FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // Corneliu Papură, despre subiectul care a împărțit Bănia: „Nu mi s-a propus asta”

Articol de - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 17:10

Corneliu Papură, antrenorul celor de la Craiova, a evitat să spună dacă-l va titulariza pe portarul Mirko Pigliacelli, picat în dizgrația Peluzei Nord, dar a insistat că echipei i-a mers bine când a avut suporterii alături. 

Suporterii reprezintă o forță deloc de neglijat la Craiova, iar antrenorul Corneliu Papură pare să fi conștientizat în sfârșit acest lucru. El a negat azi că vara trecută ar fi refuzat un dialog cu șefii galeriei, așa cum dezvăluise recent fostul său secund, Constantin Schumacher, într-o intervenție la TV Digi Sport. 

„Nu mi s-a propus atunci niciun dialog. E total neadevărat ce s-a spus. Eu sunt deschis discuțiilor cu ei”, a comentat tehnicianul la conferința de presă premergătoare partidei de azi cu Gaz Metan. 

Papură a ținut să sublinieze faptul că echipei „i-a mers bine întotdeauna când a avut fanii alături. Cu Astra și cu Voluntari n-am făcut jocuri reușite, dar susținerea lor a fost determinantă și am câștigat ambele partide. Împotriva lui Sepsi ne-au fost ostili și am pierdut”. 

El a încercat astfel să ocolească un răspuns tranșant când a fost întrebat dacă împotriva medieșenilor va apela la serviciile lui Mirko Pigliacelli. Multă vreme favoritul publicului, portarul italian a căzut în dizgrația Peluzei Nord din cauza comportamentului neprofesionist pe care l-a avut după ce predecesorul Pițurcă l-a expediat în tribună. 

„Dacă Pigliacelli va îndrăzni să ne sfideze încercând să mai intre pe teren, atât Mihai Rotaru, cât și acest mercenar parșiv vor vedea consecințele”, avertiza galeria într-un comunicat făcut public pe 6 ianuarie. Pe rețele de socializare, unii au amenințat că-l vor lua la țintă cu petarde dacă va apărea între buturi cu Gaz Metan.  

„Fără susținerea fanilor va fi greu cu Gazul. Când e ostilitate în tribune pot apărea sincope. Nu țin de scaun la Craiova. Habar n-am de contractul meu la club. Nu știu când expiră” 
Corneliu Papură, antrenor U Craiova 

„În toamnă au fost momente, în timpul unor meciuri, când s-a văzut că nu ne putem bate la titlu. Eu zic că le-am reglat. Jucători de calitate avem”
 Bogdan Vătăjelu, fundaș U Craiova 

Minute pentru Elvir Koljic 

Papură a admis că diseară ar putea apela și la serviciile bosniacului Elvir Koljici: „E posibil să joace câteva minute. Încă nu-i apt pentru un meci întreg”. Omul de gol al oltenilor a stat aproape 3 luni pe tușă, după ce a suferit o fisură de vertebră lombară, și nu e la potențialul său maxim din punct de vedere fizic.  

Avram e OK 

Confruntarea din Bănie contra Gazului va fi condusă de arbitrul bucureștean Marius Avram. CS Universitatea a mai bifat în acest sezon două partide cu el la centru, ambele câștigate: 3-1 cu Viitorul și 4-1 cu Dinamo. 

„O remiză între CFR și FCSB ar fi OK” 

Oltenii n-au renunțat la titlu. „Dar mai întâi trebuie să ajungem în play-off ca să vorbim de titlu. Acolo orice este posibil", a comentat Papură, care a făcut trimitere și la derby-ul de duminică: "O remiză între CFR și FCSB ar fi bună. Orice punct pierdut de contracandidatele noastre e ok pentru noi”.

Citește și:

Unde arde în Bănie » Concurență masivă la olteni: ce enigme trebuie să rezolve Corneliu Papură

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ipsilante
ipsilante  •  30 Ianuarie 2020, 20:34

Sunt socat! Inca o data, socat! Am ascultat conferinta de presa de azi, si in direct, si in reluare, a celui intitulat antreorul Stiintei, si nu pot sa imi revin. Omul ori e nascut si crescut pe o alta planeta, ori se crede superdestept si ne ia de ***. Ciudata persoana! Raspunusuri incoerente, uneori ilogice, ambigui, rabufniri nervoase, jenante! Am si eu doua facultati, facute la zi, pe vremea raposatului si am lucrat pe functii super-responsabile. Omul e depasit la toate capitolele si nu numai ca leaga greu doua cuvinte si, adesa, fara logica, dar este si ratacit… Ce a lasat sa se inteleaga, in concluzie: 1)-meciul cu Mediasul e foarte greu dar, sunt trei puncte ca oricare altele (!?) Eu spun ca sunt ESENTIALE pentru ce va urma! 2)-ne da de inteles, foarte direct, ca daca publicul va fi ostil, atunci o posibila infrangere, ar fi din cauza suporterilor (!?); Eu il interb: cum e posibil in pregatiri, sa bage juniorii, sa fie macelariti de echipe mai valoroase, in timp ce prima echipa a jucat cu ciurucuri. Asa intelege el sa antreneze? Ciudata "intelepciune"! La HAOSUL pe care-l joaca, pe post de fotbal, cei pe care ii "antreneaza", o victorie a Stiintei va fi o mare surpriza! Singurul dram de optimism vine de la adversari care, nici ei nu au fost mai breji, in pregatiri. Sunt dezamgit si fara mari iluzii. Le spun baietilor BAFTA si astept sa-si de-a sufletul pe teren cu credinta si ambitia ca POT INVINGE! E UN MECI CRUCIAL (nu cum zice Papura: "

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albalbastru72
albalbastru72  •  30 Ianuarie 2020, 19:29

Bineinteles ca Pigliacelli trebuie sa fie in poarta.

antalmihai
antalmihai  •  30 Ianuarie 2020, 19:19

Dar, cine i Peluza Nord? Niste *** si pe deasupra si mari nesimtiti! Ne lipsim de ei, marea majoritate! La Craiova apara cel mai bun, iar cel mai bun din TARA pe postul lui, este Pigliacelii... Asa ca mucles... PROSTILOR!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează