FOTBAL  »  Superliga  »  INCIDENT FATAL

Crima sinistră comisă de Ion Pârcălab: „I-a băgat o coadă de mătură pe gât, detaliile sunt șocante”

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2020 11:17 / Actualizat sambata, 25 iulie 2020 22:40

Ion Pârcălab, 78 de ani, fostul fotbalist legendar al lui Dinamo, a comis o crimă în anii '80, eveniment tragic trecut sub tăcere până în urmă cu mai mulți ani. 

Povestea horror a fost publicată de adevărul.ro și confirmată de poliție. Ion Pârcălab a făcut aproape doi ani dintr-o condamnare de 3 pentru lovituri cauzatoare de moarte. 

  • Pârcălab are 38 de selecții la națională și 5 goluri. A jucat timp de 9 sezoane la Dinamo, între 1961 și 1970, unde a marcat 53 de goluri în 194 de sezoane. Are 4 titluri și două Cupe ale României în alb-roșu

Ion Pârcălab s-a făcut antrenor după finalul carierei de jucător, iar la începutul anilor '80 a ajuns să activeze la Progresul Pucioasa, în Divizia C. 

„A vrut să aibă o echipă tânără şi l-a luat pe portarul Stancu de la Târgovişte. După un meci din campionatul Diviziei C, jucat acasă, a avut loc o masă, cum se obişnuia, la un motel din Pucioasa. Sărbătoreau victoria. Pe fondul unor discuţii mai aprinse şi sub influenţa băuturilor alcoolice s-a luat la harţă cu Stancu. La mijloc a fost o chelneriţă. Cei doi au mers la toaletă ca să tranşeze disputa bărbăteşte şi acolo Pârcălab l-a omorât pe Stancu. Probabil că portarul a fost mai beat decât Pârcălab şi nu a putut să se apere. Am înţeles că i-a băgat o coadă de mătură pe gât, care l-a omorât pe loc. La vremea aceea a fost arestat şi dus la Miliţia Judeţeană de la Târgovişte. Detaliile sunt șocante”, a susținut pentru Adevărul Vasile Neagu, un jurnalist din Câmpulung Muscel.

Infracţiunea a fost confirmată pentru sursa citată de IPJ Dâmboviţa. „Cetăţeanul Pârcălab Ion fost condamnat la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, din care a executat doar doi, între anii 1982 şi 1984”, a declarat comisarul Mihaela Savu.

La începutul anilor 2000, după ce povestea a fost publicată în presa vremii, Pârcălab a susținut că a fost nevinovat și, in consecință, condamnat pe nedrept. 

Citește alte reportaje:

EXCLUSIV Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu: „Era rezemată de perete: «Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino puțin!»”

PREMIUM GSP. Dumitru Stângaciu, amintiri din cariera tumultoasă: o geantă cu bani pentru un blat cu River Plate, 20.000 $ de la Galatasaray și dezvăluiri de la CM 1998

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (100)
alenb
alenb  •  26 Iulie 2020, 00:03
Postat de emil1986 pe 25 Iulie 2020, 17:17

Prostule, Regele era seful statului si comndatul suprem al Armatei. El a semnat Ordinul de infiintare, ***! Pune mana pe carte si nu mai abera aiurea pe aici ca te faci de ras, ***!

Ordinul l-a semnat ministrul Lascar, fost comandat al diviziei sovietice Tudor Vladmirescu, nu-l mai implica pe Rege in mizeria asta bolsevica numita Steaua.

loko1
loko1  •  25 Iulie 2020, 22:53
Postat de Michele Marinela pe 25 Iulie 2020, 19:11

Sunteti niste mizerabili! il cunosc foarte bine pe acest om. O mare glorie a fotbalului romanesc. O persoana deosebita. Nu aveti alte subiecte decat sa dezgropati evenimente nefericite din viata unor mari sportivi. Petrecute de foarte mult timp si pentru care poate au si platit. Sa va fie rusine!

Ziarist? Cea mai josnică meserie, prin cea ce scriu,că e sau nu adevărat,distrug fără remușcări ,imaginea sau chiar viața unor oameni.Și pentru ce ?Dar nu toți procedează așa,sunt unii care ,înainte de a publica,gândește urmările apoi lansează sau nu o știre.

rocky2
rocky2  •  25 Iulie 2020, 22:19

I-o fi bagat, dar nu o coada de matura si nu in gat!;)

Vezi toate comentariile (100)
Comentează