FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB // Prăpastia dintre bănci » Victor Pițurcă e de 238 de ori mai bogat ca Bogdan Vintilă!

Articol de , , - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 09:00

Victor Pițurcă încasează 200.000 de euro pe sezon la Craiova, doar de trei ori și un pic peste salariul lui Vintilă la FCSB, 60.000 de euro. 

Piți a acceptat un regres financiar ca să revină în antrenorat, el câștigase din jobul precedent de 238 de ori mai mulți bani decât încasa Bogdan la clubul de la care l-a adus Becali.

Victor Pițurcă are 63 de ani și a câștigat multe milioane de euro din antrenorat. La 47 de ani, Bogdan Vintilă tocmai a dat lovitura, a semnat cel mai bun contract al lui de când face meseria asta: 5.000 de euro încasează lunar de la FCSB.

Este, cu adevărat, un salt spectaculos pe care l-a înregistrat Vintilă. Când l-a abordat Becali ca să-l transfere la vicecampioana României, fostul portar de la FC Argeș antrena copii la FC Player, un mic club axat pe creșterea juniorilor, și primea 3.500 de lei lunar, cam 700 de euro pe lună, așadar.

Umple contul de 50 de ori mai rapid

Adversarul lui din runda care urmează, Pițurcă, încasa două milioane de euro anual în jobul pe care l-a avut înainte să se întoarcă în Liga 1! Piți a îndeplinit funcția de antrenor al lui Al Ittihad, din Arabia Saudită, între octombrie 2014 și iulie 2016, cu o pauză de trei luni cauzată de conflicte cu conducerea clubului.

Venitul fostului selecționer, doar din "mandatul arab", a fost în jurul a 3 milioane de euro pe toată perioada pe care a petrecut-o în Asia. Vintilă ar trebui s-o conducă pe FCSB 50 de ani, cu salariul din prezent, ca să adune 3 milioane de euro!

Cu Europa ar da lovitura

Există diferențe mari între ei și în privința primelor pentru care luptă. Vintilă tocmai a ratat un bonus de 60.000 de euro, cât ar fi încasat pentru calificarea în grupele Europa League. Guimaraes i-a scos banii din buzunare.

Pițurcă a negociat bonusuri cu mult mai mari la Craiova: o jumătate de milion de euro va primi dacă-i va duce pe olteni în premieră în grupele Europa League sau un milion de euro pentru calificarea în grupele Champions. E drept că primele lui Piți sunt cu mult mai greu de accesat.

Coeficientul foarte slab al Universității face extrem de complicat accesul în grupe. AC Milan, Leipzig și AEK Atena i-au oprit pe alb-albaștri în preliminarii în ultimele trei stagiuni.

"Obiectivul Craiovei e calificarea în grupele Champions League. Poate nu în vara anului viitor, poate e prea curând, dar în 2021 ar fi posibil. Pentru titlul de campion în România nu am stabilit nicio primă în contract"
Victor Pițurcă, antrenor U Craiova

10 milioane de euroconstituie bugetul FCSB pentru acest sezon, din care două milioane de euro provin de la Becali, restul sunt din venituri generate de club. Bugetul Craiovei e de 6,5 milioane de euro

3trofee are Pițurcă în România, toate ca antrenor al Stelei: titlul din 2001, Cupa României în 1992 și Supercupa în 2002. Vintilă nu a câștigat nimic până acum

Secundul câștigă cât Vintilă

La FCSB, Bogdan Vintilă are statut de antrenor principal doar în teorie, în practică el funcționează ca un asistent al lui Becali. Patronul alege lotul, echipa de start, schimbările, achizițiile. Vintilă doar conduce antrenamentele. Omologul lui de la Craiova, Rică Neaga, are același salariu ca Vintilă, 5.000 de euro lunar. Neaga a fost cooptat în staff din momentul în care Pițurcă, fostul lui antrenor de la Steaua, a preluat conducerea alb-albaștrilor.

VEZI ȘI:

Gigi Becali, fără emoții înaintea duelului cu Victor Pițurcă: „O să vorbească echipa pe teren”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gizeh
gizeh  •  13 Septembrie 2019, 10:02

Sunt curios ce vor scrie dacă craiova pierde,de parcă joacă "veniturile" pe teren. ... PENIBILI "jurnalişti".

dincraiova
dincraiova  •  13 Septembrie 2019, 09:11

Va salut domnilor: Andrei Craitoiu, Dan Udrea, Remus Raureanu. Tin sa va anunt cu aceasta ocazie urmatoarele: - “ca” se foloseste pt comparatia de egalitate: Victor Piturca este la fel de bogat CA Bogdan Vintila - “decat” se foloseste pt comparatia de inegalitate: Victor Piturca este de n ori mai bogat DECAT Bogdan Vintila

setrannn
setrannn  •  13 Septembrie 2019, 09:06

Raureanu, Udrea, Craitoiu nu ma mai mira nimic

Vezi toate comentariile (4)
Comentează