FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FC BOTOȘANI 2-1

CRAIOVA - FC BOTOȘANI 2-1. VIDEO+FOTO Nistor și Koljic încing lupta la titlu! Craiova e la 4 puncte de CFR și urmează meciul direct » Cum arată ACUM clasamentul

Craiova are o victorie în play-off

FOTO: Facebook @UCVOficial +17   FOTO
Craiova are o victorie în play-off FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de - Publicat marti, 23 iunie 2020 22:00 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 22:29

CS Universitatea Craiova a învins FC Botoșani, scor 2-1 (Nistor '31, Koljic '72 / Dugandzic 89), și revine la 4 puncte în spatele liderului CFR Cluj. 

Fotbalul a renăscut în Liga 1. Au înviat și speranțele la titlu pentru Craiova, singura echipă capabilă să rămână în siajul „feroviarilor" din Gruia. Până la momentul adevărului, duminică seară, când CFR Cluj va da piept acasă cu Craiova lui Bergodi, aceștia și-au trecut în cont o nouă victorie la limită, cu sufletul la gură. Dar au învins!

Koljic e locomotiva lui CS Universitatea Craiova

Cel mai bun pasator activ din Liga 1, Dan Nistor (31), a fost la finalizare, după un șut sănătos din afara careului. A trecut lesne de Chindriș, pe care se "bat" Valencia, FCSB și alte câteva grupări din LaLiga. A fost primul gol în campionat în tricoul alb-albastru al fostului căpitan dinamovist. A fost reușita care a dat roșu în obrajii oltenilor, mai calmi în perspectiva obținerii a 3 puncte care să relanseze campionatului. 

Jocul gazdelor nu a luat ochii ca frumusețe, dar e clar că juveții sunt singurii care mai pot pune frână CFR-ului. Cicâldău (34) a lovit bara, până la pauză, Mihăilă (45) a fost și el aproape de a rezolva ecuația partidei. Poate la fel de important precum obținerea victoriei este confirmarea faptului că Elvir Koljic s-a întors ca „bombardier". 

Dublă decisivă cu Astra (2-1), gol care a liniștit apele, pericol uriaș în week-end pentru Dan Petrescu și compania. Și-n sezonul precedent, cât a funcționat bosniacul, până la accidentare, Craiova a fost o forță în atac.

Dugandzici e piesă 

Valeriu Iftime amenința locul de cupele europene al FCSB-ului, vrea podiumul, iar prestația moldovenilor și slăbiciunile roș-albaștrilor pot oferi garanții de a visa pentru FC Botoșani. Elevii lui Croitoru au un fotbal vivace, pe alocuri solid, iar „bomba" lui Florescu (52), care a șters bara cu un șut de la +30 de metri, a fost un semnal. 

Koljici a fost precis la momentul potrivit, făcându-l pe Croitoru să aibă o izbucnire nervoasă. Moldovenii stau prea mult în Dugandzici, căruia i-au dat și banderola: dar croatul, impresionant în startul anului, nu poate duce singur tot greul dacă nu-i are și pe coechipieri alături. Chiar și așa i-a băgat în sperieți pe olteni cu reușita sa, va fi bătaie pe el la vară, în Liga 1! Atenție pe viitor și la decarul Babunski, macedonean ce-a trecut pe la juniorii Barcelonei, a arătat că știe meserie.

4 goluriau încasat oltenii în dubla confruntare cu CFR Cluj din sezonul regulat, când campionii au învins de fiecare dată cu 2-0

CFR - Craiova, derby pentru titlu

Craiova strânge 32 de puncte, cu două victorii consecutive de la reluarea sezonului, și pune presiune pe CFR Cluj. Cele două au meci direct duminică, de la 20:00, în Gruia. FC Botoșani este ultima în play-off, cu 24 de puncte. 

Clasament play-off Liga 1:

Craiova - Botoșani 2-1

+13 FOTO

FOTO: facebook.com/UCVOficial

Craiova - Botoșani, echipe de start: 

Craiova: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Acka, Bălașa, N. Bancu - Nistor, Al. Mateiu, Cicâldău - An. Ivan, Koljic, Mihăilă 
Rezerve: L. Popescu - Vătăjelu, Cosic, Ivanov, Qaka, Baiaram, Bărbuț, Gustavo, L. Nițu 
Antrenor: Cristiano Bergodi 

Botoșani: Ed. Pap - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - Ed. Florescu, Papa - Ashkovski, H. Keyta, Ofosu - Dugandzic 
Rezerve: Hankic - Baxevanos, Patache, Holzmann, Ebenhofer, Hristovski, Carlone, Cîmpanu, Fili Antrenor: Marius Croitoru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (90)
prazburg1948
prazburg1948  •  24 Iunie 2020, 21:40
Postat de Voicu Pop pe 24 Iunie 2020, 09:43

sunt suporter CFR ist, franar, Fcsb imi creeaza greata, dar clona PSD de la sud imi provoaca icter, infiintati in divizia 2, promovati asa cum au promovat, ajutati de primarie si psd, cu multi jucatori ***, ***

Sunt suporter Craiova si prosti ca tine imi provoaca greata, de oriunde ar veni ei. Stii cum s-a infiintat echipa direct in liga a 2-a? A fost vreo ilegalitate? Ve,i ca CFR a votat sa intre direct in liga a 2-a. Ai vazut cum au promovat? Cu jucatori valorosi ptr liga a 2-a *** ***. La Craiova sunt cele mai bune conditii din tara. Arata un pic de respect ***, in curand o sa castigam fiecare campionat mult timp de acum incolo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pittt
pittt  •  24 Iunie 2020, 20:13
Postat de stoichkov5 pe 23 Iunie 2020, 23:22

care ma echipa Ungariei. Citi Unguri joaca in echipa aia? olteni fara rusine.

Dupa logica ta nici Sepsi nu e a ungurilor, majoritatea jucatorilor si antrenorul sunt romani

171064114439619
Adrian Ciopraga  •  24 Iunie 2020, 15:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (90)
Comentează