FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - GAZ METAN 2-1

CRAIOVA - GAZ METAN 2-1, PLAY-OFF LIGA 1 // FOTO + VIDEO Cu ochii larg închiși » Ajutați de Feșnic, oltenii se impun la limită și urcă pe primul loc în Liga 1

Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova +9   FOTO
Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova

Articol de - Publicat duminica, 01 martie 2020 21:15

Craiova și-a adjudecat victoria cu Gaz Metan, și un loc 1 fie și pentru 24 de ore, cu ajutorul unui gol spectaculos al lui Valentin Mihăilă, precedat de un fault clar la mijlocul terenului. 

La Craiova, vulcan sau nu pe „Oblemenco”, ți-e drag să joci fotbal, în fața celui mai fidel și cald public din România. Chiar dacă arbitrii sunt și ei furați de atmosferă. 

Dacă FCSB sau CFR Cluj vin și strică petrecerea oltenilor, în rest, „juveții” sunt jupâni la ei în casă. Prima repriză a mers aproape perfect pentru alb-albaștrii ce voiau să fie, măcar și pentru 24 de ore, pe locul 1 în clasament. 

Nici nu era minutul 2, când Velisar a fost trădat de lipsa experienței și l-a faultat pe Ivan în propriul careu, undeva la margine. Cicâldău (3) a punctat fără probleme. 

Bijuterie pusă pe tavă de Feșnic

În celălalt careu, Ferreira a vrut fie să-l îmbrățișeze, fie să-i ia măsura la cămașă lui Sergiu Buș, apoi Marius Constantin (9) a adus liniștea în Bănie, înscriind și el de la punctul cu var. 

O fază simplă, la mijlocul terenului, cu vizibilitatea bună pentru „centralul” Feșnic și „rezerva” Rusandu: Vlădoiu l-a împins evident pe Buș, logic, acesta a căzut, oltenii au continuat faza, iar Nistor i-a centrat perfect lui Mihăilă (27) pentru un plonjon de zile mari! 

E clar, gazdele au avut fotbalul de partea lor - ocazii mari Bancu și Ivan -, însă dacă Feșnic avea ochi deschiși la acea fază la mijlocul terenului, scorul putea fi altul. 

Kamikaze în careul Băniei

Pe lângă reușita de excepție a lui Mihăilă, oltenii au oferit și ratarea etapei. Ivan (53) a pus latul din trei metri, irosind o uriașă ocazie, mingea ducându-se mult peste poartă. 

În celălalt careu, Dielna a părut că arată cum trebuie să facă un fundaș un tackling de nota 10, fără să facă penalty, doar că specialiștii au estimat după meci că a făcut penalty asupra lui Velisar în minutul 63! „Arbitraj slab” a pus Cristi Balaj eticheta la TV Telekomsport.

S-au adunat problemele medicale pentru elevii lui Papi: Ivan a ieșit accidentat la umăr, poate rata derby-ul cu FCSB, Acka a resimțit dureri musculare în ultimul sfert de oră. Medieșenii, în premieră în play-off, au simțit că pot mușca din „leii” Băniei, au intensificat presiunea, însă gazdele au știut să rupă ritmul și să absoarbă orice tentativă de a-și periclita victoria. 

În prelungiri, Mateiu a menținut victoria printr-o deviere-kamikaze în fața lui Chamed. Urmează eternul coșmar: FCSB, un adversar în chinuri.

3 victoriidin trei dueluri directe a strâns Craiova cu medieșenii, 3-2 și 3-2 în sezonul regulat, 2-1 în această seară

Craiova - Gaz Metan 2-1

  • Au marcat: Cicâldău (3-pen.), Mihăilă 27 / M. Constantin (9-pen.)

Craiova - Gaz Metan, echipe de start:  

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, T. Ferreira, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – A. Ivan, Koljic, Mihăilă
Rezerve: L. Popescu, Vătăjelu, Mățel, Dielna, Qaka, L. Nițu, A. Popescu
Antrenor: Corneliu Papură

Gaz Metan: Batista – Butean, Larie, M. Constantin, Velisar – Droppa, Dropa. R. Popa, Fofana – S. Ciocan, S. Buș, Ely Fernandes
Rezerve: A. Popa, Chamed, Trif, Drăghici, Nielsen, N. Roșu, Cardoso
Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Alexandru Cerei / A2: Mircea Orbuleț

+5 FOTO
  • Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova

13.430 de spectatoriau asistat la partida de pe „Ion Oblemenco”

Vezi și: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (186)
pittt
pittt  •  02 Martie 2020, 18:37
Postat de gazistu pe 01 Martie 2020, 22:46

FAULT la Bus (impins de Acka) la golul lui Mihaila____________________________________penalty GAZU, la interventia criminala a lui Dielna ,cu ambele picioare la Velisar, mingea merge in fata, deci 11 m CLAR!! CRAIOVA AJUTATA DE ARBITRII/ PUNCT

Hai sa nu vorbim de atacuri brutale si faze pro Craiova. Kolic a fost lovit in careu cu cotul in gura, avea sange in urma loviturii si nu s-a dat nimic. Normal cand e sange e rosu. Ivan a fost lovit, cu blandete dupa parerea ta, a parasit terenul accidentat, dar tot nimic. Astea nu sunt atacuri brutale si faze ieratate de Fesnic? Cei interesati vad doar ce le convine.

2853048154762971
Narcis Tomuleasa  •  02 Martie 2020, 15:07

Care ajutor de la Fesnic? Fluiera doar in compensatie! A fost depasit de joc.

839939336125053
Sorin Serban  •  02 Martie 2020, 14:37

*** după parterea voastra Craiova a fost ajutata? pai voi ce meci a-ti vazut? Dar hentul in careu la atcul lui Mihaila cand ii sare mingea in mana unui jucator de la Medias aia a-ti vazut? Stiu voi v-ati bucura ca FCSB-ul sa fie acolo, dar la ce joc are nici locul 4 nu il merita. Asa ca ciocul mic. Craiova afost mult peste Medias. Daca se termina jocul cu 4 sau 5 -1 nu se supara nimeni la ocazile avute.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (186)
Comentează