FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

Cristi Balaj, președintele ANAD, reacție fermă după suspendarea lui Paul Pârvulescu

Paul Pârvulescu a fost suspendat provizoriu pentru dopaj
Paul Pârvulescu a fost suspendat provizoriu pentru dopaj

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2020 17:25

Cristi Balaj (48 de ani), președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a oferit o primă reacție după suspendarea provizorie a fotbalistului Paul Pârvulescu, care e acuzat de dopaj ca urmare a unor declarații făcute recent la GSP Live

„De fiecare dată când avem informaţii, suspiciuni, declaraţii cum că o persoană a încălcat reglementările antidoping, noi o trimitem la Departamentul Investigaţii. Îmi este greu să spun în acest moment dacă el va fi găsit sau nu vinovat, există prezumţia de nevinovăţie.

(...) De ce el trebuie să fie suspendat provizoriu? Răspunsul este simplu: ne obligă codul. Codul spune că atunci când un sportiv este notificat pentru că are anumite suspiciuni de încălcare a reglementărilor antidoping sub procedura capitolului M2, automat apare şi suspendarea provizorie”, a declarat Balaj, potrivit TV Telekom Sport. 

ANAD s-a autosesizat

Imediat după emisiune, Agenţia Naţională Anti-Doping s-au autosesizat și a pus în aplicare regulamentul WADA. Care e extrem de clar: "Orice manipulare a sângelui este strict interzisă şi, implicit, este considerată doping".

De asemenea, statutul agenţiei mondiale mai specifică faptul că "orice procedură anti-doping trebuie declanşată în termen de 10 ani de la data pretinsei încălcări a regulamentului". Iar până acum 10 ani, Pârvulescu a evoluat la Gaz Metan, iar în ultimul deceniu a mai jucat, în România, la FCSB, Viitorul, Voluntari, ASA Tg. Mureş, Gaz Metan, Poli Iaşi. În prezent e fotbalist activ la Academica Clinceni.

VIDEO. Paul Pîrvulescu a declarat, în direct la GSP Live, că s-a dopat la un club din România!

Citește mai multe știri despre suspendarea lui Paul Pârvulescu: 

EXCLUSIV Ilie Poenaru, revoltat că ANAD l-a suspendat pe Paul Pârvulescu: „De ce i se ia dreptul la muncă?”

EXCLUSIV Paul Pârvulescu, SUSPENDAT pentru dopaj! Final de carieră?!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  10 Iunie 2020, 01:50

ba Paul, chiar asa "naiv" nu te credeam, sincer ....

thirteen
thirteen  •  09 Iunie 2020, 19:39

A invatat si Paul ceva de la Becali in perioada Steaua...cum sa-ti dai singur foc la valiza...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează