FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Bogdan Vătăjelu crede că românii sunt văzuți diferit când joacă în străinătate: „Noi suntem o națiune mai primitoare, îi tratăm mai bine pe străini”

Bogdan Vătăjelu
Bogdan Vătăjelu

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 18:46

Fundașul Craiovei Bogdan Vătăjelu, 26 de ani, susține că, în Europa, românii sunt tratați mai rău decât ne purtăm noi cu jucătorii străini din Liga 1.

Vătăjelu a redeschis un subiect sensibil pentru fotbaliștii români. El consideră că majoritatea celor care pleacă "afară" nu reușesc să se impună la noile lor cluburi pentru că sunt tratați rău.

"La Sparta Praga, unde m-am transferat eu de la Craiova, și, apoi, la Jablonec nu sunt jucători mai buni decât în România. Însă e greu să intri în grup. Să fii titular. Noi suntem o națiune mai primitoare, îi tratăm mai bine pe fotbaliștii străini care vin să joace în campionatul nostru", a acuzat fundașul Universității, într-o intervenție la Oltenia TV.

Vătăjelu se află pe aceeași lungime de undă cu Ionel Ganea. Pe vremea când juca la VfB Stuttgart (1999-2003), fostul "tricolor" îl acuza pe antrenorul Felix Magath că nu-l titularizează din cauza faptului că e român: "La el, nemții au prioritate".

Ei au altă părere

Marcel Răducanu și Vasile Miriuță, care au jucat și ei în Bundesliga, primul la Dortmund, celălalt la Cottbus, sunt de altă părere. "Ai noștri n-au toate calitățile necesare. Nu-i de ajuns să fii talentat. Trebuie să muncești mai mult, să ai un psihic puternic și o foame mare de succes. Ceea ce nouă ne lipsește", aprecia ex-stelistul într-un interviu acordat Gazetei.

Iar Miriuță, acum antrenor la Hermannstadt, este și mai categoric: "Decisivă e valoarea, peste tot. Dacă ai valoare, joci! Niciun antrenor nu-și permite să țină pe bancă un jucător care-și demonstrează valoarea în teren și e util echipei".

112fotbaliști români sunt sub contract cu cluburi din străinătate, conform CIES Football Observatory

1,3milioane de euro a luat Craiova în 2016, când l-a dat pe Vătăjelu la Sparta. L-a recuperat vara trecută, cu 350.000 €

34de meciuri a bifat fundașul stânga la Sparta, în doi ani și jumătate, și 14 la Jablonec (2 goluri)

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Alex Maxim se plânge de tratamentul străinilor: „Un român nu va fi niciodată în aceeași oală cu spaniolii sau germanii. Lor li se acordă mai multe șanse”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nealiniatul
nealiniatul  •  23 Aprilie 2020, 09:02

Are dreptate Vatajelu. Noi romanii nu suntem vazuti prea bine afara, dar nu doar la fotbal. In loc sa ne plingem de asta, doar trebuie sa muncim mai mult, sa fim mai seriosi si sa ii fortam pe straini sa ne respecte. Cu strainii de la noi din tara.. hai sa fim seriosi. Sunt o multime de fotbalisti straini care au fost bataia de joc a multor cluburi si au luat tepe la greu. Noi ii tratam pe strainii de la noi mult mai rau decit suntem noi tratati afara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează