SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu: „Era rezemată de perete: «Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino puțin!»”

Ilie Năstase
Ilie Năstase

Articol de GSP - Publicat marti, 03 martie 2020 07:28 / Actualizat marti, 25 mai 2021 09:47

Ilie Năstase, 73 de ani, a acordat un interviu-eveniment pentru Gazeta Sporturilor în care a abordat diferite subiecte controversate din timpul carierei sale de jucător. 

  • Ilie Năstase a povestit o întâmplare după finala de Cupa Davis pierdută de România în 1972, cu Statele Unite, 3-2 la București.

Atunci, „Nasty” nu a avut una dintre cele mai bune prestații. S-a zvonit că a fost foarte obosit, că a stat prin baruri și chiar că ar fi vândut meciul americanilor. 

După înfrângere, a urmat întâlnirea cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena, cei despre care se zvoneau că ar putea să ceară pedepsirea lui Năstase. Iată ce spune Năstase:

EXCLUSIV Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu

- Sunt tot felul de legende pe marginea acelui meci cu americanii. Că erați certat cu Țiriac, că nu v-ați omorât cu firea. 
- Asta este o mare tâmpenie că am vândut meciul. Dar Țiriac era supărat pe mine. Și avea dreptate.

- Cum a reacționat Ceaușescu?

- A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona. Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!

- E adevărată povestea aia cu Tovarășa care v-a abordat atunci? Pare neverosimil.

- Da. Când să ies din sediul CC (n. red, Comitetul Central al PCR) era o femeie cu batic pe cap, stătea, așa, rezemată de un perete.

- Nu ați recunoscut-o?

- Când m-am apropiat, da. „Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!”. „Sărut mâna, doamnă!” Eu îi răspund că am avion spre Barcelona. „Uite, s-au auzit zvonuri că ai vândut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva. Tu du-te liniștit că n-o să-ți facă nimeni nimic”. 

„El și Elena Udrea se iubeau nebunește într-o Dacie” | Declarații în premieră despre o relație NEBUNĂ

S-a iubit cu „Prințul” Cristea și acum e milionară la New York: 504.000$ la o singură afacere!

2 turnee de Grand Slamare Ilie Năstase, unul la Roland Garros (1973) și unul la US Open (1972)

Citește și:

Simona Halep acuzată de o nedreptate: „Sunt până la moarte împotrivă! E incorect. Cea mai proastă decizie din istoria tenisului”

Playtech: BOMBĂ! Ce relație a existat între Nuțu Cămătaru și Monica Gabor: ‘Mi-a adus-o mie primul și...’


Comentarii (32)
luigabal_fisoi
luigabal_fisoi  •  25 Mai 2021, 10:50

La cum il stim pe ilie baiat bun ...cred ca a vandut meciul ...doar este fcsbist

tororosso
tororosso  •  26 Februarie 2021, 18:06

Stătea baba” in toiag și se rezema de candelabru ! Ilie băiat de trupă sa inclinat și a invitat baba ” la un tangou dar baba ” grăbită a făcut plici din ochi și la luat de mănuță spre dormitor. Moșul ” era pe prispa căsi . Și ce să vezi in final ? babei îi crescuse o barbă de numai avea Ilie cum să o sărute de adio spre avion . Si am incălecat pe o șa ...și v-am spus povestea așa ! Sa apucat cumva Ilie de patinaj ?

zorrozabal
zorrozabal  •  19 Octombrie 2020, 19:56
Postat de masinameaeata pe 20 Iulie 2020, 22:33

In general oamenii talentati, sunt rebeli, nu sunt seriosi asa cum scrii tu. In orice domeniu de activitate, fotbal, handbal, tenis, etc, cei foarte talentati, sunt si rebeli, nu sunt disciplinati. Tu pui stampila lui Tiriac peste Nastase, dar ei sunt complet diferiti, au caractere diferite. Tiriac nu a fost un talent in sport, el a fost doar serios, a muncit mult si atat! Nastase, a fost ca un diamant neslefuit! Unii ca tine pun etichete pentru ca pur si simplu nu inteleg, ca valoarea, talentul nu sunt echipolente cu munca. Nu poti sa-i ceri unui copil talentat sa munceasca cat o face unul ambitios, dar lipsit total de talent. Daca faci asta, pur si simplu il distrugi pe acel copil talentat. Nastase a avut mare noroc ca a evoluat in perioada regimului comunist, unde copiii saraci, dar talentati, primeau un sprijin imens din partea statului. Acum copiii talentati si saraci, vor esua 100% si vor ajunge la cules de sparanghel, la muncile campului sau la cersit prin afara. Romania in ziua de astazi, isi construieste bugetul exclusiv din taxe, impozite si amenzi, exact ca in anii '50, cand regimul comunist a decis industrializarea fortata, ca sa mareasca plaja de impunere si sa transfere povara de pe umerii populatiei, pe cei ai fabricilor, care au devenit motorul cresterii economice. In prezent tot ce se colecteaza, se duce peste 90% in pensii si salarii, dezvoltare, ioc(zero). Asa ca, ce asteptari mai poate avea generatia tanara?

In primul si in primul rand,Nastase a avut noroc cu...Ion Gheorghe Maurer-presedintele Consiliului de Ministri si vechi ilegalist!Familia lui Ilie Nastase era originara-sau se retrasese-din Basarabia,ca si Ion Gheorghe Maurer si a beneficiat de protectia lui!Tatal lui Ilie Nastase era gardian la Banca Nationala, iar Ilie Nastase nu a avut probleme in a primi viza si valuta necesara pentru a se prezenta la turnee de tenis in Occident!Si Tziriac a beneficiat de protectia lui Ion Gheorghe Maurer!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează