FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cristi Tănase știe care poate fi atuul FCSB în lupta la titlu: „Acolo tremurau! Ne ziceau adversarii să le dăm doar 2-3 goluri”

Cristi Tănase știe care poate fi atu-ul FCSB în lupta la titlu: „Acolo tremurau! Ne ziceau adversarii să le dăm doar 2-3 goluri”
Cristi Tănase știe care poate fi atu-ul FCSB în lupta la titlu: „Acolo tremurau! Ne ziceau adversarii să le dăm doar 2-3 goluri”

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2023 11:22 / Actualizat sambata, 12 august 2023 13:08

Fost căpitan și campion cu FCSB, Cristi Tănase, 36 de ani, este de părere că stadionul Ghencea poate juca un rol esențial în economia campionatului pentru formația lui Darius Olaru și Florinel Coman, explicând de ce.

FCSB a jucat din nou pe stadionul din Ghencea după o absență îndelungată, mai întâi cu CFR Cluj (1-0), apoi confruntarea europeană cu Nordsjælland (0-0).

Stadionul Ghencea ajută FCSB să ia titlul: "Dai mai mult acolo"

Multiplu campion cu FCSB, încă de când purta titulatura Steaua, Cristi Tănase, 36 de ani, este de părere că stadionul din Ghencea poate deveni "talismanul" formației care se luptă din nou pentru titlu, echipă ce n-a mai câștigat un campionat din ediția 2014/2015, la care a contribuit și "Dodel".

7trofee a cucerit Tănase cu roș-albaștrii, trei campionate, două Cupe, o Supercupă și o Cupă a Ligii

"FCSB are un plus foarte mare dacă va continua să joace pe Ghencea. Parcă e mental, psihic, cum să spun, acolo s-a scris istorie, acolo e casa lor, acolo a jucat cele mai importante meciuri.

Fără să vrei, ca să zic așa, dai mai mult în Ghencea! Când vezi atmosfera aia, când știi ce istorie s-a scris acolo. Dacă va juca măcar 60-70 la sută din meciurile campionatului acolo, va fi un mare plus pentru titlu", a mărturisit Cristi Tănase într-un interviu acordat GSP.ro.

Cristi Tănase știe care poate fi atuul FCSB în lupta la titlu: „Acolo tremurau! Ne ziceau adversarii să le dăm doar 2-3 goluri”
Cristi Tănase

Amintiri de pe vechiul stadion Ghencea

De trei ori campion cu roș-albaștrii, plus alte patru trofee câștigate, la care se adaugă alte 50 de meciuri europene pentru FCSB, Tănase a rememorat propriile momente petrecute în Ghencea, pe vechea arenă.

"Când veneau echipele mai mici, tremurau! Ne ziceau fotbaliștii adverși: "Lăsați-ne mai ușor, dați-ne doar 2-3 goluri!". Se crea o atmosferă și o emulație incredibile", a mărturisit fostul decar.

230de meciuri a adunat Cristi Tănase la FCSB, 30 de goluri și 48 de assist-uri

Consideră că s-a lămurit disputa FCSB - CSA Steaua: "S-a văzut cine a umplut stadionul"

Cât privește disputa dintre FCSB și CSA Steaua, Tănase a precizat: "Este un duel imposibil momentan, de luat în calcule, pentru prima divizie. Nu știu certurile lor, dar s-a văzut cine cu cine ține la fotbal! Oameni mai mari și mai capabili decât mine au ajuns la concluzia că FCSB e continuatoarea Stelei. Și suporterii au decis.

Nu pricep de ce sunt două echipe și de ce sunt acele certuri, s-a văzut că FCSB a umplut Ghencea. Nu mai e loc de interpretări, de discuții, nu trebuie să mai spună nimeni altceva", a mai spus fostul fotbalist.

FCSB a umplut stadionul din Ghencea la cele două apariții

FCSB a trecut pe primele două locuri ale unui clasament ce implică asistența pe noua arenă din Ghencea. Mai întâi, echipa lui Gigi Becali a strâns la stadion 28.519 spectatori la derby-ul cu CFR Cluj (1-0), pentru ca, ulterior, câteva zile mai târziu, joia trecută, să reunească 27.135 de spectatori la duelul cu danezii.

FCSB este echipa cu cele mai numeroase asistențe în Ghencea, până la acest moment. CSA Steaua, gazda obișnuită, coboară pe locul 3, recordul "militarilor" fiind consemnat în luna aprilie, la derby-ul cu Dinamo (2-0), 21.522 de fani.

Top 5 meciuri pe noul stadion Steaua ca număr de spectatori

1. FCSB - CFR Cluj 1-0 (28.519)

2. FCSB - FC Nordsjaelland (27.135)

3. CSA Steaua - Dinamo 2-0 (21.522)

4. România U21 - Spania U21 0-3 (21.227)

5. România - Grecia 0-1 (20.000)

Citește și alte știri

VIDEO+FOTO Ovidiu Burcă dezvăluie că a fost în mijlocul farsei istorice a dinamoviștilor la FCSB - City: „Când am ajuns și am văzut minunăția aia...”

Ofertă de 50 de milioane de euro pentru FCSB! Cum a reacționat Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
legio.sud
legio.sud  •  13 August 2023, 17:31
Postat de blackseacoast pe 12 August 2023, 12:39

gheorghe becali și 10sb sunt cei mai jmekeri și dashtepti... Ia sa vedem,pe asta mi-o accepta d-na/d-ra cenzură?!

Ești norocos ?!

lunetistu
lunetistu  •  12 August 2023, 21:08

Mai mnumaratorule de spectatori , ai uitat derbiul de B de acum 3 ani cu steaua aia adevarata cu 30 si ceva de mii ? A , n-a fost stina oierului >si de aceea nu se pune !

doar...titi
doar...titi  •  12 August 2023, 17:23

n-ai inteles dodele..da nu-i bai!!!nu din cauza terenului se temeau ...pe vremea aia steaua juca in semifinale de europa league...d-aia se temeau!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează