FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FC ARGEȘ 1-0

ANALIZĂ Ouzounidis cere ceva, Rotaru are altă strategie

Mihai Rotaru (stânga) și Marinos Ouzounidis
Mihai Rotaru (stânga) și Marinos Ouzounidis

Articol de - Publicat duminica, 18 iulie 2021 13:15 / Actualizat duminica, 18 iulie 2021 14:41

Marinos Ouzounidis, antrenorul Universității Craiova, îi cere achiziții lui Rotaru, în timp ce finanțatorul tocmai a spus că nu mai aduce până nu pleacă cineva. 

  • Antrenorul grec vrea „mai multă răbdare, să plimbăm mingea mai mult”, exact ce urăsc fanii, dornici de-un fotbal „șampanie”.

Universitatea Craiova a bifat 3 puncte cu Argeșul (1-0), absolut obligatorii dacă ți-ai fixat drept obiectiv titlul. Însă jocul său n-a fost nici pe departe „de titlu". Iar ocaziile lui Lupeta, cele din prima parte, și Ișfan, din final, au arătat că juveții au probleme inclusiv în defensivă, compartimentul care a excelat sezonul trecut. 

Ouzounidis a simțit „că e ceva în neregulă"

Antrenorul Marinos Ouzounidis și-a exprimat și el nemulțumirea la final: „Am jucat fără răbdare, am încercat să ajungem la poartă din două-trei pase, nu a fost jocul pe care l-am dorit. Poate a fost mare presiune pe jucătorii, pentru că avem calitate în echipă. 

Avem unele probleme cu jucătorii, cu ritmul de joc, unii vor să joace, dar nu au ritmul necesar, mai avem nevoie de timp. De la acea fază, din primul minut, am simțit că e ceva în neregulă”. 

Apoi, tehnicianul grec a trecut la un subiect tot mai sensibil în Bănie: „Mai am nevoie de unul, doi jucători pentru a îmbunătăți echipa. Dar nu depinde de mine”

Trimiterea e la finanțatorul Mihai Rotaru, omul cu achizițiile. Acesta i-a adus pe David Lazar, pe Antoine Conte, pe Valerică Găman, trei oameni pentru apărare, și un singur jucător cu profil ofensiv, Alex Mărieș. 

Ouzounidis vrea altceva 

Însă contra Argeșului, Conte, ușor accidentat, și Mărieș n-au fost convocați, în vreme ce Lazar și Găman au privit de pe bancă. Citit printre rânduri, mesajul pentru finanțator e că „altceva îmi doresc eu". Rotaru n-a răspuns, însă zilele trecute, chestionat pe tema transferurilor, a declarat la Pro X că mai aduce jucători doar dacă pleacă alții. 

Ouzounidis nu i-a bucurat nici pe fani cu viziunea lui asupra jocului: „Trebuie să plimbăm mai mult mingea, să avem mai multă răbdare, să folosim toată lățimea terenului". O strategie ce contrastează puternic cu ceea ce vor oltenii să vadă: un joc purtat în viteză, vertical, un fotbal „șampanie”.

1a fost numărul ocaziilor mari ale Craiovei, sâmbătă, în afara golului lui Ivan. Oportunitatea lui Cicâldău, din prelungiri

4 șuturipe poartă a expediat CSU în 90 de minute. Câte două de repriză

Chiar dacă suporterii ne presează să jucăm mai rapid, noi trebuie să fim mai lucizi, să controlăm mai mult jocul. 

- Marinos Ouzounidis, antrenor CSU Craiova

Am controlat jocul, am dus mingea în ultimii 30 de metri, iar acolo ne-a lipsit un pic inspirația. Important e că am luat cele 3 puncte.

- Alex Cicâldău, mijlocaș CSU Craiova

Citește mai multe știri despre CSU Craiova:

Ilie Dumitrescu, despre mutarea care a adus victoria Craiovei cu FC Argeș + ironii la adresa arbitrului Mladinovici » „Băiatul ăsta nu se uită?”

CSU Craiova, avertizată » Ce le lipsește oltenilor pentru a deveni campioni: „Doar așa pot ține aproape de CFR și FCSB”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
kuba
kuba  •  18 Iulie 2021, 20:23
Postat de observator_ipohondru pe 18 Iulie 2021, 19:52

Rotaru doar mimeaza ca vrea campionatul. Ca sa-l ia, trebuie sa investeasca, ceea ce nu-i place. Plus ca se pune contra curentului de la Cluj. Clujul are o politica periculoasa, ei cheltuiesc mult si sunt obligati sa se califice in grupe, ca sa recupereze banii. Daca au ghinion si nu le iese, sunt terminati. Din cauza asta, toate resursele federatiei sunt puse in folosul lor, in special arbitri. Becali si Rotaru fac si ei galagie, declara ca trag la titlu, dar in final stau cuminti si fac ce li se spune. Banii ii scot din vanzarea de jucatori, o politica mai putin periculoasa decat a Clujului. E o intelegere aici. Federatia promoveaza in loturi nationale jucatorii lui Rotaru si Becali ca sa le creasca cota, si in schimb cei doi ajuta Clujul sa iasa campioana. E clar ca intre Rotaru si Ouzunidis este o diferenta de interese si pozitii. Iar noi, punem botul la manevre, si ne certam ca niste fraieri.

Corect punctat, însă botul la manevre îl pun fanii fcsb-ului și cei ai Mogoșoaiei !

potec
potec  •  18 Iulie 2021, 20:05
Postat de pickhammer pe 18 Iulie 2021, 17:52

Mai pelete,bautor de Neumarkt cu creierul cat Milka si carte cat inamicul tau Mititelu,ti-am mai spus sa canti la alta masa,ca esti cel mult patetic,ai o existenta atat de sordida din care nu intelegi nimic incat nu poti starni interes,ci doar mila!

Am incercat sa iti explic sa intelegi si tu ceva dar tu nu si nu. Mindria si prostia nu te lasa sa prumesti informatiile corecte mai picamere. Spui sa cint la alta masa dar nu mai bine iti vezi tu de viata ta pretioasa si nu ne mai onorezi cu prezenta? Asa rezolvam si problema ,tu numai debitezi toate prostiiile si eu numai cint la masa ta. Poate reusesti sa iti rezolvi si fantezia cu savanta prea te urmareste gindul asta peste tot, gasesti tu o solutie doar spui ca esti peste medie , sper ca este si adevarat nu doar te dai mare pe aici. Si sa imi spui ce bere bea un om fin ca tine , iti fac cinste,trebuie sa avem grija de valorile astea pe cale de disparitie

relu1250
relu1250  •  18 Iulie 2021, 20:00

Poti sa-i aduci lui Marinos, nu doi fotbalisti,ci vreo 7-8 si nu va rezolva nimic,pentru ca nu e un antrenor de valoare,ba chiar mediocru si nu stie sa reinventeze un jucator. Craiova are un lot echilibrat cat de cat,dar are nevoie de un antrenor cu personalitate si cu sange in vene. Ce naiba,s-au terminat antrenorii buni din Romania ???

Vezi toate comentariile (14)
Comentează