FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Cristi Borcea înainte de Dinamo - FCSB: „Acum suntem vai de mama noastră!” » Cum crede că se pot salva „câinii”

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 22:17 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 22:17

Fostul conducător al ”câinilor”, Cristi Borcea, 53 de ani, își dorește ca Dinamo să scoată măcar o remiză, 1-1, cu FCSB în Derby de România. Speră și el în remontada! Cum se pot salva Ovidiu Burcă și echipa: ”Să ajungă el să centreze, el să dea cu capul”

Derby de România își va derula duminică, mâine seară, un nou episod, etapa #17 propunând Dinamo - FCSB pe Arena Națională, de la ora 20:30. "Câinii" visează la o remontada după o serie de 10 etape consecutive fără victorie în campionat, la revenirea în primul eșalon.

+3 FOTO

Dinamo are, totuși, o victorie în plus față de marea rivală în palmaresul all time

Roș-albii speră să întrerupă și seria rezultatelor negative cu rivalii din ultimii ani. Totuși, în ciuda decăderii "câinilor" din 2020 încoace, Dinamo are palmares pozitiv cu marea rivală!

"Privind strict continuitatea sportivă pe prima scenă", cum scrie LPF pe site-ul oficial pentru a "rezolva" disputa FCSB vs Steaua, cele două echipe s-au întâlnit până acum în campionat de 151 de ori, cu Dinamo având încă mai multe victorii decât marea rivală, acum numită FCSB: 49 de victorii ale "câinilor" față de 48 ale adversarilor, cu restul de 54 de meciuri încheiate la egalitate.

Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo
DINAMO - FCSB
Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo

5 victoriia bifat FCSB în duelurile directe cu Dinamo în ultimele 10 partide, din toate competițiile. Mai sunt trei victorii și două victorii ale „câinilor”

12 trofeea cucerit Borcea ca șef al clubului dinamovist, în perioada 1998 - 2012

Cristi Borcea speră ca Dinamo să-și revină în campionat

Vreme de mai bine de un deceniu conducător în Ștefan cel Mare, Cristi Borcea, 53 de ani, a rămas un simplu suporter al echipei. După ani la rând de absență, a fost prezent împreună cu fiii săi cei mari, Patrick și Angelo, la manșa tur a dublei cu FC Argeș (6-1) din barajul pentru promovare, în luna mai. În rest, urmărește din afară, sau de la TV, partidele roș-albilor.

Acum, pentru proximul Derby de România, Cristi Borcea speră ca măcar o remiză să smulgă formația din Ștefan cel Mare. "Acum, suntem vai de mama noastră! Nu vedeți unde a ajuns Dinamo?! Este o durere și pentru mine. 

Eu aș miza pe 1-1. Vreau să fiu optimist. E nevoie de un declic, de ceva, că poate se schimbă și norocul, și istoria. De ce-ar avea nevoie Ovidiu Burcă să se salveze, pe el și pe echipă? Să ajungă ca el să centreze, el să dea cu capul!", a declarat Cristi Borcea pentru GSP.ro.

2007este anul în care Dinamo a cucerit ultimul trofeu de campioană, cu Borcea președinte executiv

O victorie cu Steaua nu se compară cu nimic altceva pentru Dinamo! Este victoria maximă. Mă bucur că atât timp cât am fost și eu la Dinamo, rivala a căpătat un complex în derby-uri, nu câștiga
Cristi Borcea

Cristi Borcea - întâmplări la Dinamo în Derby-urile cu Dinamo:

- Conducătorul clubului a adus preotul la stadion în mai 2008, în preajma meciului cu rivalii, fiindcă apăruseră suspiciuni că roș-albii ar putea ceda partida fără luptă, iar Steaua să devină campioană chiar în Ștefan cel Mare. "Zornăiau cătușele, de pușcărie, erau amenințări directe atunci", a rememorat Cornel Țălnar, antrenorul de atunci al "câinilor". "Borcea a adus preotul în vestiar, ne-a pus pe toți în genunchi, să jucăm cu mâna pe Biblie, toți, de la el la jucători, că nu va fi blat", au rememorat de-a lungul anilor diverși jucători ai lui Dinamo.

- Și-a scos ceasul de la mână, un Audemars Piguet, și i l-a făcut cadou lui Emilian Dolha după o victorie în Ghencea, scor 1-0, după paradele de excepție ale portarului. Goal-keeper-ul a refuzat o sumă în bani, așa că Borcea i-a făcut cadou un ceas de 20.000 de euro.

- Borcea afișa ținute în culorile clubului, alb cu roșu, la derby-urile cu rivala.

- Dacă la o victorie în Ghencea a dansat a la Shakira, la un 2-0 pe "Ștefan cel Mare" în octombrie 2010, s-a prefăcut că îi ciurește pe adversari cu o mitralieră imaginară! "Am cocoșat Regina!", a reacționat Borcea după victorie, aluzie la o declarație anterioară a lui Gigi Becali: "Steaua e Regina României, Dinamo e doar o prințesă".

- Chiar dacă în 2010 l-a avut ca naș de cununie pe Gigi Becali, în momentul celei de-a doua căsătorii, Cristi Borcea a avut numeroase ironii cu adversarul său. După un succes în Ghencea, a luat un fular al lui Dinamo și i l-a pus pe după gât lui Becali, ironic, iar după ce Ludogorets Razgrad, cu Cosmin Moți imperial, a stopat drumul spre grupele Champions League pentru roș-albaștri, Borcea a câștigat un pariu de 20.000 de euro cu rivalul său!

Aroganţe Cristi Borcea - Gigi Becali, înainte sau după Derby de România

Miau, miau, miau! I-am ciuruit! De oftică, m-au blocat aici în lojă şi nu pot să plec. I-am năucit! Din cîini au devenit miau, miau, pisicuţe
 – Gigi Becali

Steaua are şansa porcului de Crăciun să ne mai ajungă în clasament. Gigi, ai grijă unde cazi, pentru că se termină clasamentul!
 – Cristi Borcea

Visul meu cel mai mare este să-l vad din nou pe Cristi Borcea plângând, cum a făcut-o în ’86, cînd Steaua a câştigat Cupa Campionilor!
 – Gigi Becali

Mă ia amețeala când mă uit în jos în clasament! Unde e Steaua? Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!
 - Cristi Borcea

VIDEO. Totul despre Dinamo - FCSB:

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ultimul căpitan al lui Dinamo victorios contra FCSB: „Eu aș zice acest scor, nu contează poziția din clasament”. De ce l-a refuzat pe Gigi Becali

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Negoiță iese la atac înainte de Derby de România: „Să nu ia FCSB titlul. Și nici Sepsi! Mă enervează abordarea tupeistă a unora”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
parpalache
parpalache  •  26 Noiembrie 2023, 09:02

Sunt „câine”,dar Dinamo e intr-o situație grea!Singurul merit real al lui Burca a fost ca a evitat...retrogradarea in liga a III a!Ca a promovat-o in liga I-a?!A fost vorba de un noroc chior!Atat la accederea in play off-( numai prin jocul rezultatelor-in jocul decisiv nereușind sa intreaca Timișoara- echipa de pe ultimul loc),cât și la baraj-Argeșul fiind atunci o echipa in destramare!Și cea mai reușit Burca?!Pai sa-i constituie un lot de...liga II-a!Atât a avut bani,atât a putut!Numai ca Iașii și Galații, sunt exemple ca se putea și mai mult!De ce nu s-a putut?!Asta-i intrebarea(replica din Hamlet)!

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  26 Noiembrie 2023, 08:38

Bravo Dinamo! Întotdeauna superiori fcsbelei gigiste!

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  26 Noiembrie 2023, 08:37

finchjack acest de ment gigist de ce nu este moderat de GSP.ri!?? Cat îl mai suportați pe ipochimen?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează