FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Craiova, furioasă după ce a aflat noile reguli impuse de FRF: „Gândire de județeană! Cum să faci așa ceva?!”

Sorin Cârțu (64 de ani), președintele Craiovei, a atacat noua structură competiționala a Ligii 1
Sorin Cârțu (64 de ani), președintele Craiovei, a atacat noua structură competiționala a Ligii 1

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2020 12:09 / Actualizat vineri, 07 august 2020 12:56

Sorin Cârțu (64 de ani), președintele Craiovei, a atacat noua structură competiționala a Ligii 1 care va fi aplicată începând din noul sezon.

„Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală”, aceasta este noutatea care l-a deranjat pe oficialul formației din Bănie.

Sorin Cârțu, președinte Craiova, despre decizia FRF: „Gândire de județeană!”

„Ca să ridici nivelul fotbalului nu trebuiau neapărat 16 echipe, deși nu sunt împotrivă. Dar nu înțeleg ceva. Cum să joace o echipă de pe 7 din play-out cu cea de pe 4 din playoff? 

Păi, așa, o echipă nu face nimic în sezonul regular, se pregătește în iarnă, face transferuri, și joacă în Europa League. Este gândire de județeană! Compari meciurile de play-off cu meciurile de play-out? De unde asemenea gandire”, a declarat Cârțu, la ProX.

Ce e nou în Liga 1 din 2020-2021:

  • Sistem cu 16 echipe;
  • Play-off cu 6 echipe, care vor juca tur-retur, și play-out cu 10 echipe, care vor juca doar un meci. Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu;
  • 2 echipe retrogradează direct, 2 echipe joacă baraj. Din Liga 2 promovează direct 2 echipe, iar 2 joacă baraj;
  • Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală;
  • În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2;
  • Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB plătește, după ce a folosit juniorii cu CFR Cluj! Răzbunarea lui Gigi Becali pe Mihai Rotaru și Craiova nu rămâne fără urmări

Drum liber spre Dinamo!? Mircea Rednic, OUT de la Poli Iași!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (185)
gintonic
gintonic  •  09 August 2020, 11:11

E straniu, nedrept sau pur si simplu...prostesc, sa dai sansa echipelor de pe locul 7-8 sa isi dispute la final un loc in UEFA in fata celor care termina competitia pe locul 5, 6 !! Burleni, Vochini, Bodesti... si alti paraleli cu fotbalul de pe-acolo, TREZITI-VA !!! Inteleg ca doriti sa dati un spor de atractivitate si combativitate play-out-ului, insa nu aceasta decizie stramba este solutia! ! Mai ganditi-o un pic, dragilor !!!

firaldo
firaldo  •  08 August 2020, 19:32
Postat de sibelius pe 07 August 2020, 17:34

Hai sa bagam 20 de echipe in liga I, 8 sa se bata la retrogadare, vrei 12-13 sa plateasca la 3-4-5 luni salariile si toate sa petarde din toate colturile lumii si sa se planga ca trebuie sa faca o schimbare in secunda 30 din cauza regulii U21.

Serios,tu crezi ca sistemul cu baraj pentru Europa League e bun?

dansy
dansy  •  07 August 2020, 18:35

Actuala conducere a FRF este incompetenta si trebuie sa plece imediat.La fel si la Liga unde Iorgulescu e praf.Efectiv aceste doua structuri se joaca cu munca unor echipe serioase,potente financiar in favoarea unora ca Dinamo,Iasi,Chindia,Academica etc.Este infiorator ce se intampla.Avand ca motivatie corona virusul se fac niste porcarii incredibile.Ar trebui ca DNA sa se autosesizeze.!

Vezi toate comentariile (185)
Comentează