FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Depistat pozitiv după Sepsi - Universitatea Craiova » Clubul confirmă: „Am rămas fără cuvinte!”

Cosmin Matei (32 de ani) ar fi fost depistat pozitiv la o probă de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină. +43   FOTO
Cosmin Matei (32 de ani) ar fi fost depistat pozitiv la o probă de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină.

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2024 16:06 / Actualizat luni, 18 martie 2024 19:18

Cosmin Matei (32 de ani) ar fi fost depistat pozitiv la o probă de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Ar fi vorba despre substanța 5-metilhexan-2-amină.

Clubul Sepsi Sf. Gheorghe a confirmat că a primit o înștiințare din partea Agenției Naționale Anti-Doping. Substanța 5-metilhexan-2-amină se află pe lista interzisă a organismului național.

Cosmin Matei, depistat pozitiv după Sepsi - Universitatea Craiova

Un nou scandal de dopaj lovește sportul românesc. De această dată, fotbalul a ieșit în față. Sport pe surse informează că mijlocașul Cosmin Matei ar fi picat un test doping, lucru confirmat de clubul Sepsi.

„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță.

Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a transmis Cosmin Matei, potrivit sursei citate.

Am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui. N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise
- Laszlo Dioszegi, finanțator Sepsi

Substanța ajută pe termen scurt

Substanța numită 5-metilhexan-2-amină ar fi „un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”, potrivit sursei citate.

Sepsi - Universitatea Craiova, 04.02.2024/ foto: Raed Krishan (GSP)
Sepsi - Universitatea Craiova, 04.02.2024/ foto: Raed Krishan (GSP)
Sepsi - Universitatea Craiova, 04.02.2024/ foto: Raed Krishan (GSP)
Sepsi - Universitatea Craiova, 04.02.2024/ foto: Raed Krishan (GSP)
+39 FOTO

Cosmin Matei, pe teren și după meciul cu Universitatea Craiova

După meciul cu pricina, Sepsi - Universitatea Craiova, Cosmin Matei a mai apărut de 6 ori în echipa covăsnenilor. A lipsit doar duminică, în eșecul 1-2 cu FCSB. Notificarea din partea ANAD a ajuns chiar înaintea deplasării către București.

Formația covăsneană a mai avut doi absenți de marcă pe Arena Națională. Stoperul Mihai Bălașa (29 de ani) și mijlocașul central Jonathan Rodriguez (33) au fost scoși din lot de antrenorul Bernd Storck.

Vrem să plănuim pentru viitor, contractele lor se termină în vară și nu au viitor aici. Vrem să fim sinceri cu ei, nu să-i aducem aici, cu noi, și să nu-i băgăm. Am vorbit deschis cu ei, cu amândoi. Le-am spus că este mai bine să plece, că vrem să le oferim o șansă tinerilor. A fost decizia mea, am transmis-o conducerii, iar conducerea a fost de acord
- Bernd Storck, antrenor Sepsi

CV Cosmin Matei:

  • s-a născut pe 30 septembrie 1991 (32 de ani)
  • și-a făcut junioratul la Chindia Târgoviște (2001-2007)
  • la profesioniști a jucat la: Farul Constanța, FCSB, Astra, Dinamo, Atromitos Atena, Gençlerbirliği, Istra și Sepsi
  • are trei trofee în palmares: două Cupe ale României și Supercupa României
  • două meciuri pentru echipa națională, debut pe 31 mai 2014, Albania - România 0-1.

VIDEO. FCSB - SEPSI 2-1 » Laszlo Dioszegi, dezamăgit de jocul echipei sale: „După minutul 60 nu mai suntem în stare să legăm 2 pase”

Citește și alte știri din Superligă:

Dinamoviștii, atacați din interiorul clubului: „Am avut impresia că suntem din ligi diferite! De nerecunoscut!”
Dinamo
Dinamoviștii, atacați din interiorul clubului: „Am avut impresia că suntem din ligi diferite! De nerecunoscut!”
Opinie surprinzătoare, în direct: „Pleacă Radunovic de la FCSB? Nu e o pierdere”
FCSB
Opinie surprinzătoare, în direct: „Pleacă Radunovic de la FCSB? Nu e o pierdere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Nagyvagany
Nagyvagany  •  19 Martie 2024, 10:22
Postat de dandana pe 18 Martie 2024, 19:22

***. Serios! Dacă este sa facă figuri cei de la Sepsi sunt primul care îi înjură și le spune de toate. Dar acuma frate *** A luat un băiat medicamente interzise, cum este în romania luam mai mult după ureche, și nu ce ne da medicul. Iar Sepsi de ce să plece? De ce nu ai pleca tu în schimb. Bai când spun ca sunt unguri ca și ca Ardealul este al lor, înjurați tot ce prindeți. Dar trebuie sa rămânem cu picioarele pe pământ. Prin echipele astea noi aducem bani în tara de la Ungaria. Pana la urmă ce ne deranjează asa tare. E da, când vedem suporteri care se dau unguri și ne înjură, ***. Dsr cât oameni sunt corecți și nu îți fac nimic, de ce să-i alungăm. Dă-ți 2 palme și Trezește-te. Sunt anti Ungaria în România, și anti polică a Ungariei. Dar hai să fim oameni!

Bravo tie daca esti anti ... orice. Probabil ca te ajuta sa te simti mai valoros si mai "patriot". Spune-mi totusi cand si pe cine a injurat galeria lui Sepsi?

babinu
babinu  •  18 Martie 2024, 21:40

Imediat vine Angelescu sa spuna ca asta s-a dopat ca sa nu joace cu Steaua.

danut.petnaise
danut.petnaise  •  18 Martie 2024, 20:53

Sunt sponsorizați de guvernul unguresc Orban. Dacă acum nu scăpăm de ei, nu mai scăpăm.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează