FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cristi Bălgrădean, blocat de FRF » Ce se întâmplă cu transferul la CFR Cluj

Cristi Bălgrădean va evolua pentru CFR Cluj sezonul viitor +26   FOTO
Cristi Bălgrădean va evolua pentru CFR Cluj sezonul viitor

Articol de , - Publicat marti, 02 iunie 2020 08:30

FRF a operat anumite modificări referitoare la transferul jucătorului, pentru a adapta legislația la condițiile actuale, iar Cristi Bălgrădean (32 de ani), care a semnat deja cu CFR de la 1 iulie nu va putea evolua la noua echipă până la finalul actualei stagiuni.

Bălgrădean a fost scos din lot de FCSB, măsură luată după ce acesta a semnat din vară cu CFR. Teoretic, conform regulamentelor în vigoare, până la startul pandemiei, Bălgrădean devenea bun de joc pentru campioana en titre de la 1 iulie, data de la care debuta și înțelegerea cu noul club.

Implicit, el ar fi putut fi apt de joc pentru luna iulie, pe parcursul căreia se vor disputa majoritatea etapelor rămase de disputat din play-off. Deci ar fi putut să evolueze chiar și împotriva FCSB-ului, în returul din play-off.

Totuși, ținând cont de faptul că suspendarea Ligii 1 a făcut ca actuala stagiune să se dispute și dincolo de data de 30 iunie, la care de regulă erau stabilite scadențele contractelor fotbaliștilor, FRF s-a văzut nevoită să opereze câteva modificări importante în statutul privind transferul jucătorilor.

Modificările aduse de FRF

Una dintre modificări se referă exact la situația unui fotbalist care, aflat în ultimele 6 luni de contract cu actualul club, a semnat deja, de la 1 iulie, cu o altă grupare. Fix ca în cazul lui Bălgrădean. 

Noua lege spune că un astfel de fotbalist poate prelungi contractul cu clubul actual, pentru a putea evolua până la finalul sezonului la echipa la care a fost pe întreaga durată a lui 2019-2020, însă o poate face doar dacă va exista și acordul grupării cu care a semnat de la 1 iulie.

În schimb, un astfel de jucător nu va avea drept de joc pentru noul club, chiar dacă el va fi înregistrat ca aparținând respectivei echipe cu data de 1 iulie, acest lucru fiind posibil pentru ca el să nu rămână fără contract, implicit fără să fie plătit, pe parcursul lunii iulie. Deci Bălgrădean nu va avea drept de joc pentru CFR până la finalul play-off-ului, chiar dacă va fi plătit de clubul campion.

20 de meciuride campionat a jucat Bălgrădean pentru FCSB în acest sezon, ceea ce înseamnă peste 70%

CFR - FCSB, duel inegal în poartă

În condițiile în care FCSB a renunțat de bunăvoie la Bălgrădean, pe care l-ar mai fi putut folosi în jumătate din etapele rămase de disputat din play-off, iar CFR nu-l poate avea bun de joc pentru acest sezon, cele două echipe trebuie să se bazeze pe ceea ce au în actualul lot. Iar duelul pare unul extrem de dezechilibrat.

Roș-albaștrii se vor baza pe doi jucători foarte tineri: Vlad, 21 de ani, iar rezerva lui va fi Toma Niga, 22 de ani. În schimb, CFR îl are pe experimentatul Arlauskis, 32 de ani, dar și pe polonezul Sandomierski, 30 de ani. 

Clujenii trebuie să-l convingă însă pe Arlauskis să semneze prelungirea contractului încă 3 săptămâni dincolo de scadența celui de acum, pentru a putea beneficia de aportul goalkeeper-ului lituanian în toate cele 10 etape rămase de jucat în play-off. Arlauskis are un CV formidabil în Liga 1: a câștigat nu mai puțin de 4 titluri cu 3 echipe (Urziceni, FCSB și CFR)! Cu ultima a fost dublu campion.

GALERIE FOTO. Imagini de la primul antrenament al CFR-ului post-pandemie

+22 FOTO

VIDEO. Jucătorii FCSB trag tare la antrenamentele care au loc la baza din Berceni

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Anunțul momentului la FCSB: „Vă spun sigur, Florinel Coman pleacă vara asta”

Edi Iordănescu e istorie la Gaz Metan » A refuzat prelungirea contractului: „Niciodată nu voi accepta mediocritatea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  02 Iunie 2020, 23:21

,,antisistem,, cine esti ? ca sa iti raspund !

antisistem
antisistem  •  02 Iunie 2020, 17:15
Postat de Pompiliu Bota pe 02 Iunie 2020, 13:55

Exercitarea fara drept a profesiei de jurnalist se pedepseste conform art. 348 cod penal: 6 luni la 1 an de inchisoare !

Iar exercitarea fara drept a profesiei de avocat cu cat se pedepseste, ipocritule?

remarque
remarque  •  02 Iunie 2020, 15:19

Se poate aprecia ca este o decizie logica. Apoi oricum franarii l-au luat pentru sezonul viitor, doar intamplarea cu covid 19 si prelungirea sezonului a adus in discutie posibilitatea ca Pufi sa evolueze in finalul de campionat.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează