FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO-CRAIOVA, AZI, 19:45, DIGISPORT, LIVE TEXT GSP.RO

Craiova are doar trei victorii pe terenul dinamoviştilor! Vezi statistica duelurilor directe Dinamo-Craiova

Articol de - Publicat duminica, 14 noiembrie 2010 00:00

Dinamo şi Universitatea se vor duela pentru a 91-a oară în campionat, oltenii avînd de "înfruntat" un palmares defavorabil. Astfel, gazdele bucureştene s-au impus de 48 de ori, în timp ce "studenţii" au cîştigat doar 23 de partide, alte 19 jocuri încheindu-se la egalitate.

Întîia dispută dintre Dinamo şi Ştiinţa a avut loc în ediţia 1964-1965, pe 5 noiembrie, şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, antrenate de Angelo Niculescu, acestea trecînd cu 3-1 de elevii lui Nicolae Oţeleanu, tehnicianul de numele căruia se leagă promovarea "juveţilor" izbutită în vara lui 1964.  Frăţilă, Pîrcălab de două ori, respectiv Eftimie şi-au trecut atunci numele pe tabela de marcaj.

Pe 5 iunie 1966 s-a consemnat cea mai mare diferenţă de scor, 8-0 pentru dinamovişti.

Abia pe 15 iunie 1969, chiar în etapa ce a tras cortina peste sezonul 1968-1969, Universitatea a învins Dinamo, scor 1-0, rezultatul coroborat cu victoria scoasă de UTA împotriva "studenţilor" clujeni spulberînd gazdelor speranţele de cucerire a titlului, acesta luînd drumul Aradului.

Partida cu cele mai multe goluri înscrise s-a jucat la Craiova, pe 9 octombrie 1988, tabela arătînd la final 3-6. După meci, Sorin Cîrţu a schimbat căpitanul de echipă, banderola trecînd de la Geolgău la Gică Popescu.

Mult mai rău pentru Universitatea arată istoricul confruntărilor bifate de aceştia în deplasare, acolo unde doar de 12 ori au plecat neînvinşi, dinamoviştii obţinînd 33 de victorii. De trei ori gruparea alb-albastră s-a întors din Capitală cu toate punctele puse în joc, prima dată în 1971, pe 13 iunie, Dinamo-U Craiova 1-2, goluri Dumitrache  (penalti) / Bălan , Oblemenco. Următoarele două succese au avut loc în 1994. În returul ediţiei 1993/1994, pe 16 martie, oltenii s-au impus în „Groapă“ cu 3-2 (Militaru, Constantinovici /  Augustin Călin, Vasc,  Biţă), iar în campionatul următor, pe 28 octombrie, cu Piţurcă pe bancă, s-a consemnat a treia şi ultima victorie, singurul gol al partidei fiind marcat de "Jerry" Gane în minutul 82 (S. Cristescu eliminat în ‘88), tot el punctînd şi în jocul de pe teren propriu din runda a 27-a, încheiat cu acelaşi rezultat.

În 2008, pe 23 aprilie, Universitatea s-a întors ultima oară neînvinsă de pe arena dinamoviştilor, scor 4-4, atunci oltenii marcînd cele mai multe goluri în istoria deplasărilor pe terenul adversarilor tradiţionali de duminică seară.

În ediţia trecută, cele două au bifat o remiză albă, în tur,  la Craiova, în timp ce la Bucureşti, în etapa a 18-a, Dinamo a învins cu 2-1, goluri Gabriel Boştină, Marius Niculae / Mihai Dina.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
radu_b87
radu_b87  •  14 Noiembrie 2010, 19:38

nu in toate a furat...cam in jumatate..e ok?

justonezu
justonezu  •  14 Noiembrie 2010, 18:39

ce de victorii avet in "parcul lui dracula" "))))))), sa nu va mai aud vb , dar in toti anii astia v-a furat dinamo, nu vi se pare cam deplatata aceasta idee, oricum si diseara va batem iar ca sa pastram traditia:))))))))))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează