FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA DEZAFILIATĂ

Craiova contraatacă şi se agaţă de 6 EXEMPLE europene: "Uite, ei au făcut ca noi şi nu le-a luat nimeni capul!"

Avocatul Dan Idita (dreapta), avocatul Universităţii Craiova, a intrat deja în legătură cu apărătorii Boavistei Porto, clubul retrogradat acum trei ani şi pe care instanţa portugheză l-a reimpus în prima ligă din sezonul viitor
Avocatul Dan Idita (dreapta), avocatul Universităţii Craiova, a intrat deja în legătură cu apărătorii Boavistei Porto, clubul retrogradat acum trei ani şi pe care instanţa portugheză l-a reimpus în prima ligă din sezonul viitor

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 12 septembrie 2011 14:02

După ce fostul preşedinte al Craiovei şi al CFR-ului, agentul Marcel Popescu, i-a pus în temă pe olteni de cazul Boavista Porto, oficialii Universităţii anunţă că au mai descoperit 5 precedente cu echipe din Europa care ar fi acţionat în instanţele civile precum gruparea alb-albastră, dar n-au fost pedepsite în vreun fel de Federaţiile de care aparţin aşa cum a păţit Craiova. Este vorba despre cluburile Porto, Gil Vicente, OFI Creta, FC Sion şi Fulham.

În cazul elveţienilor de la FC Sion, craiovenii au găsit articole apărute de curînd în DailyRecord, cotidian scoţian, şi în publicaţia turcă Hurriyet. "După ce a fost exclusă din Europa League pentru că a folosit împotriva lui Celtic fotbalişti fără drept de joc, Sion a dat UEFA în judecată în instanţele civile şi, chiar dacă li s-a respins apelul pentru o excepţie, contează simplul fapt că nu le-a tăiat nimeni capul de la Federaţia de Fotbal din Elveţia", invocă cei de la Ştiinţa.

Porto cere daune de 140 de milioane de euro
Juveţii aduc în discuţie alte două cazuri din Portugalia dezbătute în presa lusitană. "Porto, căreia i-au fost luate 6 puncte şi nu a putut juca în Champions League în 2008/2009 din cauza asta, cere 7,9 milioane despăgubiri în acelaşi proces intentat de Boavista Ligii portugheze pentru revendicarea unor daune de 140 de milioane de euro. Nici una dintre aceste echipe n-a fost sancţionată de FPF pentru că s-a adresat în instanţele civile. Mai mult, justiţia civilă a decis în 2010 pentru cei de la Gil Vicente că FPF a încălcat Constituţia prin interzicerea clubului de a se adresa justiţiei şi retrogradarea lui în 2006".

Ultimele două cazuri de pe lista Ştiinţei sînt ale cluburilor OFI Creta şi Fulham. "Grecii au atacat în civil decizia de anul acesta a Federaţiei, de a nu le acorda licenţa. Au avut sorţi de izbîndă în instanţă, au participat apoi la un baraj de promovare şi l-au cîştigat. Iar englezii tocmai l-au dat în judecată la Curtea Supremă pe «Mitică» al lor, preşedintele Ligii, pentru că s-ar fi comportat ca un «agent neautorizat» în transferul lui Crouch la Tottenham de acum 2 ani", au completat oficialii Universităţii.

Pe ce se bazează Universitatea Craiova
Avocatul Universităţii, Dan Idita, a comentat pentru GSP.ro aceste cazuri şi anunţă că se va consulta cu juriştii Boavistei în ce priveşte acţiunile în instanţă depuse de olteni la Curtea Supremă. "După cum se poate observa, există destule cluburi în Europa care au acţionat în instanţa civilă Federaţiile din care fac parte. Din punctul meu de vedere, aceste litigii cîştigate de cluburi în instanţele civile nu sînt precedente care conduc obligatoriu la cîştigarea procesului nostru cu FRF, ci exemple că şi alte cluburi afiliate la Federaţii importante în cadrul UEFA au apelat la instanţele civile fără a se lua împotriva lor măsuri drastice ca în cazul nostru, respectiv excluderea din fotbal", a spus Idita.

"Aceste litigii promovate în instanţele civile de aceste cluburi nu au fost asimilate de Federaţiile de profil din ţările respective ca o încălcare gravă a statutelor proprii, a UEFA sau FIFA, cum încearcă în România să se acrediteze fără suport de către FRF. Urmează să mă întîlnesc cu avocaţii Bovistei pentru a vedea în ce măsură există similitudini în cele două cazuri şi vă voi pune la dispoziţie şi dumneavoastră documentele ce-mi vor fi prezentate", a mai spus avocatul Universităţii, Dan Idita.

Citeşte aici ce s-a întîmplat în cazul Boavistei Porto

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
bdgeorge
bdgeorge  •  15 Septembrie 2011, 18:16

voi nu vedeti ce mult le pasa calor de la UEFA de SION........si presedintele lor chiar reprezinta ceva in Elvetia e nebun dar are bani si iubeste echipa neconditionat...pai Minciunelul care e rupt in ruc ce sa faca nu vedeti ce avocat are ??un pusti bezmetic care nu stie pe ce lume traieste..."PRECEDENTUL" se aplica numai in justitia americana (unde in unele cazuri are forta unei legi si se respecta) la noi fiecare caz e tratat diferit chiar daca exista zeci de precedente..uitati-va numai cum sunt tratati diferiti criminali..unul 15 ani altul 10 altul 25 acelasi gen de crima pedepse diferite..sau un accident din culpa unii la puscarie altii cu suspendare nu mai intelegi nimic!!

coconudodo
coconudodo  •  15 Septembrie 2011, 17:32

deci mititelu nu vorbea aiurea hoti care au distrus stiinta sunt mircea sandu di mitica dragomir asti au dat si jucatorii liberi de contract acum mititelu sa ceara daune de sute de mii de euro sau hoti si talhari din fotbalul romanesc sa dispara la inchisoare

drack009
drack009  •  15 Septembrie 2011, 11:43
Postat de eugenpan pe 12 Septembrie 2011, 16:44

daca avea dreptate se adresa la TAS ;) Dar aia judeca repede dupa acte semnate si parafate ...in instantele civile se stie cum merg procesele ,se pot amana si 5 ani.asta dorea papagalul asta nemernic..

La TAS, desteptule, cazul dureaza pana e judecat...au apelat la instanta civila in speranta ca va fi judecat cazul mai repede...in plus atacarea deciziilor la TAS este o optiune nu o obligativitate!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează