FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - CFR 1-3

CRAIOVA - CFR 1-3. Campioana superlativelor! Dan Petrescu și ardelenii au intrat în istorie

Meciul dintre Craiova și CFR Cluj va începe la 20:30
Meciul dintre Craiova și CFR Cluj va începe la 20:30

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 19:36 / Actualizat luni, 03 august 2020 23:44

Finala Ligii 1 din această seară, dintre Craiova și CFR Cluj, 1-3, a fost una cu adevărat specială. Ardelenii și antrenorul Dan Petrescu au intrat în istoria campionatului! 

VIDEO+FOTO CFR Maxima: hegemonia clujenilor în Liga 1! Echipa lui Dan Petrescu ajunge la trei titluri la rând

  • CFR Cluj e campioana României în sezonul 2019-2020 și va juca în preliminariile UEFA Champions League, în turul I 

În primul rând, duelul din această seară reprezintă primul meci între contracandidatele la titlu care va stabili campioana în ultima etapă a competiției din anul 1979! Atunci, FC Argeș a învins-o pe Dinamo, scor 4-3, într-un meci în care pentru „câini” au punctat Dragnea (min. 6) și D. Georgescu (76, penalty), în timp ce pentru echipa din Trivale au înscris Radu II (11, 24), D. Nicolae (69) și Dobrin (90). 

Înainte de ultima etapă, Dinamo se afla la două puncte în spatele rivalilor. Victoria era răsplătită cu doar două puncte, însă o victorie a „câinilor” la orice scor ar fi fost suficientă pentru ca aceștia să câștige titlul! Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel FC Argeș a câștigat campionatul în acel an, terminând sezonul cu 45 de puncte, 4 peste Dinamo.

Petrescu și CFR Cluj, în istorie

Meciul prezenta o însemnătate specială pentru ambele echipe. Craiova cauta primul titlu după 29 de ani, în timp ce ardelenii voiau să-și treacă trece numele în cărțile de istorie în mai multe moduri. Ceea ce au și reușit.

În primul rând, cu o victoria din această seară, CFR Cluj a devenit prima echipă din provincie care a câștigat 3 titluri consecutive în Liga 1 după 93 de ani! Ultima echipă care a reușit acest lucru este Chinezul Timișoara, care și-a trecut în palmares 6 campionate la rând.

Totodată, Dan Petrescu a devenit primul antrenor care câștigă 3 titluri succesive în Liga 1 după Dumitru Dumitriu, care a reușit acest lucru cu Steaua, între 1995 și 1997. „Bursucul” s-a aflat la cârma „feroviarilor” în ultimele 3 sezoane, CFR triumfând în Liga 1 în sezoanele 2017-2018 și 2018-2019.

VIDEO Suporterii olteni au ajuns la stadion

Alte știri despre Craiova - CFR Cluj:

Sorin Cârțu, replică tăioasă pentru ardeleni: „Ne testăm când vor X și Y?” + Acuză FCSB de non-combat cu CFR? „Îmi convine și mie să joc așa”

Nicușor Bancu NU a avut drept de joc! Explicațiile FRF pentru această decizie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează