FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB. EXCLUSIV Un fost căpitan și antrenor al Craiovei n-are dubii: „Bați FCSB, iei campionatul!”

Craiova - FCSB ar putea aduce titlul mai aproape de Bănie
Craiova - FCSB ar putea aduce titlul mai aproape de Bănie

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 19:07 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 19:27

Fostul căpitan și antrenor la Craiova, Ovidiu Stângă, e de părere că un succes duminică seara, în derby-ul cu FCSB, va influența decisiv lupta la titlu. Deși „elefanții de clasă” ai CFR-ului vor fi greu de învins, consideră olteanul. 

  • Craiova - FCSB se joacă duminică, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, Digi Sport și TV Telekom Sport. 

Revenit din Olanda, unde își duce traiul, în orașul natal, Ovidiu Stângă consideră că echipa lui Cristiano Bergodi are o șansă uriașă de a scrie istorie. Fost căpitan al alb-albaștrilor, cu care a câștigat trofee, fost antrenor la promovarea actualei formații din liga a doua în prima, fost component al Generației de Aur, olteanul de 47 de ani este în prezent secund la formația de fete a celor de la PSV Eindhoven. 

Echipa era pe locul 1 înaintea pandemiei și principala candidată la titlu, doar că liga a fost închisă și a trebuit să se mulțumească numai cu participarea în Champions League, nu și cu titlul de campioană. 

"Vin din Olanda, unde oamenii sunt relaxați, totul curge liniar. Se merge pe imunizare, pe reguli stricte, există respect mare între oameni. Cel bolnav rămâne în casă, nu mai iese, doar dacă e ceva foarte grav solicită salvarea sau intervenția cadrelor medicale", a povestit Ovidiu.

Stângă a expus Gazetei Sporturilor speranțele sale pentru un nou titlu în Bănie:

CRAIOVA - FCSB. EXCLUSIV Un fost căpitan și antrenor al Craiovei n-are dubii: „Bați FCSB, iei campionatul!”
Ovidiu Stângă

Pronosticul meu e că Universitatea va câștiga cu FCSB, duminică. Dacă nici de data asta... Craiova are toate atuurile să învingă, n-o zic doar din suflet, ci vorbind obiectiv. Dacă vor bate duminică, atunci vor lua campionatul. Steaua e într-o pasă proastă, Craiova e pe val.

Poate că titlul nu este garantat în cazul unui succes, dar Craiova poate face un pas uriaș către titlu. E greu cu CFR, mult mai greu decât cu Bucureștiul. Uitați-vă la ceea ce a oferit Clujul fotbalului românesc în ultimii ani. În acest moment, șansele sunt 50-50 la sută între Craiova și CFR. Elevii lui Dan Petrescu au experiența marilor meciuri, știu să gestioneze niște momente de presiune. Craiova încă nu are pâinea și cuțitul în mână, însă o victorie cu FCSB va aduce un avantaj important.

Ca să câștigi un campionat îți trebuie experiență, lot puternic, bancă foarte puternică, juniori importanți. Post pe post, Clujul are experiență mai mare. Dacă e pe formă, Craiova e mai bună. CFR e imprevizibilă, nu a depus armele. Ardelenii au niște «elefanți» de mare clasă, veterani de război, știu să închidă jocul când trebuie

.Craiova are câțiva fotbaliști importanți. Cicâldău, Koljici și Nistor pot face diferența, au momente bune de joc. Mihăilă poate să aibă o sclipire.

În derby-uri e nevoie de experiență, nu câștigi doar cu talentul. Să treacă meciul cu FCSB, să fie victorie pentru Craiova, apoi se va face mai multă lumină.

24 de selecțiiare Ovidiu în naționala României, pentru care a jucat între 1993-1998

39 de goluria marcat Stângă pentru Universitatea în 146 de meciuri, în 3 perioade: 1990-1995, 2002-2004, 2005-2007

18 partidea adunat mijlocașul pentru Dinamo în 2001-2002

Citește și alte știri despre meciul Craiova - FCSB: 

CRAIOVA - FCSB. EXCLUSIV Fotbalistul plecat din Bănie trăiește cu emoție finalul sezonului: „E anul Craiovei!”

CRAIOVA - FCSB. Gigi Becali, înaintea duelului de la Craiova: „Rotaru nu e prost. Să asculte sfatul meu”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
198497464940117
Petre Doru  •  10 Iulie 2020, 13:05
Postat de Petre Doru pe 10 Iulie 2020, 13:00

Va rog sa specificati la care echipa a jucat Stinga, ca aceasta clona de care ziceti voi s-a infiintat abuziv in 2013!

Si mai ales cind a fost el capitan la aceasta echipa, documenteaza-te baietas, numai scrie la comanda sau din prostie!

198497464940117
Petre Doru  •  10 Iulie 2020, 13:00

Va rog sa specificati la care echipa a jucat Stinga, ca aceasta clona de care ziceti voi s-a infiintat abuziv in 2013!

mosierul
mosierul  •  10 Iulie 2020, 10:28
Postat de gazistu pe 09 Iulie 2020, 19:52

sau invers..." nu bati FCSB, nu castigi titlul", ...simplu :) oricum , tinem pumnii oltenilor.,.,....anul asta speram sa fie al lor... ne-am saturat de CFR si FCSB,.... campionatul e frumos cand se castiga in ultima etapa cu 3-4 echipe sa se lupta pana la final....nu cuim e in FR sau IT, unde PSG si JUVE castiga cu 10 etape inainte....

...și noi ne-am saturat de plânsetele oltenilor că nu mai câștiga și ei titlul odată...Sibiul și Craiova sunt ajutate de cine trebuie...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează