FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRITA - ATLETICO MADRID, 17:00, TELESPORT

Craioveanu a indicat punctele slabe ale lui Atletico si i-a sfatuit pe elevii lui Sabau sa nu intre cu trac in teren

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iulie 2007 00:00

Din douazeci de ani petrecuti in fotbal, 11 a jucat in Spania. Modest, cu mult bun simt, Gica Craioveanu este iubit si revendicat deopotriva de romani si spanioli. Desi, dupa cum admite, urmareste Atletico la fiecare sfirsit de saptamina, Craioveanu isi doreste o calificare istorica a Gloriei in fata madrilenilor.

- Domnule Craioveanu, dumneavoastra ii cunoasteti bine pe cei de la Atletico. Are Gloria sanse impotriva lor?
- Ii cunosc chiar foarte bine, ii urmaresc in fiecare weekend. sanse sint intotdeauna. Gloria are un avantaj important in fata lui Atletico, faptul ca au reluat de o luna pregatirile, iar madrilenii doar acum 10 zile. asta va fi un mare atu pentru bistriteni.

- Pentru Atletico e ultima sansa de a prinde Cupa UEFA.
- Atletico de-asta a intrat in Intertoto, ca sa salveze un sezon in care nu au reusit atingerea obiectivului, calificarea intr-o cupa europeana. Nu cred ca-si permit sa trateze superficial partida. In plus, jucatorii celor de la Atletico sint nemultumiti, nu au avut aproape deloc vacanta, e greu, dupa un sezon extenuant, sa intri direct intr-o alta competitie, ca Intertoto.

"Vulnerabili in aparare"
- Cum i-ar putea surprinde Bistrita pe spanioli?
- Cel mai important, sa nu intre cu frica in teren. Pot sa aiba respect pentru aceasta echipa, deoarece e un club plin de istorie si cu super jucatori, dar sa nu le fie frica. Fara emotii! Desi Atletico e favorita, surprize au mai fost. Vezi cazul lui CFR Cluj de acum doi ani, cind au eliminat pe Athletic Bilbao, sau chiar al Timisoarei, cind au eliminat chiar pe Atletico. De-aia e frumos fotbalul, ca poate fi imprevizibil si o echipa mica poate elimina uneori una mult mai bine cotata.

- Are Atletico si puncte slabe?
- Da, ca orice echipa. Am vazut si lotul care merge la Bistrita, nu e chiar cea mai buna echipa pe care o puteau face. Probleme ar putea aparea la Atletico in aparare, acolo sint vulnerabili. De asta ar putea profita Gloria, si mizind pe viteza atacantilor, sa-i prinda pe picior gresit si sa speculeze problemele din defensiva madrilenilor.

- Domnul Sabau se straduieste sa-i convinga pe jucatori ca in teren nu joaca trofeele si doar cu numele nu sint deja invingatori cei de la Atletico...
- Are dreptate. Trebuie sa crezi, sa te duci peste ei. Daca te temi, pierzi. Cei de la Atletico pe asta mizeaza, pe faptul ca adversarii vor fi timorati de numele lor. Daca echipa va juca dupa chipul si asemanarea lui Sabau au destule sanse. Nelutu a fost unul din cei mai completi mijlocasi din fotbalul romanesc, un mare jucator, mi-a placut mult de el. Sper sa fie in stare si ca antrenor sa le transmita jucatorilor din stiinta sa de jucator.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează