FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

COVID-19. Ovidiu Hațegan deplânge situația arbitrilor: „Suntem singurii care nu mai primim niciun ban acum”. Ce soluție propune

Ovidiu Hațegan e cel mai bine văzut arbitru din România la nivel internațional
Ovidiu Hațegan e cel mai bine văzut arbitru din România la nivel internațional

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 08:38

Ovidiu Hațegan (39 de ani) a declarat că niciun arbitru din România nu va încasa vreun ban în această perioadă, când fotbalul a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, cel mai apreciat central din Liga 1 la nivel internațional afirmă că în viitor va exista o discuție cu LPF și FRF pentru modificarea modului de plată al arbitrilor.

Ovidiu Hațegan: „Acum vedem cât este de dificil”

„Din păcate, în România, şi nu numai, foarte mulţi oameni nu vor mai avea loc de muncă după această perioadă grea. Când vom putea discuta, ne vom aşeza la masă cu cei din LPF şi din FRF ca să găsim o altă formă, pentru că va trebui să avem un venit fix lunar. Sub o anumită formă legislativă, trebuie să discutăm cu ei, să avem bonusuri la meci. 

Nu neapărat să avem o creştere sau o scădere de barem, dar aceeaşi sumă pe care noi o câştigăm pe timpul unui an să o împărţim altfel. Acum vedem cât este de dificil. Şi înainte am mai discutat, pentru că au fost cazuri în care am avut colegi accidentaţi, gen Radu Petrescu.

Radu Petrescu a stat nouă luni de zile, nu a avut nicio sursă de venit, ba a şi cheltuit pe problemele de sănătate.. De asta spun că trebuie să găsim altă formă de organizare şi sper să găsim înţelegere. Nu e normal. Dintre toţi oamenii din fotbal, noi suntem singurii amatori. Toată lumea e profesionistă, are un contract de muncă, lunar au o sumă pe care se pot baza, doar noi arbitrii nu avem", a spus Ovidiu Haţegan, la TV Telekom Sport.

Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ovidiu Hațegan: „Am fost atins de un jucător testat pozitiv ulterior cu COVID-19. Dumnezeule! Mă feream de fotbaliștii italienilor”

Strigătul disperat al lui Droppa, un străin captiv în România: „Soția trebuie să nască, fata mă întreabă «Tati, de ce nu vii acasă?». Îmi vine să urlu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  01 Aprilie 2020, 12:17

Saracii de dinsii! Au zeci de milioane de euro din trintitul meciurilor si o fac pe nevoiasii! Nu se mai satura de bani si avutii. La Bulele cu dinsii, iar marile lor averi ilicite, confiscate si date amarastenilor.

10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  01 Aprilie 2020, 11:45

Am crezut că e greșeală și că Hațegan a donat o sumă pentru spitale,ce nerușinare să se înscrie la șomaj.

steaua.libera
steaua.libera  •  01 Aprilie 2020, 10:46

Arbitrii centrali câștigă în jur de €1500/meci și au cel puțin 2 pe lună. Nu Îi mai socotesc și pe cei din cupele europene. Sa câștigi peste €3000 pe luna doar din arbitraj și sa te plângi ca nu mai încasezi bani de o lună jumătate MI SE PARE CINIC. Oare țărănușul asta spărgea €3000 pe lună?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează