FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB // Pițurcă are de rezolvat o problemă majoră: Alex Cicâldău e supărat pe conducere!

Articol de , , - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 09:00

CRAIOVA - FCSB // Mijlocașul Alex Cicâldău, 22 de ani, a avut un Euro de tineret excelent, dar a regresat între timp, enervat că patronul Rotaru nu i-a permis un transfer la Bologna. 

Pițurcă are de rezolvat o problemă importantă, pe lângă munca lui de zi cu zi: să-i repare moralul lui Alex Cicâldău. De ce e trist fotbalistul? 

El spera să se transfere după Campionatul European de tineret, un turneu în care a fost printre cei mai buni din echipa României, însă a rămas blocat la Craiova fiindcă patronul Mihai Rotaru i-a fixat un preț pe care cluburile interesate l-au considerat exagerat, 7 milioane de euro. 

A devenit mai slab

Bologna a fost gruparea cea mai insistentă, formația pe care o conduce Mihajlovici a licitat un pic peste jumătate din suma pe care o pretindea Universitatea. Patru milioane de euro oferise clubul din regiunea Emilia-Romagna. Rotaru nu a redus prețul, e convins că va reuși la un moment dat să capete cât vrea. Tratativele nu au rămas între cluburi, au aflat și agentul Pietro Chiodi, și jucătorul. 

Cicâldău a sperat că va fi lăsat să plece și, când s-a convins că șansele erau anulate, a devenit trist, frustrat.

Conducerea administrativă și cea tehnică au încercat să-l convingă să se comporte la fel ca în sezonul trecut, să-și păstreze concentrarea și motivația intacte, însă randamentul lui a scăzut. În șapte meciuri din acest sezon nu a marcat niciun gol și nu s-a apropiat, măcar, de evoluțiile din stagiunea precedentă.

S-a temut de peluză

Alex are 22 de ani, deci ar mai avea timp să prindă un transfer, poate chiar la un club mai bun decât este Bologna, numai că el simțea c-ar fi fost potrivit momentul. 

Evoluția de la Euro îl adusese în atenția campionatelor bune din Europa, devenise o marfă interesantă, însă prea scumpă. Rotaru a plătit un milion de euro când l-a cumpărat de la Viitorul și a rezistat acum tentației de a face un profit rapid.

Finanțatorul Universității s-a aflat și el sub o presiune, întrucât suporterii olteni erau deja dezamăgiți de comportamentul proprietarului clubului, care a vândut nume importante, a încasat peste zece milioane de euro și a investit puțin pe piața transferurilor. Cedarea lui Cicâldău i-ar fi enervat și mai tare pe spectatori.  

Nu dă goluri

Pițurcă ar trebui să-l transforme pe Cicâldău într-un fotbalist mai eficient pentru ca Rotaru să obțină o ofertă apropiată de 7 milioane de euro, suma pe care și-o dorește. Alex nu e un închizător, adică un jucător de tipul Alexa, Pintilii, și nici nu înscrie des. 

În 42 de meciuri în Liga 1 pentru Craiova a marcat doar patru goluri. La Viitorul jucase tot 42 de partide și dăduse un singur gol!

În naționala mare a bifat cinci prezențe fără să fi marcat vreodată, iar la „tineret”, 15 selecții și numai două goluri. Numere slabe pentru un fotbalist considerat mai degrabă unul de atac, un mijlocaș tehnic, creativ.  

"Cicâldău se poate vinde singur, datorită prestațiilor lui bune. A avut oferte din Italia și din Belgia, dar eu l-aș vedea potrivit mai degrabă în Spania sau în Germania. Iar negocierea pentru el trebuie să pornească de la șapte milioane de euro. Eu am spus chiar că prețul se va duce spre nouă milioane!" 
- Gică Craioveanu

Citește și:

Cum l-a descoperit Costică „Vâlcea” pe Istvan Kovacs: „Vorbea mai mult maghiara, era un deficit” » Ce răspuns i-a dat arbitrul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  15 Septembrie 2019, 16:32

sursa gsp-ului din interiorul clubului e inutila

207979096630676
Popirlan Ionel  •  15 Septembrie 2019, 14:51

nu scoateti articolul,lasati-l asa ca sa fiti de ras,total...neacreditatilor.

firaldo
firaldo  •  15 Septembrie 2019, 14:22

Cicaldau si-a prelungit contractul până în 2025 și a declarat:”Sunt fericit, îmi doresc să rămân mai mult timp la Ştiinţa. Nu a fost nicio problemă, aşa cum am citit în mass-media şi chiar am ajuns la un acord pentru prelungirea contractului. Am acuzat o stare de oboseală în ultima perioadă, neavând vacanţă şi nefăcând pregătirea centralizată, dar voi fi din ce în ce mai bun. Vorbim deseară pe teren. Forza Ştiinţa” dar GigiSP :))))) penibil.Iar tragic este ca sunt oameni care inca cred aberațiile voastre.Dar daca citesti cine scrie asta... Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu ...iti dai seama ca ai prea mai așteptări de la cei 3 sa scrie in articol corect.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează