FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-1

Exclusiv Și-a pierdut încrederea în Burcă: „Nu mai poate redresa echipa. E nevoie de un antrenor cu prestanță și cu experiență pentru salvarea de la retrogradare”

FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 1-0. Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul „câinilor”, avea așteptări mai mari de la o parte dintre jucători.
FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 1-0. Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul „câinilor”, avea așteptări mai mari de la o parte dintre jucători.

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 11:46 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 13:47

Fostul mare fotbalist dinamovist Costel Orac (64 de ani) este dezamăgit de prestația echipei sale de suflet din derby-ul cu FCSB, scor 1-0 pentru marea rivală, și crede că Dinamo are șanse din ce în ce mai mici să scape de retrogradare. „Nu ăsta e Dinamo, Dinamo pe care îl știu eu!”, a precizat legenda din „Ștefan cel Mare”, pentru GSP.ro.

„Nu mi-a plăcut cum s-a prezentat Dinamo. N-a fost ce ne așteptam să fie, spectacol. Un rezultat de egalitate ar fi salvat într-o oarecare măsură impresia. În situația în care suntem, rezultatul ne interesa mai mult decât jocul. Din păcate, nu s-a putut mai mult de atât.

Gigi Becali îi bagă în ședință pe Charalambous și Pintilii: „Dinamo e echipă mică. Cum să te domine?”
DINAMO - FCSB 0-1
Gigi Becali îi bagă în ședință pe Charalambous și Pintilii: „Dinamo e echipă mică. Cum să te domine?”

Sincer, eu speram la cel puțin un meci nul cum a fost cu CFR Cluj. Am crezut că fiind un meci cu o rivală tradițională jucătorii se vor mobiliza și vor scoate măcar un egal. Era un rezultat bun pentru suporteri, pentru moralul echipei. 

N-am avut așteptări de la vreun jucător anume. N-avem jucători cum au cei de la FCSB, care să poată face diferența. Niciun jucător nu mai iese în evidență. Nu-i dau seama de ce. Nu știu dacă jucătorii sunt prieteni între ei, dar din ce se vede pe teren, te las pe tine să tragi concluzia”, a declarat Costel Orac, pentru GSP.ro.

Costel Orac: „Cred că Ovidiu Burcă nu mai poate redresa echipa”

Și-a pierdut încrederea în Burcă: „Nu mai poate redresa echipa. E nevoie de un antrenor cu prestanță și cu experiență pentru salvarea de la retrogradare”
Costel Orac Foto: GSP

Legenda dinamovistă crede că Ovidiu Burcă și-a epuizat creditul, iar alb-roșiii mai pot fi salvați de la retrogradare doar de un antrenor cu experiență.

„Mi-e greu să-mi dau cu părerea despre schimbarea lui Burcă, nu cunosc lucrurile din interior, dar e clar că ceva trebuie făcut, pentru că lucrurile nu merg. S-a tot așteptat, au existat promisiuni din partea conducerii și din partea lui Ovidiu, că jucătorii au început să-și creeze relații de joc. 

Nu știu dacă e bine să se ia o măsură acum în privința schimbării antrenorului sau în pauza de iarnă. Cert e că trebuie făcut ceva”, a declarat Costel Orac.

+25 FOTO

Cred că Ovidiu nu mai poate redresa echipa, dacă putea ar fi făcut-o în ultima perioadă. Cel puțin asta e părerea mea. Poate suna cam dur, dar asta e concluzia mea. Sunt convins că el a fost cel care și-a dorit cel mai mult ca situația să se schimbe. Din păcate, speranțele lui au fost înșelate.

- Costel Orac

Costel Orac: „La Dinamo e nevoie de un antrenor cu prestanță și cu experiență, gen Andone sau Rednic”

Orac a continuat: „Cel care va veni, dacă va exista o schimbare, va ști unde vine și sper să știe ce are de făcut. Ce să ceară vizavi de jucătorii de care are nevoie și să se vadă repede o schimbare în bine.

Nu e timp mult de acomodare. Va fi din ce în ce mai greu, aproape imposibil, salvarea de la retrogradare. Mi-e greu să dau un nume de antrenor, care ar fi potrivit, depinde de conducere. 

Cert este că, la o echipă în situația critică în care se află Dinamo e nevoie de un antrenor cu prestanță și cu experiență ca să poți trage speranțe că va salva echipa de la retrogradare. Gen Andone, Rednic".

Costel Orac nu se include pe lista posibililor succesori ai lui Ovidiu Burcă: „Eu nu mai antrenez de 10 ani. Nu mai îmi trebuie. Am și probleme cu sănătatea, nu se merită".

Foarte multă lume s-a luat după anumite declarații că jucăm frumos, construim frumos, dar de fapt noi nu ajungem să finalizăm. Nu dăm goluri. Avem doar nouă goluri marcate în 17 etape. Dacă nu marchezi e greu să acumulezi puncte și să eviți retrogradarea.

- Costel Orac

Costel Orac: „Nu știu ce echipe poate Dinamo să bage sub ea în clasament. Toate acumulează puncte”

Costel Orac este sceptic în privința salvării lui Dinamo de la retrogradare: „Va fi greu în play-out. Nu știu pe cine poate să bage sub ea. 

Poli Iași, UTA, Oțelul acumulează puncte. Oțelul arată ca o echipă organizată, chiar dacă practică un joc neplăcut ochiului, dar face puncte. La noi, la Dinamo, s-a mizat că practicăm un joc plăcut, dar, din păcate, ineficient!

Costel Orac nu-i înțelege pe suporteri: „Nu ăsta e Dinamo, Dinamo pe care îl știu eu!”

Orac este surprins de reacția suporterilor dinamoviști. „Pe vremea mea eram pe locul 4 și ne cânta tribuna «Unde e Lucescu, Dudu Georgescu și Dumitrache, unde au plecat» și alte scandări de genul ăsta. 

Acum văd că suporterii au fost și sunt alături de echipă. Ceea ce este bine pe deoparte, dar în același timp stai și te întrebi ce înțeleg ei din ceea ce văd și ce așteptări au. 

Nu ăsta e Dinamo, Dinamo pe care îl știu eu! Aici mă separ de ei. Ar fi bine să se spună și despre Dinamo cum se spune despre Rapid, campioana de la anul, dar nu suntem în situația asta”.

VIDEO. Ovidiu Burcă: „Aveam așteptări mult mai mare de la meciul ăsta!”

Citește și alte articole:

Amenzi usturătoare la Dinamo - FCSB » Ce sancțiuni a dat Jandarmeria

A învins-o pe Dinamo, dar a lăudat-o după meci: „Nu înseamnă că jucătorii sunt atât de slabi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
danglumetu
danglumetu  •  28 Noiembrie 2023, 18:45

la dinamo, ca la bordel: se schimba...paturile!

scooter
scooter  •  27 Noiembrie 2023, 15:56

Pai batranii spun lucruri traznite. Sa fi fost jucator de fotbal, antrenor si sa nu vezi ca nu ai cu cine ! bOI SUNTETI IN HALUL ASTA DE *** ? Ma scuzati , dar sunt doua variante. Chiar sunteti prosti , sau presa cauta articole de cancan.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  27 Noiembrie 2023, 15:33

Sigur ca a acest Dinamo nu se poate compara cu echipa din trecut, dar ar fi o greseala sa o facem. Dinamo de acum e o echipa suferinda cu un buget modest. In anul in care a retrogradat Dinamo a schimbat 3 antrenori (inclusiv Rednic) si s-au perindat zeci de jucatori. La ce a folosit?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează