FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Victor Pițurcă a readus în actualitate gestul șocant făcut de Cristi Borcea după 7 mai 1986: „S-a făcut țăndări!”

Cristi Borcea n-a putut accepta triumful Stelei din Cupa Campionilor Europeni
Cristi Borcea n-a putut accepta triumful Stelei din Cupa Campionilor Europeni

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 22:25

STEAUA. Pe 7 mai s-au aniversat 34 de ani de la cel mai mare eveniment din istoria fotbalului românesc. Triumful de răsunet reușit de Steaua în fața Barcelonei a rămas și peste decenii un izvor nesecat de povești pentru oamenii din fotbal de la noi. 

Victor Pițurcă, ex-atacant la Steaua, a rememorat senzațiile pe care Cristi Borcea, fostul acționar al celor de la Dinamo, le-a experimentat în acea seară. 

„Îmi povestea ce a făcut în noaptea în care am câștigat Liga Campionilor. Când a văzut că am câștigat, a luat o sticlă și a aruncat-o în TV. S-a făcut țăndări televizorul”, a spus Victor Pițurcă, în cadrul emisiunii „Campionii Digi Sport.”

16 aniavea Cristi Borcea în 1986

Victor Pițurcă și alte amintiri picante din 1986

...Victor Pițurcă, despre discursul lui Nicolae Ceaușescu: „Erau mii de fani care ne așteptau la aeroport. Apoi, ne-am dus la Ceaușescu, care ne-a spus că trebuia să câștigăm înainte de prelungiri, ne-a spus că eram echipa mai bună”.

....Victor Pițurcă, despre ce s-a întâmplat înaintea finalei: „Iordănescu și Valentin Ceaușescu au spus să nu intrăm în cantonament. Era alta mentalitatea atunci”.

....Victor Pițurcă, despre momentele de după meci: „N-am băut prea mult. A venit cineva din partea celor de la Real Madrid și ne-a dat câte 400 de dolari pentru participarea la trofeul Sanitago Bernabeu. Nu știam să ne bucurăm. Ne-am dus și ne-am culcat. A doua zi a fost mai obositor”, a spus Pițurcă, la emisiunea „Campionii Digi Sport”. 

VIDEO. Ștefan Iovan, amenințat de Securitate să semneze cu Dinamo

Citește și alte știri despre Steaua:

Victor Pițurcă, amintiri picante de la finala cu Barcelona: discursul lui Nicolae Ceaușescu + de ce n-au băut jucătorii după meci

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
961612190544034
Bogdan Radulescu  •  08 Mai 2020, 10:53

Mda...stie piturca.pai il omora nea Stere(tacsu')...cristi avea 17-18ani...pe el il tundea tacsu la chelie daca il prindea ca joaca fotbal..dar el a spart televizorul????????????????..ca i sa pus doliu la usa...da,este adevarat,toti vecinii din bloc(pt ca am stat cu el in acelasi bloc),prietenii lui au facut misto de el..dar de aici pana la a sparge tv-ul...

dan_1970
dan_1970  •  08 Mai 2020, 09:54
Postat de bscf pe 08 Mai 2020, 06:09

Uitați-vă la frustratul ăsta:)))) ***ș (***) la culcare...

Asa ii spun eu lu mwa-ta. Liga a 4 a se mai reia? Salutari lui Talpan.

gigelos
gigelos  •  08 Mai 2020, 08:47

Asta cu Borcea mare dinamovist e vrajeala aruncata de el ca sa arate ce mare dragoste are el pentru club . Vrajeala de popa de tara . Citisem ca zicea ca a si jucat la Victoria , ce sa-ti povestesc ...la tenis cu piciorul in imaginile acelea de poveste statea fotbalistul nostru pe calcaie mama , mama si mai avea putin sa inghita dovleacu ...terminati cu Borcea mare dinamovist . Ne-a distrus clubul si acum mai si rade de noi . Un nemernic

Vezi toate comentariile (11)
Comentează