FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB // CCA incendiază derby-ul: arbitrează Istvan Kovacs, dușmanul lui Gigi Becali!

Articol de , , - Publicat sambata, 14 septembrie 2019 00:00

Kyros Vassaras a decis ca arbitrul partidei din Bănie să fie Istvan Kovacs, 35 de ani, pe care patronul FCSB l-a atacat vulgar și xenofob în urmă cu o lună: "E o mizerie de om, să se ducă la el acasă, în Ungaria!".

Un meci care se anunță a fi unul de risc maxim, U Craiova - FCSB, programat duminică seara, e inflamat și mai tare de alegerea pe care Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut-o în privința arbitrului care va conduce confruntarea. Numele "centralului": Istvan Kovacs. Este, practic, dușmanul numărul 1 al lui Gigi Becali din rândul arbitrilor români.

Nu mai departe de acum 5-6 săptămâni, patronul vicecampioanei l-a acuzat într-un mod violent pe Kovacs după prestația acestuia de la Astra - FCSB 2-1, în care roș-albaștrii s-au considerat dezavantajați fiindcă Istvan le-a refuzat două lovituri de la 11 metri. Discursul lui Becali a conținut chiar și un atac xenofob. "Kovacs și-a bătut joc de munca copiilor ăstora. Nu ți-e rușine? E o mizerie de om. Fault clar în fața lui, ce greșeală să fie? N-a vrut să-l dea. Dacă nu l-a văzut, să se ducă la el acasă, în Ungaria! E clar că la cum a arbitrat, CFR trebuie să ia campionatul", a declarat Becali.

CRAIOVA - FCSB // CCA incendiază derby-ul: arbitrează Istvan Kovacs, dușmanul lui Gigi Becali!

Kovacs a fost cel care a condus și ultima confruntare directă între cele două echipe, produsă în primăvară, în antepenultima etapă a play-off-ului. S-a jucat în Bănie, în fața a 27.000 de spectatori, iar FCSB s-a impus cu 2-0, goluri Tănase și Dennis Man.

A fost praf în actualul sezon

Istvan Kovacs nu doar că nu e în formă în acest debut de sezon, dar a greșit grav în majoritatea partidelor pe care le-a condus în Liga 1. În afara partidei Astra - FCSB, a mai viciat alte două confruntări, Dinamo - Hermannstadt, dar și Gaz Metan - Poli Iași. E "centralul" care a produs cele mai multe gafe în acest sezon, dintre toți cei care au arbitrat pe prima scenă.

MECI / NOTĂ GSP
Dinamo - Craiova 0-2 7
Astra - FCSB 2-1 5
Sepsi - CFR 1-1 7
Dinamo - Hermannstadt 4
Gaz Metan - Poli Iași 3-2 5

Suspendat 4 luni pentru manieră contra FCSB!

Istvan Kovacs a produs, acum 5 ani, un imens scandal după prestația pe care a avut-o în meciul ASA Tg. Mureș - FCSB 1-0. A avut nu mai puțin de 5 greșeli grave, toate împotriva roș-albaștrilor. După acel joc, Kovacs a fost suspendat de Comisia Centrală a Arbitrilor nu mai puțin de 4 luni! Multă vreme după acel joc, mai bine de 2 ani, "centralul" din Carei n-a mai oficiat partide ale celor de la FCSB!

Bancu l-a acuzat că e arogant

Kovacs a fost acuzat în trecut și de cei de la U Craiova. În octombrie 2018, Bancu a vorbit critic despre Istvan după un derby cu CFR, scor 0-0, disputat în Gruia. "Ne tratează diferit, încercăm să vorbim cu el, dar el se crede superior, e arogant. Nu putem să zicem nimic, de parcă nu avem niciun cuvânt noi. Suntem foarte supăraţi pentru că tot timpul venim aici şi ne arbitrează el. Ne uitam la tabelă, numai la noi erau galbene, deşi şi ei faultau la fel", a declarat atunci Nicușor Bancu.

"Direct, nu a venit niciodată nimeni la mine ca să-mi spună ca să ajut o echipă sau alta. În trecut au mai fost momente în care băteau apropouri sau încercau să ne facă să înţelegem că ar trebui. Dar m-am prefăcut că nu aud şi am mers pe linia mea"
Istvan Kovacs

"Se spune că dacă nu ai arbitrat un Dinamo - Steaua sau un Steaua - Dinamo, înseamnă că n-ai fost arbitru. Eu am arbitrat un astfel de meci. Important după un asemenea joc este să ieşi de pe teren şi lumea să nu vorbească cu tine și despre tine. Asta este cea mai mare laudă la adresa unui arbitru"
Istvan Kovacs

Craiova cu Kovacs - 22 de meciuri
50% victorii
36% înfrângeri

FCSB cu Kovacs - 28 de meciuri
50% victorii
28% înfrângeri

250de meciuri a arbitrat Kovacs în Liga 1, e pe locul 6 all-time; lider e Alexandru Tudor, retras din activitate la finalul anului trecut

12ani au trecut de la debutul lui Kovacs pe prima scenă, produs în august 2007, la meciul Poli Timișoara - Pandurii 3-1

Costică Vâlcea: "Vorbea mai mult limba maghiară"

În urmă cu mai mulți ani, fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, făcea câteva dezvăluiri-bombă despre Istvan Kovacs. "Eu l-am descoperit, mi-a plăcut ca arbitru, însă din cauza faptului că el vorbea mai mult limba maghiară, la testele teoretice nu se descurca bine. Eu am insistat să trec peste acest deficit al lui pentru că am zis că are calități native, fizice în special, pentru a deveni un bun arbitru". Kovacs s-a apărat atunci și a spus: "Vreau să vă întreb: cum mi-am luat bacalaureatul în acest caz? Și să vă mai spun ceva. La liceu aveam întotdeauna note mai mari la română decât la maghiară!".

VEZI ȘI:

FCSB i-a reziliat contractul lui Andrei Marc la o lună de la transfer: „Îi mulțumim pentru efortul depus”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
917112341694813
Costin Tudor  •  14 Septembrie 2019, 17:27

Pai daca Kovacs ar trebui sa plece in Ungaria atunci Becali ar trebui expulzat in Albania de unde se trage neamul lui. Macar ăștia a lui Kovacs sunt pe aici de vreo 1000 de ani pe când machidonii Becali nu știu dacă au 100 de ani de plimbat oile pe aici

ovidiu.blatistu
ovidiu.blatistu  •  14 Septembrie 2019, 14:36
Postat de Rahat Cu Perja pe 14 Septembrie 2019, 13:38

Nici vorba. Era vorba de o clacare mentala sau alte motive. Poate chiar neputinta uneori. Dar infratire? Niciodata. Sincer, nici nu concep o infrangere a oltenilor. Chiar si un egal ar insemna o infrangere. So....hai oltenii!

Excluzând perioada Nețoiu... incomparabil mai mulți olteni au jucat la Steaua și fcsb fata de Dinamo... pe balaci și cămătaru sa i excludem... vin așa ungureanu, lung, gica Popescu,piturca, trica, lutu, frății costea, dananae, prepeliță și mulți alții...

ovidiu.blatistu
ovidiu.blatistu  •  14 Septembrie 2019, 14:29
Postat de Rahat Cu Perja pe 14 Septembrie 2019, 13:38

Nici vorba. Era vorba de o clacare mentala sau alte motive. Poate chiar neputinta uneori. Dar infratire? Niciodata. Sincer, nici nu concep o infrangere a oltenilor. Chiar si un egal ar insemna o infrangere. So....hai oltenii!

Întotdeauna ați avut afinități...apoi in zilele noastre și cu mititelu și cu rotaru...

Vezi toate comentariile (55)
Comentează