FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Cifrele nu mint! Craiova nu mai sperie pe nimeni » Marea problemă a oltenilor în acest sezon

Cât mai sperie Craiova// Foto: Imago
Cât mai sperie Craiova// Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 11 decembrie 2021 09:47 / Actualizat sambata, 11 decembrie 2021 10:32

Ofensiv, oltenii stau bine. Defensiv, în schimb, au căzut dramatic, comparativ cu sezonul precedent. De la a doua apărare a campionatului în 2020/2021, după 18 etape, au ajuns tocmai pe poziția a 12-a.

Universitatea Craiova are un parcurs sinusoidal în acest sezon, inclusiv sub comanda lui Laurențiu Reghecampf. Însă Reghe susține că „n-am ajuns să ne speriem de adversari și nici nu cred că noi nu mai speriem adversarii”. 

Cea mai mare tragedie din viaţa lui Reghecampf: „Ni s-a spus că trebuie să se ajungă la o operație” + „Fosta mea soție a trebuit să treacă singură peste această perioadă”
DRAMĂ
Cea mai mare tragedie din viaţa lui Reghecampf: „Ni s-a spus că trebuie să se ajungă la o operație” + „Fosta mea soție a trebuit să treacă singură peste această perioadă”

Craiova nu mai sperie pe nimeni

Cât mai sperie Craiova o pot sugera și statisticile echipei în acest sezon: 

  • al treilea index InStat din Liga 1, 232, după CFR și FCSB, ambele cu 235; 
  • locul 1 la eficacitate, cu 1,89 goluri pe meci, la egalitate cu FCSB, dar înaintea CFR-ului (1,56). Universitatea și FCSB au înscris cele mai multe goluri în 2021/2022: fiecare câte 34, în 18 etape; 
  • locul 1 la număr de ocazii pe meci (8), înaintea FCSB-ului, cu 7, și a CFR-ului (6); 
  • locul 1 la „șuturi pe poartă”, în medie 6 pe meci, urmată de Sepsi (4,9) și CFR (4,8); 

Altfel spus, în ofensivă, oltenii au o echipă de temut. Defensiva, în schimb, a devenit o mare problemă: 

  • 21 de goluri încasate în 18 etape, adică 1,16 per partidă. A 12-a apărare din campionat! Între juveți și liderul CFR, 0,44 goluri încasate pe meci, s-a căscat o adevărată prăpastie în 2021/2022; 
  • în 2020/2021, tot după 18 etape, juveții aveau a doua cea mai bună apărare din campionat, 11 goluri încasate, după CFR, care, ca și acum, primise doar 8! 

Unde scârțâie CSU? În ierarhiile InStat, juveții lipsesc din Top 5 la „dueluri câștigate”. De orice fel! Iar concentrarea este, la rându-i, o mare problemă. 

Nu întâmplător, înaintea meciului de azi, cu FC Voluntari, Reghe a insistat că „primim foarte ușor goluri. Acestea nu vin pe fondul unor erori de echipă, de tactică, ci în urma unor greșeli personale! Avem o echipă foarte bună, dar trebuie să găsim un echilibru”.

4 meciuri la rândfără victorie a înregistrat Universitatea în ultimele 4 etape: 3 înfrângeri consecutive, 0-1 cu Farul, 2-3 cu FC Argeș, 2-3 cu FCSB, și remiza de la Botoșani (2-2)

N-am reușit să disputăm trei, patru meciuri cu același unsprezece, din cauza accidentărilor. Ratăm foarte mult, primim goluri ușor 

- Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova

Reghecampf a pierdut un fotbalist esențial!

Jucător esențial pentru Laurențiu Reghecampf, Lyes Houri (25 de ani) a suferit o leziune musculară la antrenament.

Împrumutat în septembrie, de la MOL Fehervar, francezul a devenit un jucător important pentru Universitatea Craiova, la mijlocul terenului. Printre artizanii seriei de 5 victorii consecutive în campionat reușite de olteni între 27 septembrie și 30 octombrie, Houri s-a accidentat după 0-1 cu Farul și s-a speculat atunci că ar fi suferit o ruptură musculară. 

Staff-ul medical al oltenilor a reușit să-l pună pe picioare în mai puțin de 3 săptămâni, astfel că, grație pauzei dedicate echipei naționale, n-a „sărit” decât duelul cu FC Argeș (2-3).

Reghe l-a introdus la pauză cu FCSB (2-3), apoi l-a folosit 90 de minute cu Filiașul (3-0). Numai că, la antrenamentul de duminica trecută, Houri s-a accidentat din nou. Tot o leziune musculară. 

A ratat meciul de luni, de la Botoșani (2-2), iar potrivit informațiilor Gazetei, deși nu e ceva grav, mijlocașul în vârstă de 25 de ani va mai sta în jurul a două săptămâni.

Citește și:

E război civil la Dinamo! » Torje a întors „armele”, după armistițiul semnat miercuri seară

Balint cere un nume la „națională”, după Rapid - FC Argeș: „Ne lipsește un jucător din ăsta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
albalbastru72
albalbastru72  •  11 Decembrie 2021, 14:42

Am mare incredere Botezatule ca batem Voluntariul azi oricite date de in-stat postezi tu aici mort de foame.Forza Stinta!

aius
aius  •  11 Decembrie 2021, 11:45

Locul 1 la....locul 1 la....locul 1 la....locul 5 la dueluri castigate,si de aici concluzia ca nu mai sperie pe nimeni ?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează