FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - DINAMO

CRAIOVA - DINAMO 4-1 // VIDEO+FOTO Craiova, câine rău pentru Dinamo

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 10:01

CS Universitatea Craiova n-a avut nicio emoție în fața lui Dinamo, la Severin, și a câștigat cu 4-1, după o dublă a lui Andrei Ivan și reușitele lui Ivanov și Mihăilă. De partea cealaltă, a înscris Dan Nistor. 

„Juveții” din ofensiva lui Piți au făcut spectacol azi și i-au readus în beznă pe „câini”, trădați de propria apărare

Dinamo a fost KO încă din prima repriză, revenind la stilul păgubos prestat în perioada când se juca fotbal cu „lanterna roșie" în brațe. „Câinii" au mers cu covrigi-n coadă la Severin, iar de invincibilitatea creată în ultimele două luni de Uhrin s-a ales praful. 

Cu spații mari între jucători, fără nicio idee defensivă, cu greșeli uriașe ale apărătorilor ce-au trădat echipa, Craiova a defilat. Chiar dacă Dinamo a avut trei situații mari de a marca. La 0-0, asistentul Urzică, neatent oricum pe durata primei părți, a semnalizat ofsaid la reluarea lui Moldoveanu cu capul (11), cu toate că Ion Crăciunescu spunea la pauză că nici vorbă de așa ceva! Perovici (39), bară, și Moldoveanu (45+1), blocat de Vlădoiu, au fost aproape de gol.  

S-a găurit stâlpul 

Defensiva roș-albilor a fost de râs. Altădată stâlpul apărării, Puljici a fost nicăieri, iar Ciobi i-a stat alături la momentele dezastrului. Au ieșit la rampă vechi cunoștințe ale „câinilor". Bărbuț l-a făcut în tușă pe Ioan Filip și-a centrat pentru reușita lui Ivanov (20), după care s-a reinventat Andrei Ivan. Atacantul care de un an și ceva a făcut orice altceva numai goluri n-a produs. 

Dar s-a energizat având în față așa-zisa apărare, amărâtă, a lui Dinamo, permisivă, cu spații generoase, practic, cu pase de gol. Și a oferit spectatorilor tumbele sale, mai vivace decât prestațiile de la revenirea la U Craiova. „Juveții" nu au mișcat în front cu FCSB sau cu CFR Cluj, însă Dinamo i-a invitat, practic, să danseze în iarba udă.  

Frumos pentru 12.342 de oameni ce-au cântat în ploaie 

Fotbalul a fost generos și echilibrat în repriza secundă. Andrei Ivan și Mihăilă au fost blocați in extremis, iar Vlădoiu i-a băgat pe „câini" în joc, greșind în fața lui Brito, iar Nistor (57) dovedind că e locomotiva lui Dinamo. Uhrin a mers pe ideea „Ori la bal, ori la spital". 

Cum apărarea a tremurat, a atacat cu trei vârfuri în ultima jumătate de ceas. Că tot veni vorba de acest detaliu: Avram și asistentul Urzică n-au văzut că la tentativa de centrare a lui Ivan (64), mingea i-a lovit mâna lui Popescu în careul dinamovist, jucătorul fiind la aproape doi metri în fața atacantului. 

Puljici (71) a prins o seară mizerabilă, a dat cu piciorul unei șanse uriașe de a crea un final de joc incendiar. Nistor (76) a șutat inteligent din lovitură liberă, dar Pigliacelli a simțit la fel de bine. Mihăilă (86) a dovedit că este în vână, punctând în al doilea meci la rând, cu o reușită ce i-a încununat o prestație de aplauze din partea lui Piți et Co. 

13 luniau trecut de la precedentul gol într-un meci oficial al lui Andrei Ivan, când marcase pentru România U21 în victoria cu 2-1 din Portugalia

6 meciuri consecutivefără eșec bifase trupa lui Uhrin până aseară, în ambele competiții interne, dintre care 5 victorii

4 goluria reușit Ivan contra "câinilor", cele mai multe împotriva unui adversar din Liga 1, doar cu Voluntari a reușit la fel de multe

Craiova urcă pe locul 3, cu 27 de puncte, în timp ce Dinamo ocupă poziția a 9-a, cu 20 de puncte.

Craiova - Dinamo 4-1

+25 FOTO

12.342 de spectatoriau fost prezenți pe stadionul din Severin

Echipele de start: 

Craiova: Pigliacelli - Ș. Vlădoiu, Acka, Ferreira, Bancu - Ivanov, Cicâldău, Cosic - Bărbuț, A. Ivan, Mihăilă  
Rezerve: I. Popescu, Martic, Vătăjelu, Qaka, Zakaric, Al. Ioniță, Nițu 
Antrenor: Victor Pițurcă 

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Moura - Mrzljak, I. Filip - Brito, Nistor, Moldoveanu - Perovic 
Rezerve: Straton, R. Grigore, Bejan, Corbu, Răuță, Montini, D. Popa 
Antrenor: Dusan Uhrin

Arbitru: Marius Avram / A1: Vladimir Urzică / A2: Mircea Orbuleș / Observator: Marian Salomir
Stadion: „Municipal”, Severin

Vezi și: 

CRAIOVA - DINAMO // Grijile lui Victor Pițurcă s-au mutat în apărare înaintea derby-ului cu Dinamo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (413)
dansy
dansy  •  05 Noiembrie 2019, 10:57
Postat de samertx pe 04 Noiembrie 2019, 23:53

Au tăiat băieții! :))Am dat gol repede, dar a băgat trei vârfuri pe teren, chiar patru, Pe Corbu l-a introdus tardiv. UCV Craiova a meritat victoria dacă scădem din context golul valabil marcat de către Dinamo la scorul de 0-0. Unul care conta, părerea mea. :))

Dar penaltiul din m in 1 asupra lui Mihaila nu conta???

dansy
dansy  •  05 Noiembrie 2019, 10:55
Postat de zecs93 pe 05 Noiembrie 2019, 03:22

Hotzie la drumu mare, asa arbitraj infect doar pe vremea cooperativei mai vedeai, incredibil , cat poate sa ne fure, nu se vrea Dinamo in playoff, pai macar sa ne zica draqq sa ne retragem odata din *** !!! Gol anulat al nostru la 0-0 , perfect valabil, altfel se schimba soarta jocului, am avut si ghinion, bara lui perovic la 3-0 sau puljic la 3-2 singur cu portaru, astea sunt greseli impardonabile, si echipa a fost prabusita, ne trebuie urgent inlocuitor pentru zapacitu ala de filip si pustiu ala anti talent pe nume ci0botariu, poate se gandeste uhrin la mahlangu ca era un articol pe tema asta, e de 100 de ori mai bun decat *** de filip, iar ci0b0tariu sa se duca ***

Bai *** dar penaltiulk clar din min.1 asupra lui Mihaila l-ai vazut???La bara lui Perovici ai vazut cum Perovici s-a urcat pe aparatorul Craiovei??S-a sprijinit cu ambele maini pe umerii aparatorului.Dar penaltiul la hentul clar facut de Dinamo in propriu careu l-ai vazut.Nu ti-e rusine ???Apoi la 4-1 te legi de o faza la limita???Stilui Dinamo de dinainte de 1989.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  05 Noiembrie 2019, 10:51

D-le Apostol dar penaltiul din min.1 asupra lui Mihaila l-ai vazut cumva sau atunci ai fost orb????

Vezi toate comentariile (413)
Comentează