FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV / VIDEO Marele regret al carierei lui Cristian Ciocoiu: „Am pierdut mai mulți ani” + Ce spune despre „dubla” înscrisă în poarta lui Aston Villa

Cristian Ciocoiu, în tricoul Stelei.
Foto: Arhivă GSP
Cristian Ciocoiu, în tricoul Stelei. Foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 13:24 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 16:21

Cristian Ciocoiu (47 de ani), fostul mare atacant al Stelei, a relatat, în direct la GSP Live, despre transferul la gruparea din Ghencea, dar și despre marele regret din cariera lui: faptul că nu a profitat pe deplin de talentul pe care l-a avut. 

De asemenea, Cristian Ciocoiu a povestit și despre „dubla” pe care acesta a înscris-o în poarta celor de la Aston Villa, în turul al treilea din Cupa UEFA, sezonul 1997 - 1998. Steliștii s-au impus pe Ghencea, scor 2-1, în tur, grație golurilor înscrise de Ciocoiu. La Birmingham, englezii au câștigat cu 2-0 și s-au calificat mai departe, unde au înfruntat-o pe Atletico Madrid. 

VIDEO. Cristian Ciocoiu, despre transferul la Steaua și dubla cu Aston Villa: „Dacă nu-l tratezi cu respect, fotbalul imediat te pune în banca ta”

„Când am ajuns la Steaua, diferența era mare, pentru că asta se simțea în vestiar, la antrenamente, în presiunea care se punea, pentru că nu exista meci pe care trebuia să nu îl câștigi. Era mentalitatea asta de învingător. Nu se vorbea neapărat despre ea, se simțea acolo.

Meciurile internaționale îți dădeau altă satisfacție. Era ceva de vis să mergi atunci pe niște stadioane imense, pline de suporteri. Aveai momente în care erai puțin debusolat de ce se întâmpla din punct de vedere al atmosferei, mai ales în primele meciuri. De abia așteptam momentele în care veneau aceste meciuri. 

Erau niște echipe și niște jucători pe care îi văzusem numai la televizor. Acum cunoaștem mai bine jucătorii de afară decât pe cei din țară. 

În meciurile europene noi ne autodepășeam. Dacă luam fiecare capitol și analizam, nu aveam niciun plus față de adversarii noștri. Nu se punea problema la buget, la nivelul de calitate al fiecărui jucător eram depășiți, cu mici excepții, dar faptul că jucam împotriva unor fotbaliști de o asemenea calitate ne făcea să ne dublăm eforturile și să reușim anumite meciuri și anumite victorii la care nici nu ne puteam gândi. 

Ghencea era atunci propice pentru performanță, era o nebunie de nedescris. A fost un carambol la meciul cu Aston Villa la primul gol. Mi-am dat seama că e seara mea, la ce șansă am avut în acel moment. Te simți fotbalist după o asemenea dublă”, a declarat Cristian Ciocoiu, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

VIDEO. Golurile înscrise de Ciocoiu în poarta lui Aston Villa

Cristian Ciocoiu: „Nu am știut să mă folosesc de talentul pe care l-am avut la un nivel la care aș fi putut să o fac”

Ciocoiu nu s-a ferit să vorbească despre lipsa de implicare pe care a arătat-o în unele momente ale carierei sale: „Munca unui fotbalist profesionist nu se termină la antrenament. Eu aveam nevoie de și mai mult pentru a ajunge la un nivel ridicat. În momentul de azi, totul este la alt nivel monitorizat, adaptat. Fiecare jucător are nevoie de altceva. 

Pe vremea aia, eram luați la grămadă. Nu toată lumea își gestiona la fel pregătirea și resursele, iar în ziua de azi există tot felul de teste, analize, medicamentații care să te aducă la același nivel. 

Noi nu am avut șansa să ne folosim de astfel de lucruri atunci. Cred că am suferit din punctul ăsta de vedere, pe lângă faptul că am fost comod. 

Din cauza faptului că am fost puțin frustrat de nerealizarea unui transfer am pierdut mai mulți ani. Am vrut să plec, am avut mai multe discuții la acel moment cu domnul Păunescu, cu domnul Pițurcă. Am vrut să plec, nici nu mai conta unde. 

Am cedat, nu am mai putut rezista și nu am fost capabil să depășesc momentul și să mă concentrez pe ce aveam de făcut. Am avut senzația aia că nu mă mai regăsesc, de aceea am vrut să mă las la 24-25 ani. 

Din primii mei colegi nu mai era aproape nimeni la echipă, toată lumea plecase. Mai rămăsesem eu și cu încă 3-4: Miu, dacă nu mă înșel, și nu mai știu cine mai era. Venise altă generație, începusem să nu mă mai regăsesc. Am jucat cu anumiți jucători de un anumit nivel. În vestiar era o anumită schimbare.

Regretul meu cel mai mare este că nu am știut să mă folosesc de talentul pe care l-am avut la un nivel la care aș fi putut să o fac”, a mai punctat Cristian Ciocoiu. 

Citește și:

Budescu așteaptă apelul de la FRF: „Mă gândesc tot timpul la națională. Aș merge oricând”

Cristian Ciocoiu, povești din vestiarul Stelei: „Lăcătuș avea o afinitate față de mine, în afara faptului că mă făcea moldovean împuțit”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
VanBasten
VanBasten  •  11 Ianuarie 2023, 21:13
Postat de parpalache pe 11 Ianuarie 2023, 15:51

La timpul respectiv se vorbea despre interesul celor de la A.S.Roma pentru Ciocoiu(dupa meciul tur)!Dar...dupa aceea Ciocoiu... n-a mai jucat!Cica s-a accidentat la antrenament!Dar se zvonea ca portarul Zoltan Ridl l-a accidentat in mod intenționat!

Ritli

istet10
istet10  •  11 Ianuarie 2023, 20:29
Postat de parpalache pe 11 Ianuarie 2023, 15:51

La timpul respectiv se vorbea despre interesul celor de la A.S.Roma pentru Ciocoiu(dupa meciul tur)!Dar...dupa aceea Ciocoiu... n-a mai jucat!Cica s-a accidentat la antrenament!Dar se zvonea ca portarul Zoltan Ridl l-a accidentat in mod intenționat!

Ritli

parpalache
parpalache  •  11 Ianuarie 2023, 15:51

La timpul respectiv se vorbea despre interesul celor de la A.S.Roma pentru Ciocoiu(dupa meciul tur)!Dar...dupa aceea Ciocoiu... n-a mai jucat!Cica s-a accidentat la antrenament!Dar se zvonea ca portarul Zoltan Ridl l-a accidentat in mod intenționat!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close