LIGA 1  ·  CRAIOVA

CRAIOVA // Mihai Rotaru iese la atac: „Presa e de vină!” » Îi „urechează” și pe Edi Iordănescu și Marius Șumudică + fault la Papură!

Articol de GSP - Publicat luni, 13 ianuarie 2020 17:46

CS Universitatea Craiova a emis azi un comunicat pe pagina de Facebook, semnat de Mihai Rotaru, patronul clubului. 

În primele rânduri, acționarul acuză presa pentru situația tensionată din cadrul echipei. Comunicatul a venit la câteva ore după editorialul semnat azi de Ovidiu Ioanițoaia, în care directorul GSP îi reproșează lui Rotaru faptul că a mimat negocierile cu Iordănescu și Bergodi și că singura lui intenție a fost să-l readucă la echipă pe „brelocul” Papură. 

„Este adevărat că niciodată nu s-a întâmplat ca după despărțirea de un antrenor să existe atâta vrajbă între noi toți, atâtea și atâtea reproșuri. Din păcate, presa a avut un rol important în a întreține această stare de lucruri. Când o redacție vine și-ți jignește jucătorii sau antrenorii, când inventează și manipulează, când discreditează colegi de-ai noștri, trebuie să răspundem. 
De ce spunem că manipulează?

- În sezonul în care la Universitatea Craiova s-au făcut unele dintre cele mai mari investiții în achiziția de jucători (investiții care vor continua și în perioada următoare), în dezvoltarea bazei de antrenament precum și în logistică, ni se reproșează că „nu vrem să băgăm mâna în buzunar”. 

- În sezonul în care am făcut tot posibilul pentru ca niciun jucător să nu plece până la sfârșitul campionatului, ni se reproșează că ne uităm doar după profit și abia mai așteptăm „să dăm un tun”. 

- În sezonul în care au fost aduși (sau încă facem tot posibilul pentru a-i aduce) toți jucătorii pe care cele două staffuri tehnice și i-au dorit suntem acuzați că partea sportivă nu contează. 

- În sezonul în care ne aflăm în lupta pentru ambele trofee, tot ceea ce am construit este prezentat ca un fiasco total” - fragment din comunicatul lui Rotaru

COMUNICAT CRAIOVA // FAIL CU CORNELIU PAPURĂ :)

În continuarea comunicatului, Rotaru înșiră „antrenorii cu personalitate puternică” pe care i-a adus la echipă, Sorin Cârțu, Victor Pițurcă, Gigi Mulțescu și Devis Mangia. Totuși, pe lista cu caracterele tari din antrenorat nu e inclus și Corneliu Papură, noul „principal” din Bănie, tocmai omul despre care în lumea fotbalului se spune că e „brelocul” și omul de casă al patronului. :)

Chiar dacă în ultimii ani antrenorii noștri au fost Mangia, Pițurcă, Mulțescu sau Cârțu, antrenori cu personalitate puternică, suntem acuzați că singurul scop este de a ne „juca de-a antrenorii”. Oare nu cel mai bine îi sunați pe ei pentru a afla care au fost coordonatele colaborării cu acționarii? Răspunsul îl știm. Pentru că întotdeauna la Universitatea Craiova nimeni, dar absolut nimeni, începând cu acționarii, președinții sau managerii, nu a avut voie să se amestece în partea sportivă a echipei. Acolo deciziile au aparținut și vor aparține în exclusivitate antrenorului principal indiferent de numele acestuia. 

Știința a crescut an de an atunci când și-a păstrat și respectat principiile cu care a pornit la drum. De câte ori ne-am abătut de la ele, de atâtea ori am făcut un pas înapoi. Am lucrat în tot acest timp pentru a fi cei mai buni în: Planificare, Organizare, Managementul grupului. Cu tot respectul față de celelalte competitoare din Liga 1, astăzi, Universitatea Craiova este poate cel mai bine organizat club din fotbalul românesc. Și ne mândrim cu asta. Și suntem convinși că dacă ne vom ghida după aceleași principii, vom deveni și sportiv clubul numărul 1.

Dar pentru asta avem nevoie, în primul și în primul rând, de unitate și de încredere unii în ceilalți. Astăzi, ne asumăm numirea domnului Corneliu Papură în funcția de antrenor principal. La calitățile pe care am mizat în alegerea pentru perioada precedentă în care a fost antrenor principal, acum putem să mai adăugăm una: rezultatele obținute. Pentru că domnul Papură a reușit în aceea perioadă două calificări consecutive în tururi superioare ale UEFA Europa League, precum și o medie de două puncte pe meci, medie care, dacă ar fi fost menținută astăzi, ne-ar fi plasat pe prima poziție a clasamentului. 

Și asta în condițiile în care timp de o lună și jumătate a jucat din 3 în 3 zile, cu deplasări în Azerbaidjan, Grecia sau Ungaria” 

Mihai Rotaru, înțepături la adresa lui Edi Iordănescu și Marius Șumudică

Rotaru a avut mesaje acide și pentru Edi Iordănescu și Marius Șumudică. 

„Și, nu în ultimul rând, Știința nu negociază cu antrenori prin intermediul presei. Am văzut că sunt câțiva care se „alintă” dând comunicate sau emițând păreri despre ce trebuie sau ce nu trebuie să facă Universitatea Craiova, dacă să băgăm sau să nu băgăm mâna în buzunar. Credem că asta nu le face cinste și, cu tot respectul, este mult mai bine ca și pe viitor fiecare să ne vedem de drumul nostru. 

Fără să însemne că nu le apreciem munca pe care o depun la cluburile la care-și desfășoară activitatea. Pentru că suporterii reprezintă elementul central al filozofiei Universității Craiova, vom fi întotdeauna extrem de atenți la așteptările lor.

Asta înseamnă că le suntem oricând la dispoziție pentru o întâlnire care să lămurească toate aspectele menționate în ultimele luări de poziție. Iar dacă vor există păreri diferite, sunt convins că vom avea maturitatea să le rezolvăm” - Comunicat Mihai Rotaru

Antrenorul Gazului postase un comunicat pe Facebook prin care anunța că rămâne la echipa din Mediaș. Ulterior, Iordănescu a fost acuzat de Basarab Panduru că se alintă. (Detalii AICI

Antrenorul lui Gaziantep a spus duminică, într-un interviu, că „Dacă-l vreți pe Șumudică la Craiova, băgați mâna în buzunar și plătiți”. (Detalii AICI)

Citește și:Povestea copilului genial, exmatriculat în România, ajuns milionar în Silicon Valley la doar 20 de ani
Libertatea
Comentarii (36)
addytzu  •  14 Ianuarie 2020, 11:35

Impostorul care a tras sfori ca sa plece cu banii de la ANRP a ajuns sa dea comunicate despre o clona infiintata ilegal in Bucuresti in 2013.Forza DNA.

ucv1948  •  14 Ianuarie 2020, 10:36
Postat de invinctus pe 14 Ianuarie 2020, 09:36

Suporteri de rezultat stati acasa daca nu va place de Papura oricum am vazut majoritatea veniti decat cu fcsb si cu dinamo in rest injurati din fata calculatorului .

In ultimii 3( trei ) ani media suporterilor a fost in jur de 15 mii ... tine minte ce-ti spun : la Craiova , cand voua vi se pare ca stadionul e gol sunt 10 mii de suporteri in tribuna . Asa ca despre ce vb

invinctus  •  14 Ianuarie 2020, 09:36

Suporteri de rezultat stati acasa daca nu va place de Papura oricum am vazut majoritatea veniti decat cu fcsb si cu dinamo in rest injurati din fata calculatorului .

Vezi toate comentariile (36 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Serie A
Milan - Parma
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Bologna - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Sampdoria - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:15 Fotbal, Premier League
Arsenal - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Sassuolo - Juventus
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Udinese - Lazio
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Verona
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×