul lui Cosmin Matei (32 de ani), fotbalistul lui Sepsi OSK depistat pozitiv cu o substanță interzisă, 5-metilhexan-2-amină, explicând că mijlocașul NU este suspendat provizoriu în așteptarea judecării cazului.

După meciul dintre Sepsi OSK și Universitatea Craiova de pe 4 februarie, scor 1-3, Cosmin Matei a fost selectat pentru a efectua testul doping. Mijlocașul echipei din Sf. Gheorghe a returnat un rezultat pozitiv la 5-metilhexan-2-amină, o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping (WADA), veste care a ajuns în spațiul public abia astăzi.

Într-un comunicat emis în această seară, Agenția Națională Antidoping (ANAD) a venit cu lămuriri în cazul lui Cosmin Matei.

Totul despre substanța consumată de Cosmin Matei: efecte similare cu efedrina și amfetamina, doi militari morți în SUA + Se spune că ajută la slăbit
SEPSI
Totul despre substanța consumată de Cosmin Matei: efecte similare cu efedrina și amfetamina, doi militari morți în SUA + Se spune că ajută la slăbit

Comunicatul ANAD în cazul lui Cosmin Matei

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la încălcarea reglementărilor anti-doping de către fotbalistul Cosmin Gabriel Matei, component al echipei Sepsi OSK, Agenția Națională Anti-Doping confirmă rezultatul analitic al probei de urină raportat în ADAMS de către Laboratorul de Control Doping din București, dar își rezervă dreptul de a nu face declarații cu privire la aspectele din dosarul cauzei.

Procedura de gestionare a rezultatelor este în curs de desfășurare, motiv pentru care păstrăm confidențialitatea informațiilor puse la dispoziție de părți.

- Comunicat ANAD

Agenția Națională a confirmat informațiile prezentate de GSP.ro, anume că 5-metilhexan-2-amina face parte din categoria stimulanților interziși de WADA, fiind substanțe nepermise pe durata competițiilor.

„Metilhexanamina (MHA) este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componența unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online”, se arată în comunicatul ANAD.

Cosmin Matei NU este suspendat provizoriu

Cel mai important pasaj din comunicat este mențiunea că metilhexanamina este clasificată ca substanță specifică. „Legea nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport și Codul Mondial Anti-Doping 2021 nu impun măsura suspendării provizorie obligatorie”, transmite ANAD.

Practic, cel puțin până la anchetarea și soluționarea cazului, Matei este liber să joace, o situație diferită față de cea experimentată de Simona Halep, suspendată provizoriu după ce fusese depistată cu roxadustat, o substanță nespecifică.

De ce îl ajută pe Cosmin Matei faptul că MHA este încadrată ca substanță specifică? Ei bine, ANAD punctează că „un caz care implică o substanță specifică se presupune că nu este intenționat, cu excepția cazului în care organizația anti-doping stabilește că încălcarea reglementărilor anti-doping este intenționată”.

VIDEO. Concluziile lui Laszlo Dioszegi după FCSB - Sepsi 2-1

Tot despre acest caz:

Cosmin Matei pentru GSP.RO: „Poate a fost ceva în alea” + Reacția tranșantă a patronului după proba pozitivă a fotbalistului: „S-a jurat în fața lui”
SEPSI
Cosmin Matei pentru GSP.RO: „Poate a fost ceva în alea” + Reacția tranșantă a patronului după proba pozitivă a fotbalistului: „S-a jurat în fața lui”
GSP a aflat ce pedeapsă drastică îl așteaptă pe Cosmin Matei și care-i diferența față de „cazul Halep”: „Doar așa i se poate reduce suspendarea”
SEPSI
GSP a aflat ce pedeapsă drastică îl așteaptă pe Cosmin Matei și care-i diferența față de „cazul Halep”: „Doar așa i se poate reduce suspendarea”
Ce urmează la Sepsi, după ce Cosmin Matei a picat un test doping » Informație din club: „Abia apoi o să discutăm”
SEPSI
Ce urmează la Sepsi, după ce Cosmin Matei a picat un test doping » Informație din club: „Abia apoi o să discutăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Hcm27
Hcm27  •  18 Martie 2024, 22:43
Postat de legio.sud pe 18 Martie 2024, 19:49

Foarte corect și foarte trist , au ajuns machidonii să controleze campionatul romanesc … ăla din constanța urlă că vrea respect ca să fure și el că are impresia că a făcut ceva pt România , ăsta din pipera are oameni plantați peste tot și speră după 9 ani să câștige un campionat , dar Dumnezeu nu doarme …

Mai, legio, se pare ca la voi la olteni a acum adormit.Ca de 33 de ani, va tot chinuiți și nu va iese.E bine și după 9 decât deloc

istet10
istet10  •  18 Martie 2024, 22:12
Postat de ursull pe 18 Martie 2024, 18:47

Păi trebuie ca sepsi, să piardă toate meciurile unde a jucat Matei cu 3-0. Ce se întâmplă dacă se tergiversează problema, ajungem în ultima etapă și se consideră că Matei sa dopat. S-adus naibii tot campionatul, pentru că toate echipele o să-l conteste. Intra altă echipă în play off, alt rezultat era la retrogradare........

Nu echipa e pedepsita pt ca nu si-a dopat jucatorul. Nu e probat asa ceva. Daca se va descoperi ca e vinovat clubul si ca a existat intentie, Sepsi va fi retrogradata.

istet10
istet10  •  18 Martie 2024, 22:10
Postat de Hcm27 pe 18 Martie 2024, 19:38

Se judeca mâine și noi nu știm?La Halep a durat aproape doi ani.Daca durează și la Matei atât, cu tot cu apel, face 35-36 de ani și se retrage din fotbal.Si "se suspenda" singur după aceasta vârstă.Lege dacuta cu dosul.Auzi, la ei:o substanță e "voita", alta e "din greseala".Ori e, ori nu e?Ai medic la echipa, ai medic personal, dacă faci sport de performanta individual, sunt răspunzători.Daca iei după capul tău, ești răspunzător.Andreiei Raducanu i-au retras medalia olimpica pentru un Paracetamol luat nefericit și ai noștri nu-l suspenda pe Matei ca e mare jucător.Pe Ioniță l-ati suspendat, pe Neaga și Matei, nu.Ce legi sunt astea?Numai în România filozofica le întâlnești.Vai de capul nostru!În curând vom ajunge precum olandezii:o nație de consumatori

Nu a fost paracetamol ci nurofen.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează