FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

Opinie GSP » Mihai Rotaru a înscris în duelul cu Gigi Becali. Gestionează criza mai inteligent

Craiova și FCSB au avut abordări diferite pe plan financiar, în timpul pandemiei. foto: Guliver/Getty Images
Craiova și FCSB au avut abordări diferite pe plan financiar, în timpul pandemiei. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 12:39

Mihai Rotaru, finanțatorul de la CS Universitatea Craiova, a ales metoda cea mai convenabilă, pentru toată lumea, de a rezolva problema contractelor jucătorilor pe perioada pandemiei de coronavirus. 

Spre deosebire de radicalul Gigi Becali, care a redus salariile la jumătate pe 6 luni, el a optat pentru ”mai puțin acum, mai mult la anul”.

Pe teren, Craiova a pierdut toate trei duelurile din acest sezon cu FCSB (0-1, 0-2, 1-4). Dar în birou, după declararea pandemiei de coronavirus și oprirea campionatului, finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru, a manageriat mult mai bine problema salarilor jucătorilor decât omologul Gigi Becali. 

Tensiuni în vestiarul FCSB

 Patronul FCSB-ului a ales să le reducă roș-albaștrilor contractele la jumătate pe o perioadă de 6 luni. Fără a negocia cu fiecare în parte. Florin Tănase, "cureaua de transmisie", le-a comunicat colegilor decizia „de sus", iar cine a acceptat a semnat. Situația a creat însă destule tensiuni în vestiar. 

El economisește, majoritatea jucătorilor pierd. Totodată, Gigi și-a dat cu părerea că la Craiova și la CFR, Mihai Rotaru, respectiv Neluțu Varga, vor proceda la fel: "Sunt sigur că o să-i bage în şomaj tehnic sau vor lua exemplul meu să scadă salariile. Ăsta, Rotaru, de la Craiova, e băiat deştept, eu aşa spun, pentru că a facut bani, nu? Păi, e idiot să dea bani degeaba?". 

La Craiova e liniște 

Rotaru a acționat, într-adevăr, inteligent. Și a manevrat de așa manieră lucrurile ca să iasă bine și financiar, și în ceea ce privește atmosfera din vestiar

"Le-am oferit băieților două opţiuni, iar unii şi-au ales să primească 50 la sută din salarii pe 4 luni, alţii au ales să nu fie plătiţi deloc în iunie şi noiembrie. Dar în ambele variante îşi vor recupera banii în luna aprilie a anului viitor. La salariile mici, de până în 2.000 de euro, nu vom umbla", a explicat finanțatorul craiovenilor. 

CFR Cluj: „Vor fi discuții"

Varga? Inițial, CFR a transmis că nu se umbă la bani în martie și aprilie. Vineri însă, Alexandru Chipciu a dezvăluit ce li s-a comunicat jucătorilor: „Ieri am primit pe grup un mesaj că vom vedea exact care este situația și că vor fi discuții în câteva zile. E greu, aș fi de acord să renunț la bani pe o perioadă de una, două luni, dar nu mai mult, nu tot anul!".

„Nu am micșorat contracte. Avem în plan să restructurăm câteva posturi, dar nu e vorba de jucători. Avem în plan să restructurăm cinci, șase, șapte persoane" - Mihai Rotaru, finanțator U Craiova

„Puteam să-i bag pe jucători în șomaj tehnic, dar am zis că nu e corect. Eu pusesem reducerea salariilor până în decembrie. Tănase m-a făcut să mă răzgândesc, are un stil frumos de a vorbi" Gigi Becali, patron FCSB

400.000 de euroare Craiova în acest moment în conturi. Mai mizează pe 5 milioane de euro de încasat din transferurile lui Mitriță și Screciu și pe 350.000 din drepturi TV, dacă se reia campionatul

2 milioane de euroeconomisește Becali prin reducerea salariilor cu 50 la sută: "Eu în șase luni de zile, în loc să dau 3,5 milioane, dau doar 1,5 milioane"

11 cluburi din Liga 1au anunțat decizii în privința salariilor jucătorilor: Iași, Hermannstadt, Gaz Metan, Chindia, Viitorul, FCSB, Craiova, Botoșani, Dinamo, Sepsi și Clinceni

Citește și alte știri despre fotbalul românesc:

Stadionul „Steaua” întețește conflictul FCSB - CSA » Gheorghe Mustață, contre dure în direct cu ultrașii din „Sud”: „Să vă ferească Dumnezeu să nu mai aibă Armata bani după pandemie!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
noname999
noname999  •  05 Aprilie 2020, 14:25
Postat de ares.123 pe 05 Aprilie 2020, 14:02

Ba da...zugravul negoita care le da 2340..RON...mare om..mare caracter. Dar voi trolii anti FCSB il vedeti doar pe becali.

Nu scrie nimic despre Dinamo in fituica. Cand va scrie, ma voi lua si de zugrav. Deocamdata imi bat magiuca de gigisti ca tine.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  05 Aprilie 2020, 14:22

Doi smecheri care au facut o multime de bani pacalind statul roman, doar ca unul este mai inteligent decat celalalt !! Ghiciti voi cate !!

ares.123
ares.123  •  05 Aprilie 2020, 14:02
Postat de noname999 pe 05 Aprilie 2020, 13:22

Acusi apare florarul lacheu si da cu voi de pamant. Nu exista patron mai bun ca fariseul Becali!

Ba da...zugravul negoita care le da 2340..RON...mare om..mare caracter. Dar voi trolii anti FCSB il vedeti doar pe becali.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează