FOTBAL  »  Superliga  »  MATEI, DEPISTAT POZITIV

Poate pierde Sepsi la „masa verde” din cauza lui Matei? Specialistul dă un verdict categoric!

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 12:33 / Actualizat marti, 19 martie 2024 13:36

Fost președinte ANAF, Cristi Balaj a comentat scandalul de dopaj cu Cosmin Matei (32 de ani) și susține că, dacă-și demonstrează nevinovăția, poate scăpa chiar fără sancțiune.

Șeful lui CFR Cluj explică și de ce o inițiativă a celor de la FC Botoșani de a cere meci câștigat la „masa verde” cu Sepsi s-ar lovi de un eșec.

„Dinamitează” Superliga? Patronul clubului vrea 3-0 la „masa verde” după „cazul Matei”: „Vorbesc cu avocatul!”
SEPSI
„Dinamitează” Superliga? Patronul clubului vrea 3-0 la „masa verde” după „cazul Matei”: „Vorbesc cu avocatul!”

Cazul „Cosmin Matei” face valuri în continuare. Jucătorul lui Sepsi a fost depistat pozitiv cu proba A la substanța „5-metilhexan-2-amină”, una care sporește rezistența la efort, la controlul efectuat la finele meciului cu Universitatea Craiova (1-3) și riscă o suspendare de doi ani.

Cristi Balaj: „Ca să se anuleze rezultatul meciului, ar trebui să fie cel puțin 3 jucători dopați”

„Este o substanţă specifică, sancţiunea maximă este de doi ani. În urma unei audieri, a unui proceduri unde jucătorul va fi invitat, suspendarea poate fi redusă. De obicei, proba B nu schimbă lucrurile.

Până la urmă, concentrarea ar trebui să fie pe lipsa intenţiei şi a vinovăţiei. Să demonstreze că nu a avut intenţia de a lua acele substanţe, ca în cazul Simonei Halep.

Dacă se dovedeşte că nu a fost intenţie, suspendarea poate să se reducă la zero - opt luni. Poate chiar să scape de suspendare. Atunci când apar în comisii, sunt oameni care judecă.

Dacă sportivul poate lămuri, orice este posibil. Nu are cum echipa să piardă rezultatul unui meci, chiar dacă a fost în competiţie. Pentru a se anula un rezultat, trebuie să fie cel puţin trei jucători depistaţi pozitiv” a comentat actualul președinte al lui CFR Cluj, citat de fanatik.ro.

Cristi Balaj: „Nu cred că jucătorii se pot dopa la noi”

Balaj a mai spus că „intenţia de doping e mai greu de demonstrat, sunt sigur că jucătorul va aduce argumente în favoarea lui. Aici e vorba de substanţă specifică, iar suspendarea este de doi ani.

La Simona Halep a fost vorba de substanţă nespecifică şi sancţiunea porneşte de la 4 ani acolo. Este încadrată în grupa steroizilor. Gradul de vinovăţie poate să fie de trei feluri: ridicat, moderat şi încă unul…

Nu cred că jucătorii se pot dopa la noi. Sunt foarte multe teste, din păcate apar şi greşeli. Aceste greşeli reprezintă lecţii educative pentru ceilalţi. E foarte important să analizezi corect, să fii atent când iei suplimente. Să colaborezi cu medicul echipei”.

VIDEO. FLASH NEWS » Un nou caz de dopaj în România după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după Sepsi - Universitatea Craiova

Mai puteți citi:

Dezvăluie următorul transfer al lui Gigi Becali la FCSB: „Dacă nu l-a contactat deja...”

„Dinamitează” Superliga? Patronul clubului vrea 3-0 la „masa verde” după „cazul Matei”: „Vorbesc cu avocatul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  19 Martie 2024, 19:47
Postat de Haha1989 pe 19 Martie 2024, 17:19

***

mai scrie odata ..nu am vazut ce ai scris ..

Haha1989
Haha1989  •  19 Martie 2024, 17:19
Postat de sadiku_is_back pe 19 Martie 2024, 13:46

Da bah sa piarda la masa verde !! Refaceti clasamentul si rejucati prima etapa din play off si play out :)))))))))))))) ....Am auzit ca si la meciurile cu Dinamo a fost dopat :)))))))))))))) .. Iar la cumetria cu FCSB ..jucatorii nu mai erau dopati erau beti si fumati :))))))))))))))))))))))))) mai putin Stefanescu cel care a inceput cumetria cu o etapa inainte !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Kuba.nr1
Kuba.nr1  •  19 Martie 2024, 15:54

daca joaca asa prst dopat,cum ar fi fara dopaj??? loll

Vezi toate comentariile (8)
Comentează